Jesensko uređenje doma: 6 zanimljivih i kreativnih savjeta

Jesensko uređenje doma: 6 zanimljivih i kreativnih savjeta

Jesensko uređenje doma uvijek iziskuje kreativne ideje. Stoga, uzmite dašak savjeta one najkreativnije – Majke Prirode i svoj dom uredite po uzoru na jesen. S hladnijim vremenima i novim bojama, topla i ugodna atmosfera samo je stvar koja će začiniti vaš već sigurno ugodan dom. Ono što je najbolje od svega, ovi jednostavni savjeti za jesensko uređenje doma nisu skupi i odlično ih možete uklopiti u dizajn svog stana. Ipak, ovi se savjeti tiču samo osvježenja, a ne potpunog redizajniranja.

Savjeti za jesensko uređenje doma

Ukrasni jastuci, navlake i zavjese

Dnevni boravak, za razliku od ostalih prostorija, uvijek je najlakše dizajnirati i prilagoditi prijelazu godišnjih doba. Bijeli kauč i bijela stolica pogodni su za sva godišnja doba pa tako preko njih možete staviti ukrasnu navlaku i pobacati ukrasne jastuke. Brz način za dodavanje topline u prostoriju bez mijenjanja samog namještaja ili mijenjanja sheme boja je dodavanje nekoliko deka i prostirki.

Hladne i svježe poplune i posteljinu zamijenite ugodnim i toplijim tkaninama

Kreveti i površine za ležanje su najjednostavnije stvari koje možete prilagoditi svim mogućim okolnostima i na koje možete primijeniti gotovo svaki dizajn. S obzirom na to da je to jesensko uređenje doma, dobro razmislite o nekim jesenskim bojama i uzorcima. Plahte su danas stvarno jeftine, stoga je najbolje kupiti par različitih kako biste ih mogli mijenjati s promjenom godišnjeg doba i prilagoditi bilo kojem dizajnu. Stoga, u svoju sobu na svoj krevet bacite nekoliko deka, a ni umjetno krzno nije baš loša ideja.

Kuhinju ukrasite posudama sa sezonskim voćem

Klementine, mandarine, jabuke, kruške – sve su to plodovi jeseni i mogu poslužiti kao predivna dekoracija ne samo u kuhinji, već po cijeloj kući. Odlazak u trgovinu je sve što je potrebno. Napunite svoju košaricu svježim jabukama, kruškama, bobičastim i orašastim plodovima. U tu dekoraciju možete dodati i grančice, lišće te to sve skupa možete postaviti u neku staklenu vazu ili keramičku zdjelu.

Bundeve, tikvice, češeri – i svijeće

Jesensko uređenje doma znači stvaranje toplog i vrlo privlačnog odušak svog doma. Te plodove, poput tikvica, bundeva, oraha, možete skombinirati sa svijećama, drvenim kutijicama, sanducima, pladnjevima i mnogim drugim. Na kraju je dana zapanjena svijeća najugodnija stvar koju, uz toplu deku i topli napitak, možete imati u svom domu. Zapalite ih sa zalaskom sunca – koje je sada sve ranije i ranije. Svijeće su zaista savršen pribor, a i lako ih je mijenjati i prilagoditi godišnjim dobima.

unsplah.com

Ne zaboravite na vanjski dio svog doma

Iako su temperature svakako hladnije, još uvijek nas čeka podosta toplih večeri i stoga prehladno da bismo još malo uživali u boravljenju van kuće. Stoga, ako svoje goste još uvijek ugošćujete na vanjskoj terasi, za svaki slučaj na svaki naslonjač stavite jednu deku. Osim toga, svoju gredicu s biljem također možete ukrasiti u stilu jesenskog uređenja doma – i to neodoljivim tikvicama i bundevama.

Za hladnije vrijeme pripremite kamin

U hladan jesenski dan ništa nije toliko dobrodošlo kao ugodna i privlačna toplina i sjaj pucketavog kamina. To je možda savršen dodatak koji nudi vizualnu estetiku, li pruža i nevjerojatnu toplinu doma.

unsplash.jpg