Što posjetiti u Zagrebu: 9 lokacija koje odišu prošlošću

Što posjetiti u Zagrebu: 9 lokacija koje odišu prošlošću
Shutterstock

Zagreb, glavni grad Hrvatske, mjesto je gdje povijest susreće suvremenost, a stare zidine pričaju priče stoljećima. Dok istražujemo što posjetiti u Zagrebu, otkrivamo ne samo arhitektonsku raznolikost i kulturno bogatstvo, već i duboku povijesnu povezanost koja pulsira kroz uske uličice i široke trgove ovog živopisnog grada. U ovom članku, vodimo vas na putovanje kroz devet povijesnih lokacija u Zagrebu koje ne samo da odišu prošlošću, već i oblikuju identitet ovog modernog europskog grada.

Svaka od znamenitosti u Zagrebu koju ćemo spomenuti nije samo mjesto za posjetiti, već prostor gdje se isprepliću priče ratnika, umjetnika, znanstvenika i običnih ljudi čiji su životi utkani u tkivo grada. Od srednjovjekovnih crkava i palača do nacionalnih muzeja i parkova, zanimljivosti u Zagrebu su više od turističkih atrakcija; one su svjedoci vremena koje su preživjele i koje nastavljaju inspirirati posjetitelje i lokalno stanovništvo.

Dok hodamo kroz povijesne četvrti, svaka ulica i svaki kamen na trgu pripovijeda dio bogate mozaik-priče Zagreba. Naša misija nije samo pokazati vam što posjetiti u Zagrebu, već i pomoći vam osjetiti puls grada kroz njegove atrakcije u Zagrebu. Od Gotičke katedrale koja dominira gradskim krajolikom do tajanstvenih tunela Griča, svaki korak vas vodi kroz vremeplov iskustava.

Naš članak, stoga, nije samo vodič; on je poziv na otkrivanje znamenitosti u Zagrebu, na učenje o zanimljivostima u Zagrebu koje daju gradu jedinstveni šarm. Pridružite nam se dok istražujemo kako povijesne atrakcije u Zagrebu nastavljaju oblikovati suvremen i trendy ritam ovog dinamičnog grada, gdje svaki kutak ima svoju jedinstvenu priču koja čeka da bude ispričana.

Pogled na Zagreb
Shutterstock

Što posjetiti u Zagrebu?

Zagreb, kao srce Hrvatske, grad je koji nudi širok spektar zanimljivih lokacija, bogate povijesti i kulturnih događanja. U ovom vodiču otkrivamo ne samo najpoznatije znamenitosti u Zagrebu već i one manje poznate kutke koji čine ovaj grad jedinstvenim. Povijesne zgrade, moderne galerije, živahni trgovi i mirne zelene oaze samo su dio onoga što čini atrakcije u Zagrebu. Na našem popisu za što posjetiti u Zagrebu, svaka lokacija otkriva dio duše grada, pozivajući posjetitelje da zavire iza kulisa i dožive pravu atmosferu Zagreba.

1. Zagrebačka katedrala

Zagrebačka katedrala nezaobilazna je među znamenitostima u Zagrebu. Ovo monumentalno gotičko izdanje ne samo da dominira gradskim krajolikom svojim visokim tornjevima vidljivim iz mnogih dijelova grada, već je i duhovno središte koje privlači posjetitelje svojom arhitekturom i poviješću.

Povijest katedrale

Izvorno sagrađena u 11. stoljeću, Zagrebačka katedrala prošla je kroz niz obnova, posebice nakon razornog potresa 1880. godine. Današnji izgled katedrale djelo je poznatog arhitekta Hermanna Bolléa, koji je obnovio katedralu u neogotičkom stilu. Unutrašnjost katedrale krasi mnoštvo umjetničkih djela, uključujući impresivne vitraje i skulpture.

Arhitektonske karakteristike

Jedna od najistaknutijih značajki Zagrebačke katedrale su njeni tornjevi, visoki preko 100 metara, koji pružaju nezaboravan pogled na grad za one koji se odluče popeti. Unutar katedrale, glavni oltar, rad poznatog kipara Antuna Orlića, predstavlja pravo umjetničko djelo. Bogato ukrašeni kapiteli, kameni reljefi i robusni stupovi samo su neki od elemenata koji odišu gotičkom grandioznošću i detaljima koji plijene pažnju.

