Brazilski blowout vs. keratinski tretman – koji izabrati?

Brazilski blowout vs. keratinski tretman – koji izabrati?

Tretman za zaglađivanje može biti isplativo ulaganje za svakoga tko ima kosu sklonu kovrčanju. Mnogi saloni pružaju uslugu brazilskog blowouta i keratinskog tretmana, a takvi će tretmani vašoj kosi dati glatkoću i sjaj što će trajati mjesecima.

Oba tretmana mogu vam uštedjeti vrijeme koje biste inače gubili na stiliziranje kose proizvodima protiv kovrčanja koji na kraju neće niti djelovati kako bi trebali.

unsplash.jpg

Brazilski blowout vs. keratinski tretman – koja je razlika između oba dva tretmana?

Brazilski blowout i keratinski tretman u osnovi imaju isti učinak na kosu – oba uklanjaju kovrčavost i pojačavaju sjaj. Sigurni su za sve tipove kose, a mogu se raditi i na farbanoj kosi. Međutim, brazilski blowout je prilagodljiviji.

Budući da je tržište toliko zasićeno keratinskim tretmanima, mogli biste satima guglati što mislite da bi bilo najbolje za onaj izgled koji tražite, ali brazilski blowout može se prilagoditi različitim teksturama kose. Vaša stilistica tako može raditi na vašoj kosi na različitim temperaturama i postići drugačiji izgled.

To znači da ako ne želite da vam kosa bude potpuno ravna, vaš stilist može prilagoditi tretman tako da vaša prirodna tekstura kose ne bude potpuno izgubljena.

Druga stvar po kojoj se tretmani razlikuju je vrijeme u kojem ne smijete činiti puno toga sa svojom kosom. Nakon keratinskog tretmana, preporuča se da kosu ne vežete i ne možete je prati čak do tri ili četiri dana. Što se tiče brazilskog blowouta, možete obavljati svoju uobičajenu rutinu njege kose.

unsplash.jpg

Iako brazilski blowout ima svoje prednosti, tretman se ne može spomenuti bez da se razjasne sve moguće kontroverze. Bilo je nekih nedoumica zbog formaldehida u njegovoj formuli. Mnogi stručnjaci upućuju na to da ako se tretman radi ispravno i u prozračenim prostorijama, nije štetno. Ipak, ako ste zabrinuti zbog formaldehida u formuli ovog tretmana, možete pronaći i proizvode koji ga ne sadrže.

Koji god tretman odabrali, u svom gradu dobro istražite sve salone koji nude takve usluge i kako su ljudi tim salonima zadovoljni. Ako ste uvjereni da su pouzdani, vjerojatno ćete dobit željene rezultate bez žrtvovanja zdravlja vaše kose.