5 savjeta koje zaljubljena djevojka mora znati

zaljubljena djevojka
Foto: Canva

Što znači biti zaljubljena djevojka? Pala si na njegov šarm i osjećaš kao da više nema povratka? Nije li čudno kako se možeš osjećati sretnom, a istovremeno bi mogla povratiti? Možda je to tvoja nova simpatija, a možda si već toliko blizu da napokon napraviš taj potez. No u kojem god stanju da se nalaziš slijedi nekoliko savjeta koji će ti u tome poslužiti.

1. Potpuno je u redu (i tako normalno) biti nervozna

Nitko nikad nije u najprirodnijoj i najležernijoj verziji sebe pred svojom simpatijom, a svi imamo iskustava s neugodnim trenucima i neugodnom tišinom. Samopouzdanje i vjera u sebe je jedna od najvećih tajna, iako si zaljubljena djevojka i nalaziš se u fazi zaljubljenosti. Ponekad se jednostavno moraš prepustiti nervozi, ali..

2. Ne uzdiži ga do nebesa toliko da zaboraviš zašto ti se sviđa

zaljubljena-djevojka
Foto: Canva

Dok nam se netko sviđa imamo najbolje moguće mišljenje o njemu, savršen je i nema mana. No, sigurno i oni imaju sumnju u sebe i možda vode bitku s nekim svojim strahovima. Zaljubljivanje može biti uzbudljivo do granice nervoze (svi smo bili tamo! To je i najbolji i najgori osjećaj ikad), no ako mu želiš prići najbolja taktika za stjecanje samopouzdanja jest da uočiš neku njegovu slatku manu tek toliko da se podsjetiš da smo svi ljudi. Nije dobro osobu smatrati savršenom jer tada nisi zaljubljena u njega – nego u njegovu liku u svojoj glavi. Obećavamo da će biti 10 puta lakše razgovarati s njim ako se podsjetiš da nitko od nas nije baš savršen.

Nemoj biti u strahu napraviti prvi potez

To ne znači da moraš napraviti nešto veliko, sjedni pored njega u razredu, prva pošalji poruku, ili – zašto ne – nabavi njegov Snap i započni komunikaciju. Razmisli koliko bi se nevjerojatno osjećala kad bi tvoja simpatija napravila prvi potez i zato budi svjesna da će se najvjerojatnije i on tako osjećati ako baš ti pošalješ prvu DM poruku. I zapamti…

Zaljubljena djevojka si, ali ne moraš žuriti

Ako si spremna za potez, kreni bez previše razmišljanja! Ako vidiš da između vas dvoje postoji neka iskra koja ukazuje na nešto više od prijateljstva, ne moraš žuriti, daj si vremena da upoznaš njega i da on upozna tebe, daj malo prostora njemu, ali prvenstveno sebi. No, ako se stvari pokreću prirodno i jednostavno same od sebe bez da u toj priči ti previše razmišljaš, prepusti se neka ide svojim tokom, go with the flow.

Ali moraš zapamtiti: sjajna si

OK, znamo da zvuči cheesy, ali je istina. Moraš biti svjesna sebe i svojih prednosti kako bi imala samopouzdanje koje je i drugima na tebi vrlo privlačno i atraktivno. I ovdje dolazi čarobna stvar: kad uistinu znaš koliko si divna, to vide i ljudi oko tebe i postaješ zdrava, vesela i samopouzdana zaljubljena djevojka.