Kultura i duhovnost

Katedrala nije samo mjesto za razgledavanje znamenitosti u Zagrebu; ona je također središte duhovnog života grada. Mnoštvo liturgijskih događanja, koncerata klasične glazbe i drugih kulturnih događaja čini katedralu živim centrom koji spaja povijest, umjetnost i duhovnost. To je mjesto gdje posjetitelji mogu osjetiti zajedništvo i kontemplaciju, čineći je jednom od ključnih zanimljivosti u Zagrebu.

Kroz posjet Zagrebačkoj katedrali, ne samo da se upoznajemo s poviješću i umjetnošću, već dobivamo i dublji uvid u ono što čini dušu ovog grada. Ovo je samo prva od mnogih atrakcija u Zagrebu koje vas pozivamo da istražite, svaka s vlastitom jedinstvenom pričom i značajem.

Pogled na katedralu
Shutterstock

2. Gornji grad – Grič

Gornji grad, poznat i kao Grič, predstavlja povijesno srce Zagreba i druga je esencijalna točka na našem popisu što posjetiti u Zagrebu. Ovaj čarobni dio grada nudi labirint uskih, kaldrmiranih ulica, okruženih baroknim palačama, crkvama i muzejima, čineći ga savršenim mjestom za upijanje duha starih vremena.

Povijesni kontekst Griča

Gornji grad je stoljećima bio administrativni centar Zagreba. Njegove zidine i kule, koje su nekad štitile grad od osvajača, danas su jedne od najvažnijih znamenitosti u Zagrebu. Posebno su značajna Kamenita vrata, jedina preostala gradska vrata koja služe kao svojevrsni portal između prošlosti i sadašnjosti, a istovremeno su i mjesto molitve i odašiljanja poštovanja.

Što posjetiti u Griču?

Dok šetate Gornjim gradom, svakako posjetite Lotrščak toranj, koji nudi jedan od najljepših pogleda na cijeli Zagreb. Svaki dan u podne, top iz tornja puca, što je tradicija koja se njeguje od 19. stoljeća. Osim tornja, ne propustite posjetiti i Muzej “Prekinute tišine”, posvećen povijesti zagrebačkih zvona i časničkih plesova, što je definitivno jedna od neobičnih zanimljivosti u Zagrebu.

Kulturni život u Griču

Gornji grad je također kulturno središte grada, dom brojnih galerija, umjetničkih ateljea, te kazališta “Gavella” i Hrvatskog narodnog kazališta. Ljeti se ovdje održava Gričevanje, festival ulične umjetnosti i glazbe, što Gornji grad pretvara u pulsirajuće središte urbanih atrakcija u Zagrebu. Također, advent u Zagrebu na Gornjem gradu postaje čarobno mjesto s jednim od najljepših božićnih sajmova u Europi.

Posjet Gornjem gradu, s njegovim povijesnim znamenitostima, kulturnim događanjima i živopisnim uličicama, neizostavan je dio onoga što treba posjetiti u Zagrebu. Svaki kutak Griča nudi nešto jedinstveno, bilo da je riječ o povijesnoj zanimljivosti, kulturnoj atrakciji ili jednostavno o mjestu s kojeg se pruža nezaboravan pogled na urbanu tapiseriju grada Zagreba.

3. Muzej suvremene umjetnosti

Muzej suvremene umjetnosti, jedan od najzanimljivijih modernih kulturnih prostora, nezaobilazna je destinacija kada istražujemo što posjetiti u Zagrebu. Smješten u Novom Zagrebu, ovaj arhitektonski impresivan muzej dom je brojnim intrigantnim djelima domaćih i međunarodnih umjetnika.

Zašto posjetiti Muzej suvremene umjetnosti?

Osim svoje moderne arhitekture, Muzej suvremene umjetnosti privlači posjetitelje zbog svojih inovativnih izložbi i interaktivnih instalacija koje često preispituju društvene norme i potiču na razmišljanje. Znamenitosti u Zagrebu poput ove nude jedinstveni uvid u puls suvremene umjetničke scene, gdje umjetnost nije samo za gledanje, već i za iskustveno sudjelovanje.

Umjetnička scena u Zagrebu
Shutterstock

Što sve nudi Muzej?

