3 eko igračke koje svaki roditelj treba nabaviti svom djetetu

Drvene retro igračke su neko vrijeme smatrane retro igračkama i stvarom prošlosti jer smo bili preplavljen jeftinim igračkama od plastike, no unazad par godina, zahvaćeni pozitivnim ekološkim trendom, ekološke igračke su postale prioritet i pružile nove poglede na zdrav rast i razvoj djeteta. Evo zašto i gdje ih možete kupiti:

Koje eko igračke će djetetu pružiti sate i sate zabave?

Ekološke igračke su važne za djecu iz nekoliko razloga. Prvo, one su izrađene od prirodnih, održivih materijala koji ne sadrže štetne kemikalije, boje i plastiku koja može biti štetna za djecu i okoliš. One, iako su izrađene od ekoloških materijala nisu nipošto ograničavajuće ili dosadne, naprotiv, drvene kocke ili drvene društvene igre pružaju daleko više zabave i koristi djetetu od njihovih plastičnih izvedenica.

Foto: Shutterstock

Iako može biti teško nabaviti ih, pronašli smo mjesto gdje vam je dostupna široka ponuda i još bolje, sve igračke su podijeljene ovisno o djetetovoj dobi. Online kupovina vam štedi vrijeme koje ćete moći provesti sa svojim djetetom, a sudeći po reakcijama kupaca ove tri drvene igračke su najpoželjnije. Riječ je o Viga drvenoj hodalici s aktivnostima koja će oduševiti najmlađe, a osim što će pomoći pri razvoju hoda i dječjih motoričkih sposobnosti, ona će dugo zadržavati djetetov interes jer uključuje razne niti, labirint i igračke. Sljedeća je Woody garaža sa liftom i dodacima koju obožavaju mališani stariji od 3 godine, a Woody Kuhinjski otok će uvesti vaše dijete u kulinarsku avanturu i pomoći pri razvoju motorike i mašte.

Zašto su eko igračke važne za razvoj djeteta 

Eko igračke su globalno važne jer njihovo korištenje može smanjiti količinu plastičnog otpada koji završava u oceanima i na smetlištima. Osim ekološkog elementa, one i često potiču kreativnost i maštu kod djece jer ne dolaze s unaprijed određenim scenarijima igre, već se mogu koristiti na razne načine i prilagođavati što pomaže u razvoju motoričkih, kognitivnih i socijalnih vještina kod djece. Ujedno takvom igračkom možete potaknuti svijest o održivosti kod djece te ih potaknuti da žive životom koji manje utječe na okoliš, a da ne govorimo koliko su primjerice igračke izrađene od drveta dugotrajnije i izdržljivije od tradicionalnih plastičnih igračaka.