Želite biti zapaženi na poslu? Evo 7 načina kako

Želite biti zapaženi na poslu? Evo 7 načina kako
unsplash.jpg

Svi želimo biti uspješni i zapaženi na poslu. Uostalom, to je dobar put do ugodnog života s prostranim domom, otmjenim automobilom i drugim materijalističkim užitcima, ako ste osoba koju to ispunjava i koja tome teži. Ipak, u svim je poslovnim područjima uvelike porasla konkurencija zbog čega je možda malo teže na poslu biti zamijećen. Nema sumnje da je zamijećenost prvi korak do uspjeha, kako drugdje, tako i na poslu. Ako ste jedan od tih koji se na svom radnom bori za tu vrstu pažnje, evo 7 načina kako da to i ostvarite.

Ako želite biti zapaženi na poslu preuzmite inicijativu

Postoji neko komplicirano pitanje ili projekt na kojem nitko nije spreman raditi? Možda nešto što vaš šef planira već tjednima, ali nikako da to obavi? Preuzmite inicijativu i vi se primite tog posla. Upravo ovo je sjajan način da budete zapaženi jer preuzimate projekt za koji nitko nema živaca, a mora se obaviti.

Posvuda izgradite odnose i poznanstva

Uspješni ljudi imaju mnogo kontakata, odnosa i poznanstava. Upravo je zbog toga vrlo važno razviti svoje vještine povezivanja i umrežavanja. U ovome vam može pomoći čak i najmanja gesta – ako uzimate šalicu kave za sebe, uzmite jednu i za svog najbližeg kolegu. Umrežavati se možete i na temelju ljubaznosti i međusobnoj podršci.

Sudjelujte u aktivnostima van posla

Kad je riječ o nekim dogovorima i aktivnostima s kolegama iz ureda, nemojte se ustručavati da u njima sudjelujete. Tako ćete sigurno biti bolje zapaženi. Međutim, ne zaboravite ostati unutar svojih granica tako da pazite da se ne opijate i da ne pričate stvari koje kolegama s posla ne biste trebali. Nikako nemojte dopustiti da se smanji granica između osobnog i profesionalnog.

Bavite se razvojem poslovanja

Donosite li neki poslovni plan, sigurno ćete biti zapaženi. Upravo to je vaša prilika da u vama prepoznaju određenu ambiciju i vrijednost. Nekome ćete možda postati i uzor.  Budite svjesni svih prilika koje vas okružuju.

Ako želite biti zapaženi na poslu budite timski igrač

Biti oprezan prema potrebama svojih suradnika i ponuditi im pomoć ako je posao pretežak ili ga puno ima, najbolji je način da se pokažete kao timski igrač.

Nikada nikoga nemojte vrijeđati

Nikada se na poslu nemojte upustiti u tračanje i pričanje iza leđa. Ako taj vaš postupak pronađe put do ušiju vašeg šefa, možete se pozdraviti s promaknućem. Ogovaranje i tračanje vas nikad neće nikamo dovesti. Ako želite biti zapaženi na poslu, to je jedna od stvari koje biste trebali izbjegavati.

Ako želite biti zapaženi na poslu pričajte i budite aktivni

Uvijek s nekim podijelite svoje poslovne ideje i doprinose, pogotovo sa šefom. Vaš bi doprinos mogao promijeniti poslovanje na bolje, što će na kraju dovesti vas do toga da vaša uloga u timu postane od velikog značaja. Istaknuti zaposlenici su oni koji se ponašaju kao lideri, čak i onda ako još imaju titulu pripravnika.