Jedna od najpoznatijih instalacija u muzeju je “Dvostruki tobogan” umjetnika Carstena Höllera, koji posjetiteljima omogućuje da doslovno “klize” kroz dio muzejskog prostora, doživljavajući umjetnost na potpuno nov i dinamičan način. Osim toga, muzej redovito organizira radionice, predavanja i filmske projekcije, čineći ga vitalnim dijelom kulturnih atrakcija u Zagrebu.

Važnost Muzeja za kulturni život grada

Muzej suvremene umjetnosti ne samo da predstavlja zanimljivosti u Zagrebu koje privlače ljubitelje umjetnosti, već igra ključnu ulogu u obrazovanju mladih i promicanju suvremenih umjetničkih praksi. Njegovi edukativni programi i suradnja s školama i sveučilištima promoviraju umjetnost kao bitan segment učenja i osobnog razvoja.

Posjet Muzeju suvremene umjetnosti prilika je da se susretnete s umjetnošću koja izaziva, inspirira i transformira. Ne smije se propustiti u potrazi za onim što posjetiti u Zagrebu, bilo da ste zaljubljenik u umjetnost ili samo u potrazi za novim i uzbuđujućim iskustvima. U ovom muzeju, umjetnost postaje pristupačna, razumljiva i primjenjiva, čime se dodatno obogaćuje lista atrakcija u Zagrebu koje stvaraju nezaboravne uspomene.

4. Maksimirski park

Maksimirski park, prvi javni park u jugoistočnoj Europi, otvoren još 1794. godine, predstavlja jednu od najljepših i najmirnijih znamenitosti u Zagrebu. Smješten u istočnom dijelu grada, ovaj povijesni park je savršeno mjesto za bijeg od gradske vreve i uživanje u prirodi.

Povijesna važnost Maksimirskog parka

Kao prvi javni park u regiji, Maksimir je bio i ostao važan dio kulturne i povijesne baštine grada. Njegovo ime dobiva po biskupu Maksimilijanu Vrhovcu, koji je bio pokretač njegova osnivanja. Park je dizajniran u stilu engleskog pejzažnog vrta, što je u to vrijeme bila moderna i progresivna ideja u parkovnom dizajnu. Raznovrsnost biljnih vrsta i pažljivo oblikovane staze čine Maksimir jednim od top atrakcija u Zagrebu za ljubitelje prirode i povijesti.

Što posjetiti unutar parka?

Unutar parka, posjetitelji mogu istražiti brojne šetnice, jezera, livade i šume koje su dom mnogim vrstama ptica i malih životinja. Jedna od centralnih zanimljivosti u Zagrebu, unutar parka, je i Ekološki zoološki vrt, gdje se može vidjeti raznolikost domaćih i egzotičnih životinja. Također, ne treba propustiti posjetiti i Vidikovac, povijesnu građevinu s koje se pruža prekrasan pogled na cijeli park i dio grada.

Kulturni i rekreativni život u Maksimiru

Maksimirski park nije samo mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi, već i važno središte kulturnih i sportskih događanja. Od koncerata klasične glazbe do raznih festivala i sportskih aktivnosti poput trčanja, piknika i vožnje biciklom, park nudi brojne opcije za aktivno provođenje slobodnog vremena. Svakako je na listi što posjetiti u Zagrebu za one koji traže zdravu dozu kulture i rekreacije.

Posjet Maksimirskom parku prilika je da se povežete s prirodom, poviješću i kulturom Zagreba. Uz bujnu vegetaciju, povijesne građevine i bogat društveni život, Maksimir ostaje jedna od ključnih atrakcija u Zagrebu, idealna za obiteljske izlete, sportske aktivnosti ili jednostavno opuštanje od svakodnevnog stresa. Ovo mjesto je živući dokaz kako se povijest i priroda mogu savršeno spojiti, pružajući posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo.

Mirogoj u Zagrebu
Shutterstock

5. Hrvatski prirodoslovni muzej

Hrvatski prirodoslovni muzej, smješten u samom srcu Zagreba, nezaobilazno je mjesto za sve ljubitelje prirode i znanosti te definitivno jedna od zanimljivosti u Zagrebu koju vrijedi istražiti. Ovaj muzej pruža uvid u bogatu prirodnu baštinu Hrvatske kroz fascinantne stalne i privremene izložbe.

