Stabilna veza? Evo 5 savjeta kako je možete ostvariti

Stabilna veza? Evo 5 savjeta kako je možete ostvariti

Stabilna veza nešto je čemu teži apsolutno svaka osoba. Ima nešto u tim parovima koji zrače snagom koja odjekuje snažnim poštovanjem i ljubavlju, toliko da im doslovno zavidite. Iako i oni imaju svoje loše trenutke, takvi se parovi vole žestoko i tom snažnom konekcijom podsvjesno jedno drugom obećaju da će biti tu i u bolesti i u zdravlju, u dobrim i lošim trenucima. Znaju da ljubav koju gaje jedno prema drugom nadmašuje apsolutno sve. Jedno drugo čine jačom i boljom osobom, a spremni su da zauzmu cijeli svijet, korak po korak. Stoga, ako vi želite upravo takvu vezu, evo čemu trebate težiti – a što rade upravo snažni parovi.

Evo kako bii stabilna veza trebala izgledati

Vjerovanje jedno drugom

Ovo je možda najbitnija točka čvrste veze. Snažni parovi jedno drugome dovoljno vjeruju da ne dopuste da neka glupa optužba pokvari njihov odnos. Ne rade stvari jedan drugome iza leđa kako bi saznali istinu koja ih čini paranoičnima i opsesivnima, jednostavno ostaju odani i to u svakom pogledu i slučaju. Ovo je nešto najbitnije od čega se treba sastojati stabilna veza.

Rad na vezi i gradnja odnosa

Čvrsti parovi znaju da stabilna veza iziskuje puno truda i rada, čak i nakon nekoliko mjeseci i godina veze. Jednostavni znakovi pažnje, mala djela koja dokazuju ljubav i zahvalnost, ništa previše upadljivo, stvari su koje čine temelj svakog odnosa. Ne treba im netko drugi tko će ih potaknuti i učiniti da njihova veza funkcionira. Međusobno ulažu jednaku količinu truda da to održe.

unsplash.jpg

Validacija

Takvi parovi često neće trebati potvrdu i prihvaćanje od strane drugih ljudi. Oni sami imaju najveće povjerenje u svoju vezu. Ne dopuštaju da im miješanje prijatelja ili obitelji u njihovu vezu naruši odnos koji imaju i koji oni sami njeguju. Kad dođe do problema, sposobni su ga riješiti sami i to bez ikakve validacije.

Ohrabrivanje

Ono što još vezu može učiniti čvrstom jest međusobna potpora i ohrabrivanje, dopuštanje da vaš partner bude najbolja verzija sebe. Nikad nemojte tražiti da od osobe s kojom ste u vezi da bude ono nešto što ona nije uistinu. Umjesto toga, svoj odnos upotpunite ohrabrivanjem. Pokažite da ste sretni što ste upravo s tom osobom kakva on/ona jest. Ovo je također nešto najbitnije od čega se treba sastojati stabilna veza.

unsplash.jpg

Zaljubljivanje u mane i nedostatke

Neki parovi nakon nekog određenog vremena veze još uvijek ne prihvaćaju partnerove mane. No, parovi koji održavaju snažnu vezu, zaljubit će se u samu ideju svih nedostataka svog partnera i prihvatit će ga svim svojim srcem.