Najčudniji poslovi za koje možda još niste čuli (Top 12)

Najčudniji poslovi za koje možda još niste čuli (Top 12)

Osjećate kako vam vaš posao pomalo ide na živce? Postaje vam dosadno i želite promjenu? Možda su za vas ovi najčudniji poslovi o kojima vam govorimo u nastavku?

Iako vjerojatno nisu za svačiji ukus, ali vjerovali ili ne, ovo su pravi i ozbiljni poslovi koje rade pravi ljudi.

Ovo su najčudniji poslovi na svijetu

Profesionalni spavač

Hotel u Finskoj zaposlio je člana osoblja kao ‘profesionalnog spavača’ kako bi provjerio udobnost njihovih kreveta. Spavač svake noći spava u drugom hotelskom krevetu i o svakom od njih napiše recenziju.

Promatrač sušenja boja

Ne, ovo nije šala! Netko zapravo uistinu zarađuje za vlastiti život promatranjem koliko se brzo suši boja. Čovjek u Velikoj Britaniji trenutno vodi takav posao i provodi dane slikajući kartonske listove kako bi testirao koliko dugo novim mješavinama boja treba da se osuše i uz to promatra i promjene u boji i teksturi.

Nadzornik Netflixovih video sadržaja

Zamislite da imate posao s punim radnim vremenom samo gledajući televiziju cijeli dan. Za jednog je sretnika ovaj san postao stvarnost! Netflix je angažirao osobu da gleda sav njihov sadržaj prije nego što postane dostupan javnosti. Njegova je uloga pregledati i dodijeliti svakom programu ispravnu kategoriju. To nam gledateljima pomaže da pronađemo točno ono što želimo, bilo da se radi o romantičnom kriminalističkom filmu o klasičnoj književnosti ili duhovitoj TV emisiji o životinjama.

Train Pusher

Ako mislite da su kolodvori u Londonu katastrofalni, trebali biste vidjeti one u Japanu. Oshiyas su angažirani kako bi pomogli u vlak ugurati što je moguće više ljudi, gurajući ih izvana prema unutra sve dok se vrata ne zatvore.

Profesionalni ožalošćenik na sprovodima

U jugoistočnoj Aziji tradicija je da će glasni sprovod pomoći mrtvima dok putuju u zagrobni život. Tako se na sprovodima angažiraju profesionalni tužitelji da glasno plaču tijekom službe.

Muzar zmija

Kao najčudniji posao na svijetu, ovaj nikako nije za ‘mekušce’. Posao je muzara zmija u staklenki skupljati otrov zmija otrovnica za proizvodnju antitoksina i drugih lijekova.

Kušač hrane za pse

Kako se radi o jednom od najčudnijih poslova, posao ispitivača pseće hrane jest kušanje novih proizvoda za pse, uključujući kosti, meso u konzervi i kekse. To rade kako bi testirali okus i teksturu i mogli ih usporediti s konkurentskim markama.

Sudac za miris

Kako bi se provjerila učinkovitost novih proizvoda, mnoge su tvrtke angažirale osobe koje sude miris. Kako bi bili sigurni da je njihova prosudba točna, članovi osoblja mjesečno provjeravaju svoj njuh.

Razdvajač pilića po spolu

Iako zvuči čudno, postoji radno mjesto gdje vam je posao samo svrstati piliće u određenu spolnu kategoriju.

Stilist hrane

Kako u oglasima uspijevaju hranu učiniti jestivijom nego što izgleda na vašem tanjuru? Zapravo, u kulinarskom je svijetu umijeće dizajniranja hrane vrlo cijenjena karijera.

Profesionalna djeveruša

Uvijek djeveruša, ali nikad nevjesta? Prestanite se sažalijevati i pretvorite to u zarađivanje novaca!

Koliko god zvučala neobičnom, ideja profesionalne djeveruše zastupljena je u mnogim dijelovima svijeta. Budući da položaj podrazumijeva iznimnu uključenost u cijeli proces dogovaranja vjenčanja, moguće je da je takav posao vrlo stresan.

Inspektor za hrskavošću

Još 2017. godine Walkers je objavio natječaj za honorarni Super Tester u potrazi za sretnim znalcem koji bi zaradio izdašnih 8,51 funti po satu, samo da pojede grickalice i opiše njihov okus i procjeni njihovu svježinu.