Koji su to nevjerni znakovi horoskopa? (6 znakova)

Astrologija je drevna praksa koja se bavi proučavanjem položaja i utjecaja planeta na ljudske sudbine. Mnogi ljudi vjeruju da njihov horoskop može pružiti uvid u različite aspekte njihovog života, uključujući i onaj emocionalni. 

Jedna od tema koja često intrigira ljude je pitanje vjernosti i nevjere u ljubavnim odnosima, a mnogi se pitaju mogu li astrološki znakovi pružiti neke naznake ili upozorenja o tome.

U ovom članku ćemo istražiti nevjerni znakovi horoskopa, tj. karakteristike i osobine svakog astrološkog znaka koje se ponekad povezuju s tendencijom preljube ili nevjere.

nevjerni znakovi horoskopa
FOTO: UNSPLASH

Nevjerni znakovi horoskopa – 6 preljubničkih znakova

Analizirat ćemo svaki astrološki znak zasebno i istražiti njihove osobine koje se često povezuju s pitanjem vjernosti u ljubavnim odnosima. Bez obzira na vašu vjeru u astrologiju, ovaj članak može pružiti zanimljive uvide u raznolikost ljudskih osobnosti i njihove sklonosti u ljubavnim vezama.

1. Blizanci (Gemini)

Ova reputacija Blizanaca kao “nevjernih” znakova može se povezati s nekoliko karakterističnih osobina ovog astrološkog znaka.

Blizanci su jedan od promjenjivih znakova horoskopa, što znači da su skloni promjenama i prilagodbi. Ova promjenjivost može se interpretirati kao potreba za novim iskustvima i promjenom partnera ili odnosa, što se povezuje s pojmom nevjere. Zbog toga mogu biti skloni čestim promjenama partnera ili flertovanju s različitim osobama, tražeći uzbuđenje u novim vezama.

Blizanci su također poznati po svojoj komunikativnosti i vještini izražavanja. Ova osobina može ih dovesti u situacije gdje su skloni izražavanju svojih emocija ili interesa prema drugim osobama izvan svoje veze. Mogu biti skloni flertovanju ili razgovorima s drugima koji ih zanimaju, bez obzira na svoj trenutni emotivni status.

Blizanci su često vrlo društveni i vole interakciju s različitim ljudima. To može dovesti do situacija gdje su uključeni u različite društvene krugove i mogu razvijati bliske odnose s različitim osobama. Često imaju mnogo prijatelja i poznanika, a neki od tih odnosa mogu biti bliži ili intimniji nego što njihov partner očekuje.

2. Vodenjak (Aquarius)

Vodenjaci se također spominju kao preljubnici u horoskopu.

Vodenjak je poznat po svojoj neovisnosti i potrebi za slobodom. Osobe rođene u ovom znaku često teže individualnosti i mogu imati tendenciju da se osjećaju ograničenim u monogamnim vezama. Oni mogu osjećati jaku potrebu za očuvanjem svoje slobode i neovisnosti, što ih može dovesti do iskušenja za istraživanjem drugih odnosa izvan trenutne veze.

Vodenjaci su poznati po tome da vole promjenu i inovacije. Ova sklonost može ih potaknuti da traže nova iskustva i uzbuđenja u ljubavnom životu. Često su skloni eksperimentiranju u svojim vezama i otvoreni prema novim iskustvima izvan svoje veze.

Također su vrlo društveni i vole interakciju s različitim ljudima. To ih može dovesti do situacija gdje razvijaju bliske odnose s različitim osobama izvan svoje veze, stoga su poznati kao nevjerni znak u horoskopu.

3. Strijelac (Sagittarius)

Strijelac (Sagittarius) je još jedan astrološki znak koji se ponekad spominje kad su u pitanju nevjerni znakovi horoskopa.

Strijelci su poznati po svom avanturističkom duhu i želji za istraživanjem. Oni često traže uzbuđenje i nova iskustva, pa mogu biti skloni istraživanju novih veza, što vrlo lako može dovesti do nevjere u trenutnoj vezi.

Strijelci cijene svoju neovisnost i slobodu. Oni mogu osjećati potrebu za očuvanjem svoje individualnosti i autonomije, čak i unutar veze, a vrlo često traže slobodu da održavaju različite veze ili prijateljstva, bez osjećaja krivnje ili obaveza.

