7 znakova da ste puno više od prijatelja nego što se čini

7 znakova da ste puno više od prijatelja nego što se čini

Ponekad se svi nađemo u situaciji kada naš odnos s određenim prijateljem ili prijateljicom postane toliko dubok da ne možemo jedno bez drugoga živjeti. Nakon toga vjerojatno počinjete shvaćati kako ste zapravo možda nešto više od prijatelja. Ili se volite kao prijatelji ili tu postoji nešto puno više od toga. Možda vam se počinje činiti kako se granice pomalo zamagljuju te može doći do poricanja. Da biste razjasnili sve svoje sumnje, evo nekoliko znakova koji vam govore jeste li samo prijatelji ili se uistinu sprema nešto više od toga, vjerojatno ste više od prijatelja.

Razgovarate svaki dan

Uvijek ste u kontaktu i pričate, ali ne svakih nekoliko dana. Međusobni je razgovor postao vaš svakodnevni ritual i bez toga jednostavno ne možete. To nije razgovor s vremena na vrijeme, već svakodnevna navika protiv koje jednostavno ne možete.

Ako osjetite kemiju sigurno ste više od prijatelja

Ponekad jednostavno znate i očito je da među vama postoji kemija i samo jedan dodir vrišti da je to više od prijateljstva. On ili ona često svoju ruku stavlja na vaša leđa ili vrat, možda se čak držite za ruke i to vam je potpuno prirodno. Obratite pažnju na ove male stvari osim ako to ne činite da svim svojim prijateljima ili prijateljicama.

Pričate jedno o drugome

Kada nam se netko sviđa, nehotice i automatski ga spominjemo u svakom razgovoru, na ovaj ili onaj način. Ako se međusobno spominjete u skoro svakom razgovoru, to svakako znači da se ne radi samo o prijateljstvu. Način na koji izgovaraju vaše ime i kako vi izgovarate njihovo, također je pokazatelj što međusobno osjećate jedno prema drugom. A ako ste se u ovome pronašli, također ste vjerojatno više od prijatelja.

pixabay.jpg

Cijelo vrijeme ponavljaju kako su slobodni

Ne na prigovarajući način, ali osoba koja želi da je vidite na drugačiji način, konstantno će to spominjati kako biste vidjeli da je tu, pred vama, i da vam je na raspolaganju.

Puno vremena provodite zajedno

Vas dvoje radite stvari koje inače rade parovi. Zajedno provodite više od uobičajenog vremena. Zajedno idete u kupovinu, zajedno jedete, sjedite ili ležite jedan do drugoga dok gledate TV, možda ste čak i u zagrljaju. Više volite biti sami… ali zajedno.

unsplash.jpg

Međusobni dodir čini se sasvim prirodno

Konstantno se grlite, samo imate potrebu za međusobnim dodirom, pronalaženje načina da budete bliži je veliki pokazatelj da stvarno niste samo prijatelji. Kad ste kraj njega/nje, osjećate se kao kod kuće i to vam se čini sasvim prirodno.

Ako je prisutna ljubomora, također ste sigurno više od prijatelja

Druženje s drugim ljudima izaziva ljubomoru. Osjećate se loše kada on/ona s vama razgovara o nekom drugom (u romantičnom smislu). Sve su to jasni, vrišteći znakovi da je u pitanju nešto puno više i da niste samo prijatelji.

Ipak, budite svjesni toga da se možda radi i o jednostranoj pojavi.