5 savjeta kako reći nekom da vam se sviđa

kako reci nekom da vam se sviđa
Foto: Canva

Kako reći nekom da vam se sviđa, a da to ne bude zastrašujuće? Vjerojatno nikako jer svi znamo da to može biti zbilja neugodno i teško. Zapravo, ponekad to može biti i toliko zastrašujuće da simpatiju izbjegavate na školskom hodniku ili kad ju vidite u gradu. Ako želite da taj netko zna da vam se sviđa bez da mu to zapravo kažete, na pravom ste mjestu.

Savjeti kako reći nekom da vam se sviđa

1. Prvo, kako se stvarno osjećate?

Prije nego što krenete u akciju, morate biti sigurni da vam se stvarno sviđa – ali baš stvarno, ne mislimo na one simpatije koje traju po tjedan dana. Razmislite – možete li se zamisliti s njim ili njom u vezi ili vam se samo sviđa njegova ili njezina frizura?

Postoji jedna zanimljiva taktika – zamislite situaciju da nikad ništa ne poduzmete, vaša simpatija nikad ne sazna kako ste se osjećali i vi nikada niste saznali njihovu reakciju i feedback. Biste li pali u depresiju ili bi vam zapravo bilo svejedno? Tako ćete najbolje uočiti i prepoznati trebate li poduzeti nešto više.

2. Pokušajte im se približiti!

Da, znamo, puno je lakše govoriti nego zapravo to učiniti. Međutim, postoji mnogo malih koraka koji mogu povećati sve izglede za nečim više.

Sjetite se detalja

Biti pažljiv je ključ svega, ne samo u slučaju vaše simpatije, već u svim odnosima. To pokazuje drugoj osobi da vam je istinski stalo do njih i da ih zapravo slušate. Saznajte njihov rođendan i iznenadite ih slatkom čestitkom ili poklonom, ili čak tek ranojutarnjom rođendanskom porukom. Obratite pažnju sljedeći put kad priča o nekom događaju iz svog djetinjstva. Kasnije možete ležerno iznijeti detalje iz te priče i bit će dirnuti činjenicom da ste ih zaista slušali bez obzira na to koliko je sitan detalj u pitanju.

Koristite društvene medije

Društveni mediji doista olakšavaju interakciju s vašom simpatijom. Možete lajkati njihove fotografije, komentirati, odgovarati na njihove priče i započeti neobavezan razgovor ili ih očarajte DM-om nekog smiješnog TikTok videa, a ne možete promašiti ni dobrim memeom. Tako će primijetiti da želite pokrenuti razgovor i postat ćete im zanimljivi. Ako se ikad družite sami ili u istoj grupi, pokušajte napraviti selfie kako biste imali uspomenu na svoje nadobudno prijateljstvo, a i moguću vezu.

Tajni savjet

Postoji li bolji način kako reći nekom da vam se sviđa od ovog? Prođite kroz bendove, stranice, influencere itd. koje slijedi i vaša simpatija te sljedeći put kad vidite da su objavili novi post na svom korisničkom računu, odmah to pošaljite svojoj simpatiji. Tako je stvarno možete očarati. Ne samo da će biti očarani time što volite iste stvari, nego i to da ste ih se sjetili.

3. I tvoje tijelo puno govori!

Ako se želite približiti svojoj simpatiji, pokušate koristiti i određeni govor tijela koji također ima veliki učinak.

Fizička blizina

Ponekad akcije govore više od riječi. Pokazujući da im želite biti fizički bliži, sugerirate da želite biti i emocionalno i romantično bliži. Ovo može biti dobar način kako reći nekom da vam se sviđa, ali postupnim prakticiranjem fizičkog kontakta možda će im biti neugodnije oko vas i možda će primijetiti vaše osjećaje i percipirati ih na kriv način. Zato zapamtite, umjerenost je bitna kako biste i sami vidjeli koliko su opušteni s vama i prihvaćaju li vaš taj fizički kontakt.

Tajni savjet

Ako vi niste osoba koja voli fizički kontakt ili se tako osjeća neugodnije, isprobajte taktiku rukovanja! To je suptilan način za ostvarivanje fizičkog kontakta, a time ćete vas dvoje imati svoju malu posebnu stvar.

Pokušajte kopirati njihovu gestikulaciju

Prilično su velike šanse su da to već i radite. Kad nam se netko sviđa, skloni smo zrcaliti njihove pokrete, što znači ako se oni osmjehnu, vi uzvratite osmijehom; kad se oni smiju, vi se smijete s njima. Iako pomalo zvuči poput igranja kopirke, zapravo je to prirodan način stvaranja odnosa.

Budite sigurni u sebe

Iako bi vam vaša simpatija mogla biti beskrajno zanimljiva i nevjerojatna, ne zaboravite da ste i vi. Nosite svoje samopouzdanje u svim vašim interakcijama i jasno će primijetiti vaše namjere bez da im šaljete mješovite signale. Ako vam je potrebna riječ bližnjega ili confidence boost obratite se svojim prijateljima i prijateljicama pa čak i svojoj obitelji.

4. Dajte im hintove!

kako reći nekom da vam se sviđa
Foto: Canva

Namjerno stvarajući prilike da budete u njihovoj blizini, već im dajete do znanja da vam se sviđaju. Ali, ako želite ubrzati stvari – postoji nekoliko postupaka koje možete isprobati.

Pozdravljanje

Svi cijene istinski kompliment i vaša simpatija nikako ne bi trebala biti iznimka. Ključna je originalnost, ali i iskrenost. Bilo što od imaš prekrasne oči do cerekanja na njihove šale, uz dovoljno komplimenata, vaša će simpatija registrirati da vam se sviđa.

Nadimci i inside jokes

Za ovo ne postoji neka posebna formula pa sve ovisi o tome kako to želite učiniti. Nadimci i vaše unutarnje šale dolaze sa zajedničkim druženjem i zbližavanjem pa ako poslušate prethodni savjet, trebali biste biti na dobrom putu!

Pokažite im da vam je bitna njihova prisutnost

Mali prečac, pokušajte suptilno spomenuti da vam se sviđaju ili da ih smatrate sebi bitnom osobom. Ovdje ćete moći shvatiti osjeća li se tako i tvoja simpatija, a bez da te direktno odbije. Ako i oni počnu koristiti ovu taktiku, onda znaš da si na dobrom putu! No, ako vidiš da im je neugodno i ako se počnu ponašati udaljeno, vrijeme je da krenete dalje. Ovo je pravi način kako reći nekom da vam se sviđa, a da pritom ne pređete granicu dobrog ukusa.

5. Ostanite pozitivni

Pomisao na to da vaša simpatija neće osjećajima uzvratiti istom mjerom mogla bi vas natjerati da se uvučete u rupu i nestanete. Ponekad je važno stati na loptu i vidjeti širu sliku.

Iako se u tom trenutku osjećate neugodno i loše, nebo se neće srušiti ako osjećaji nisu obostrani. Svi smo u određenom trenutku bili odbijeni i – koliko god klišejski zvučalo – to nas čini jačima.

Iako je vaš cilj potaknuti ih da im se svidite, važno je ostati vjeran sebi i važno je ostati prizemljen i ne uveličavati dramatičnost situacije. Postoji mnogo rizika koji dolaze s prikazivanjem istinskog i pravog sebe, ali hej – što veći rizik, to veća nagrada.

Vjerujemo u vas!