Njihov je karakter vrlo otvoren i komunikativni su prema različitim ljudima. Njihova prijateljska priroda može ih dovesti do flertovanja s drugima, čak i ako su u vezi. Zbog toga su iznimno prijateljski nastrojeni prema osobama suprotnog spola i često su skloni razgovorima koji se mogu tumačiti kao flert.

4. Lav (Leo)

Lav je još jedan astrološki znak s popisa na kojem se nalaze nevjerni znakovi horoskopa. Lavovi često traže pažnju, obožavanje i komplimente. Njihova potreba za potvrdom može ih dovesti u situacije gdje traže obožavanje od različitih ljudi. Zbog toga su skloni flertovanju s različitim osobama kako bi dobili potvrdu svoje privlačnosti.

Također su vrlo strastveni i intenzivni. Njihova duboka osjećajnost može ih potaknuti da traže emocionalnu povezanost s drugima izvan svoje veze. Lavovi mogu razvijati duboke emocionalne veze s drugim osobama i može se tumačiti kao emocionalna nevjera.

S obzirom na to da lavovi imaju snažan ego i često su samopouzdani (ali i samodopadni), njihova samopouzdanost može ih dovesti do toga da smatraju da su iznad pravila ili da imaju pravo na više partnera. Stoga lavovi mogu pokušati opravdavati svoje postupke i nevjeru na bazi vlastitog ega i samopouzdanja..

preljubnici horoskopa
FOTO: UNSPLASH

5. Ovan (Aries)

Ovan je astrološki znak koji se također ponekad spominje kao potencijalno „nezgodan“ kada su u pitanju preljubnici u horoskopu.

Ovnovi su poznati po svojoj impulzivnosti i brzim odlukama. Njihova sklonost brzom donošenju odluka može ih dovesti u situacije gdje se upuštaju u nevjeru bez dubokog razmišljanja. Poznati su po svojoj sklonosti brzim avanturama i nevjeri zbog trenutne privlačnosti ili uzbuđenja.

Ovnovi su strastveni i intenzivni u svemu što rade, uključujući i svoje ljubavne odnose. Njihova strastvenost može ih potaknuti da traže nove izazove i uzbuđenja izvan svoje veze. Ovan može biti sklon traganju za strašću izvan trenutnog odnosa, što se može tumačiti kao nevjerom.

Ovnovi često traže uzbuđenje i akciju. Njihova potreba za uzbuđenjem može ih potaknuti da se upuštaju u različite ljubavne avanture.

6. Škorpion (Scorpio)

Škorpion je još jedan astrološki znak koji se ponekad povezuje s idejom nevjere kada govorimo o tome koji su nevjerni znakovi horoskopa.

Škorpioni su izuzetno strastveni i emotivni. Njihova duboka strastvenost može ih potaknuti da traže dublju emocionalnu povezanost izvan svoje trenutne veze. Oni mogu razvijati duboku emocionalnu vezu s drugim osobama, što se može tumačiti kao emocionalna nevjera.

Škorpioni su vrlo intenzivni u svojim osjećajima i odnosima. Njihova sklonost prema intenzivnim emocionalnim iskustvima može ih dovesti u situacije gdje se upuštaju u nevjeru zbog potrebe za dubljom povezanošću.

Također su poznati po svojoj tajnovitosti i povučenosti. Ova karakteristika može ih dovesti do skrivanja svojih emocionalnih veza i odnosa od partnera. Škorpion tako može odlučiti imati tajnu vezu ili flert kako bi izbjegao suočavanje s partnerom, stoga su mnogi Škorpioni preljubnici u horoskopu.

Top 4 najvjernija horoskopska znaka

Iako astrologija ne pruža znanstvenu potvrdu o tome koji je vjerni, a koji nevjerni znak u horoskopu, postoji općenito prihvaćeno vjerovanje da su neki astrološki znakovi skloniji vjernosti u ljubavnim odnosima. 

1. Bik (Taurus)

Bik se često smatra jednim od astroloških znakova koji se povezuju s vjernošću u ljubavnim odnosima. Postoji i razlog zašto su određeni znakovi jako kompatibilni s bikom.