Značaj Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

Osnovan krajem 19. stoljeća, Hrvatski prirodoslovni muzej dom je impresivnoj kolekciji minerala, stijena, fosila i bioloških uzoraka koji prikazuju geološku povijest i biološku raznolikost regije. Posjet muzeju jedna je od ključnih stvari što posjetiti u Zagrebu, posebno za one koji teže razumijevanju prirodnog svijeta oko nas.

Što muzej nudi svojim posjetiteljima?

Izložbe u muzeju kreću se od prapovijesnih dinosaurusa čiji fosili fasciniraju posjetitelje svih uzrasta, do detaljnih prikaza hrvatske flore i faune. Jedan od vrhunaca muzeja je izložba o neandertalcima, gdje posjetitelji mogu naučiti o našim drevnim precima i njihovom životu na području današnje Hrvatske. Osim to, interaktivne izložbe omogućavaju posjetiteljima da se uključe i dožive znanost na dinamičan i edukativan način.

Edukativna uloga muzeja

Hrvatski prirodoslovni muzej nije samo mjesto gdje se izlažu znamenitosti u Zagrebu; on također ima snažnu edukativnu ulogu, organizirajući radionice, predavanja i vodiče koji pomažu posjetiteljima razumjeti važnost očuvanja prirode. Kroz svoje programe, muzej nastoji inspirirati mlade generacije za karijere u znanosti i istraživanje prirodnog svijeta.

Posjet Hrvatskom prirodoslovnom muzeju prilika je da se upoznate s prirodnim bogatstvom i geološkom raznolikošću Hrvatske. Ovaj muzej jedna je od atrakcija u Zagrebu koja oplemenjuje razumijevanje kako prirodnog svijeta tako i naše uloge u njegovom očuvanju. Kao jedna od ključnih znamenitosti u Zagrebu, muzej nudi ne samo znanje već i duboko poštovanje prema prirodi koja nas okružuje.

6. Umjetnički paviljon u Zagrebu

Umjetnički paviljon u Zagrebu, smješten na Trgu kralja Tomislava, jedna je od najistaknutijih kulturnih znamenitosti u Zagrebu i prvi namjenski izložbeni prostor u jugoistočnoj Europi. Otvoren 1898. godine, Paviljon je mjesto koje umjetnost stavlja u središte gradskog života, privlačeći ljubitelje umjetnosti iz cijelog svijeta.

Povijest Umjetničkog paviljona

Izgradnja Paviljona bila je inicijativa umjetnika iz Društva umjetnika koji su željeli stvoriti prostor posvećen izložbama i promicanju umjetnosti. Njegova zlatnožuta fasada i impresivna arhitektura čine ga ne samo estetski privlačnim, već i simbolom umjetničkog duha grada. Posjetiti ovu lokaciju znači upijati bogatu povijest umjetnosti koja oblikuje identitet Zagreba.

Atrakcije u Zagrebu
Shutterstock

Što posjetiti u Umjetničkom paviljonu?

Paviljon redovito organizira velike retrospektivne izložbe hrvatskih i međunarodnih umjetnika, kao i tematske izložbe koje pokrivaju različite aspekte vizualnih umjetnosti. Ova atrakcija u Zagrebu posebno je poznata po svojim izložbama koje se često bave aktualnim društvenim temama, čineći umjetnost relevantnom i pristupačnom široj publici.

Kulturni utjecaj Paviljona

Umjetnički paviljon ne samo da služi kao mjesto za izlaganje umjetničkih djela, već je i središte kulturnih rasprava, predavanja i edukativnih programa koji promiču razumijevanje i cijenjenje umjetnosti. Zbog svoje centralne uloge u kulturnom životu grada, paviljon je postao jedna od ključnih znamenitosti u Zagrebu, koju posjećuju kako lokalni stanovnici, tako i turisti.

Posjet Umjetničkom paviljonu nudi jedinstveno iskustvo uranjanja u svijet umjetnosti, gdje posjetitelji mogu doživjeti kako se povijesni kontekst i suvremeni izrazi stapaju u jedno. Ovaj prostor nije samo mjesto gdje se umjetnička djela izlažu, već i gdje se stvaraju nova značenja i gdje se umjetnost koristi kao alat za inspiraciju i promjenu. Svakako, Umjetnički paviljon je nezaobilazna zanimljivost u Zagrebu za sve one koji teže razumjeti kulturni puls ovog dinamičnog grada.