Bikovi nisu poznati kao preljubnici u horoskopu, već su poznati po svojoj stabilnosti i predanosti. Oni često traže sigurnost i harmoniju u svojim odnosima i rijetko će se upuštati u nevjeru koja bi mogla narušiti tu stabilnost. Bik će često raditi na održavanju stabilnosti u svojoj vezi i izbjegavati situacije koje bi je mogli ugroziti.

On cijeni vrijednost odanosti i pouzdanosti. To ih potiče da budu pouzdani partneri i da se drže svojih obećanja. Bik će se truditi ispunjavati svoje obaveze i čuvati povjerenje svog partnera.

Bikovi često drže tradicionalne vrijednosti u visokom poštovanju. To uključuje vjernost i lojalnost prema partneru. Bik će često slijediti tradicionalne norme ponašanja u ljubavnoj vezi, uključujući vjernost.

Oni nisu skloni brzim promjenama i riziku. To ih čini manje sklonima eksperimentiranju u ljubavnim odnosima.

To znači da će Bik radije održavati stabilnu i dugotrajnu vezu nego se upuštati u rizične situacije koje bi mogle ugroziti njegovu vjernost.

2. Djevica (Virgo)

Djevica je astrološki znak koji se često smatra vjernim u ljubavnim odnosima. 

Djevice su poznate po svojoj sklonosti analizi i preciznosti. U ljubavnim odnosima, to ih može potaknuti da pažljivo razmišljaju o svojim postupcima i izbjegavaju impulzivne odluke poput nevjere. Djevica će analizirati posljedice svojih postupaka na svoju vezu prije nego što donese odluku.

Djevice su često pouzdani i odgovorni partneri. Oni će se truditi ispunjavati svoje obaveze prema partneru i održavati povjerenje. Djevica će često biti osoba na koju se partner može osloniti.

Djevice su osjetljive na detalje i pažljive prema svojim partnerima. To uključuje i brigu o njihovim emocionalnim potrebama. Djevica će primijetiti i reagirati na potrebe partnera kako bi održala emocionalnu bliskost.

Djevice su često strpljive i ne žure se u ljubavnim odnosima. To ih može potaknuti da razvijaju stabilne i dugotrajne veze. Djevica će strpljivo raditi na rješavanju problema u vezi umjesto da se okreće nevjeri kao rješenju.

3. Jarac (Capricorn)

Jarac je astrološki znak koji se također često povezuje s vjernošću u ljubavnim odnosima. 

Jarčevi su poznati po svojoj ozbiljnosti i odgovornosti. U ljubavnim odnosima, to ih potiče da budu predani i ispunjavaju svoje obveze prema partneru. Jarac će se truditi održavati stabilnost i pouzdanost u svojoj vezi.

Jarčevi često imaju jasno postavljene dugoročne ciljeve u životu, uključujući i svoje ljubavne odnose. To ih potiče da cijene stabilnost i trajnost u vezama pa će Jarac težiti izgradnji trajne i uspješne veze.

nevjerni znak u horoskopu
FOTO: UNSPLASH

Jarci su ambiciozni i imaju snažnu radnu etiku. Ova karakteristika često se prenosi i na njihove ljubavne odnose, gdje će se truditi raditi na poboljšanju veze. Jarac će raditi na održavanju kvalitete svoje veze i postizanju zajedničkih ciljeva.

Jarci često traže sigurnost i stabilnost u svojim odnosima. To ih potiče da budu odani partneri kako bi očuvali tu sigurnost.

4. Ribe (Pisces)

Ribe su astrološki znak koji se nikada ne percipiraju kao preljubnici u horoskopu.

Ribe su izuzetno emotivne i osjećajne osobe. To ih potiče da duboko osjećaju vezu s partnerom i brinu se o njegovim potrebama. Ribe će se truditi razumjeti svojeg partnera i biti podrška u teškim trenucima.

Ribe teže dubokim i značajnim emocionalnim vezama. To ih potiče da budu odani partneri koji cijene dubinu svoje veze. Ribe će raditi na jačanju emocionalne bliskosti s partnerom.

Ribe su često vrlo intuitivne i mogu osjećati potrebe svog partnera čak i kad ih on ne izrazi izravno, stoga će često intuitivno reagirati na promjene u partnerovom ponašanju i potrebama.

Ribe su skloni romantici i često uživaju u stvaranju posebnih trenutaka u vezi pa će se potruditi očuvati romantiku u svojoj vezi kako bi održali strast.