7. Tehnički muzej Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla, smješten u srcu Zagreba, pruža jedinstveni uvid u svijet znanosti i tehnologije. Ovo mjesto je posvećeno jednom od najvećih umova 20. stoljeća, Nikoli Tesli, i predstavlja jednu od najfascinantnijih atrakcija u Zagrebu, idealnu za obitelji, studente, i svakoga tko teži boljem razumijevanju tehnološkog razvoja.

Značaj Tehničkog muzeja Nikola Tesla

Muzej je osnovan s ciljem promicanja znanja o znanosti, tehnologiji, i inženjerstvu. Kroz svoje brojne izložbe i interaktivne postavke, muzej posjetiteljima omogućava da se upoznaju s Teslinim izumima i doprinosima modernoj znanosti i tehnologiji. Posjetiti ovaj muzej znači zaroniti u svijet inovacija i otkriti kako tehnologija može transformirati društvo.

Što posjetiti u muzeju?

Unutar muzeja, možete pronaći replike Teslinih izuma, uključujući poznati Teslin transformator, i sudjelovati u demonstracijama koje pokazuju osnovne principe elektromagnetizma koje je Tesla koristio. Osim toga, muzej sadrži i planetarij, gdje posjetitelji mogu učiti o svemiru, te različite postave posvećene povijesti industrije, prometa, i energetike.

Jarun u Zagrebu
Shutterstock

Edukativni programi

Tehnički muzej Nikola Tesla nudi širok spektar edukativnih programa i radionica dizajniranih da inspiriraju mlade umove i potaknu interes za STEM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo, matematika). Posjet ovom muzeju nije samo prilika za učenje o znamenitostima u Zagrebu, već i za aktivno sudjelovanje u znanstvenim eksperimentima i projektima.

Posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla je stoga ne samo edukativan, već i zabavan način za istraživanje kako tehnologija oblikuje naš svijet. Ako tražite što posjetiti u Zagrebu, posebno ako vas zanimaju znanost i tehnologija, ovaj muzej nudi bogat program koji zadovoljava radoznalost posjetitelja svih uzrasta. Kao jedna od ključnih znamenitosti u Zagrebu, Tehnički muzej Nikola Tesla predstavlja mjesto gdje se prošlost, sadašnjost, i budućnost tehnologije susreću u inspirativnom okruženju.

8. Botanički vrt Sveučilišta u Zagrebu

Botanički vrt Sveučilišta u Zagrebu, oaza zelenila u samom centru grada, pravo je mjesto za one koji traže mir i prirodnu ljepotu. Ovaj vrt je ne samo mjesto za uživanje u raznolikosti biljnih vrsta, već i važna znanstvena institucija koja pridonosi očuvanju biljne raznolikosti. Posjet Botaničkom vrtu svakako je na listi što posjetiti u Zagrebu, posebice za ljubitelje prirode i one koji žele pobjeći od gradske vreve.

Značaj Botaničkog vrta

Otvoren 1889. godine, Botanički vrt je dio Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i dom je više od 10,000 biljnih vrsta, uključujući mnoge rijetke i ugrožene. Vrt nije samo jedna od znamenitosti u Zagrebu, već i važan centar za botanička istraživanja i edukaciju, pružajući studentima i stručnjacima priliku za učenje i rad na terenu.

Što posjetiti u vrtu?

Botanički vrt nudi brojne šetnice koje vode kroz različite tematske cjeline, uključujući alpski vrt, staklenike s tropskim biljkama, i sistematski vrt gdje su biljke posađene prema svojim prirodnim srodstvima. Također, tu su i jezerce s lokvanjima, što daje poseban ugođaj mira i skladnosti. Osim prirodne ljepote, vrt nudi i brojne edukativne ploče koje objašnjavaju važnost biljaka u ekosustavima i ljudskom životu.

Edukativne aktivnosti

Vrt redovito organizira edukativne šetnje, radionice za djecu i odrasle, te posebne izložbe koje promiču važnost biodiverziteta i očuvanja prirode. Ove aktivnosti čine ga ne samo atrakcijom u Zagrebu koju vrijedi posjetiti, već i mjestom gdje se može naučiti o botanici i ekologiji.

Uspinječa u Zagrebu

Posjet Botaničkom vrtu Sveučilišta u Zagrebu nudi jedinstven doživljaj gdje se znanost, obrazovanje i estetika susreću. Bilo da ste strastveni botaničar, student, obitelj s djecom ili samo tražite mjesto za opuštanje, ovaj vrt nudi nešto za svakoga. Posjetite ovu znamenitost u Zagrebu i doživite njegove zanimljivosti kroz miris, boju i teksturu raznolikog biljnog svijeta.

9. Zagrebački Zoološki vrt

Zagrebački Zoološki vrt, smješten unutar Maksimirskog parka, jedan je od najpopularnijih mjesta za obiteljski izlet i sigurno se mora naći na listi što posjetiti u Zagrebu. Ovaj zoološki vrt dom je širokom spektru životinja iz cijelog svijeta i pruža posjetiteljima priliku da se upoznaju s različitim vrstama u njihovim simuliranim prirodnim staništima.

Značaj Zagrebačkog zoološkog vrta

Otvoren 1925. godine, zoološki vrt u Zagrebu je ne samo mjesto zabave, već i važan centar za obrazovanje, očuvanje i istraživanje. S više od 350 vrsta životinja, vrt ima ključnu ulogu u očuvanju ugroženih vrsta kroz razne međunarodne programe zaštite i reprodukcije. Kao jedna od ključnih atrakcija u Zagrebu, zoološki vrt posjećuju obitelji, školske grupe i turisti željni učenja o biološkoj raznolikosti i važnosti očuvanja prirode.

Što posjetiti u Zoološkom vrtu?

U zoološkom vrtu možete vidjeti sve, od afričkih slonova i tigrova do australskih klokana i južnoameričkih tapira. Posebno popularna je Afričko selo gdje posjetitelji mogu vidjeti kako izgleda tipično afričko stanište. Također, tu su i brojni edukativni programi koji omogućavaju posjetiteljima da se upoznaju s navikama i potrebama životinja, što dodatno obogaćuje iskustvo posjeta.

Edukativni programi i aktivnosti

Zagrebački Zoološki vrt organizira razne edukativne i interaktivne programe namijenjene širenju svijesti o prirodi i potrebi za njenim očuvanjem. Radionice, vođene ture i posebni događaji tijekom cijele godine privlače posjetitelje svih uzrasta i pružaju priliku za aktivno učenje o životinjama i njihovom okruženju.

Posjet Zagrebačkom Zoološkom vrtu ne samo da je zabavan, već i poučan izlet za cijelu obitelj. Ovdje možete provesti dan učenjem o različitim vrstama iz cijelog svijeta, istražujući znamenitosti u Zagrebu koje su i zabavne i informativne. Bilo da ste strastveni ljubitelj životinja ili tražite idealno mjesto za obiteljski izlet, Zoološki vrt u Zagrebu je mjesto koje nudi zanimljivosti i atrakcije koje će obogatiti vaš boravak u ovom prekrasnom gradu.

Zoološki vrt u Zagrebu
Shutterstock

Zagreb, grad prepun povijesti, kulture i inovacija, nudi nebrojeno mnogo razloga za istraživanje. Od povijesnih znamenitosti u Zagrebu do modernih atrakcija, ovaj grad ne prestaje oduševljavati svojim spojem starog i novog. Kroz naš vodič o tome što posjetiti u Zagrebu, nadamo se da smo vam pružili inspiraciju za vaše sljedeće putovanje.

Bilo da ste u potrazi za mirnim kutkom prirode u Botaničkom vrtu ili želite osjetiti puls moderne umjetnosti u Muzeju suvremene umjetnosti, Zagreb ima nešto za svakoga. Svaka od ovih lokacija nije samo mjesto za posjetiti, već priča koju treba doživjeti, učenje koje treba istražiti.

Zagreb je grad koji živi svoje znamenitosti, zanimljivosti i atrakcije s entuzijazmom koji je zarazan. Pozivamo vas da osobno doživite sve što ovaj divan grad ima za ponuditi. Upustite se u avanturu, istražite, učite i, iznad svega, uživajte u svakom koraku. Zagreb vas čeka s otvorenim rukama i bezbroj priča koje tek čekaju da budu ispričane. Svakako, što posjetiti u Zagrebu postaje jasno – sve što vam srce poželi!