10 cool stvari koje možete učiniti sa svojim printerom

10 cool stvari koje možete učiniti sa svojim printerom

Možda na svom stolu imate najbolji kućni printer, a vjerojatno niti ne znate stvari koje možete učiniti sa svojim printerom. Vjerojatno ste do sad printali skripte za faks, školsku zadaću, porezne prijave, ugovore i druge pomalo dosadne stvari.

Stoga, nakon što sve ovo pročitate, obrišite s njega prašinu i dajte mu novi život. Sve što trebate je dobar printer, kvalitetna tinta za printer, malo papira (različitih vrsta) te prstohvat kreativnosti i dobre mašte. Evo nekih cool stvari koje možete učiniti sa svojim printerom.

Zanimljive stvari koje možete učiniti sa svojim printerom

Kalendari

Od svih stvari koje možete učiniti sa svojim printerom, ovo je jedan od najpraktičnijih i najkorisnijih projekata koje možete napraviti sa svojim kućnim printerom. Na internetu je dostupno mnoštvo predložaka kalendara spremnih za korištenje, od kojih vam neki omogućuju da prilagodite i izradite svoje jedinstvene dizajne. Možete izraditi potpuno neku novu vrstu kalendara koji će vas motivirati, poticati ili nasmijati. Možete ispisivati kalendare za kućnu upotrebu ili kao dar za prijatelje.

Planeri i organizatori

Vođenje kućanstva težak je posao i potrebna vam je svaka pomoć koju možete dobiti. Možda je to pomoć neke druge osobe, ali ako ste prepušteni samima sebi, dobro bi vam došao planer, organizator ili to-do lista. Uz pomoć svog printera to možete i ostvariti, a potreban vam je samo zanimljiv predložak koji možete pronaći ovdje.  

Čestitke

Zašto ne biste bili kreativni i nekome uljepšali dan? Možda taj netko slavi rođendan, možda slavi godišnjicu braka, završetak faksa, a možda ne slavi ništa, ali vi se osjećate baš kao da biste nekome željeli pokloniti čestitku. U tome vam također može pomoći vaš printer kako ne biste trebali trošiti novac na kupnju u trgovini.

Na ovaj ćete se način moći izraziti, pokazati svoju kreativnost i jednostavno se relaksirati. Naći ćete tone predložaka na internetu i to na stranicama kao što je Greetings Island, a sami ju možete dizajnirati na Canvi. Možete čak kupiti i namjenski papir za ispis čestitki koji ima sjaj s jedne strane i mat s druge strane. Ovo su samo neke stvari koje možete učiniti sa svojim printerom.

unsplash.jpg

Origami

Origami, drevna japanska umjetnost presavijanja papira, zabavna je i korisna aktivnost, a osim što je možete raditi sami, možete je raditi i s cijelom obitelji. Zabavit će vas, povezati s bližnjima, potaknuti vas na kreativnost i zaviriti u vašu maštu. Naravno, u ovome vam vaš printer uvelike može pomoći otiskujući crte i prelaze na mjestima gdje biste papir trebali presavinuti. Evo nekoliko zanimljivih origami materijala za ispis i uputa koje možete besplatno preuzeti.

Lažne tetovaže/privremene tetovaže

Tetoviranje je običaj koji svoje korijene ima još u dalekoj prošlosti. Nekad su bile simbol plemenske pripadnosti i određenog statusa u plemenu. Postoji mnogo metoda nanošenja tetovaža, a ovo je jedna od onih zbog kojih vam starci neće poludjeti. Izrada privremenih tetovaža uistinu je jednostavan posao, a uz pomoć svog printera možete ih izraditi i kod kuće. Potreban vam je samo običan papir, paket tattoo papira za ispis i neki dizajn.

Dječje igre i dječje maske

Ako imate djecu ili braću i vidite da im je dosadno baš kao i vama, pokušajte nešto novo. Naime, uz pomoć svog printera možete isprintati razne dječje maske, ali i dječje igre. Mnogi noviji pisači povezani s Wi-Fi mrežom imaju aplikacije koje vam omogućuju izravan pristup uslugama na stranici Disneya i Universala za ispis bojanki, maski i društvenih igara za one najmlađe. Time ćete zabaviti svoje najmlađe, a i vi ćete se podsjetiti kako je to biti dijete što će vas odmaknuti od svakodnevnih obaveza.

unsplash.jpg

Naljepnice

Djeca vole naljepnice jer im daju priliku da personaliziraju svoje knjige, pernice, svoj krevet, a ako nemate sreće – i svoje zidove. Za to postoji mnogo web stranica na kojima ćete pronaći tonu zanimljivih dizajna naljepnica, a koje možete besplatno preuzeti i ispisati na A4 papiru za printanje naljepnica.

Sjenilo (zonerica) za objektive fotoaparata

Iako odbljesak sunca u objektiv fotoaparata ponekad može proizvesti zanimljive i kreativne efekte, može biti i prava pravcata gnjavaža. Razumjet će oni koji se bave fotografiranjem. No, kako se boriti protiv tog odbljeska? Sjenilom za objektiv. Mnogi ga posjeduju, no za neke kamere i fotoaparate taj dodatak može biti smiješno skup, a radi se samo o komadu oblikovane plastike. No, i za to imamo kakvo-takvo rješenje, a u tome vam može pomoći nitko drugi – nego vaš printer. U sljedećih nekoliko trenutaka možete isprintati i izraditi vlastitu zonericu i to samo od papira i kartona.

Uvećane stare fotografije

Imate stare tiskane fotografije za koje biste stvarno željeli da su u većem formatu? Ako imate pisač s ugrađenim skenerom, printati uvećane fotografije dječja je igra. Zapravo, većina višenamjenskih printera ima ugrađenu mogućnost povećavanja.

Ako imate dobar fotoaparat, posebno DSLR, možete postići i bolje rezultate tako da fotografirate staru fotografiju i taj način koristite kao izvorni za povećanje. Dobar digitalni fotoaparat, za razliku od skenera koji su ugrađeni u printer, često ima bolju razlučivost i točnost nijansi boja.

Otisak na majicama i drugoj odjeći

Postoji čitav niz razloga zbog kojih biste željeli printati i izraditi vlastitu majicu. Možda želite negdje volontirati, možda želite promovirati svoju ili tuđu tvrtku, a možda jednostavno želite sebi izraditi cool majicu!

Svoje majice možete ukrasiti otiscima za koje će vam trebati printer i glačalo, ali i papir za prijenos topline te silikonski papir koji se često isporučuje zajedno s papirom za prijenos topline. Otisak ne možete prenijeti na svoju majicu običnim papirom za printanje.

Kad ste sliku isprintali na papir za prijenos topline, položite ga na majicu prema dolje. Vrućim glačalom prijeđite preko vrha, pazeći da ravnomjerno izglačate cijelu sliku. Odlijepite papir i vidjet ćete da je slika ostala na majici. Posljednji je korak postavljanje silikonskog papira na vrh slike tako da ju obuhvati cijelu. Zatim po njemu prijeđete glačalom. To pomaže da se slika bolje pričvrsti za majicu, ali i da slika i boja budu dugovječnije.

Danas imamo razne mogućnosti, a printeri su samo jedan od alata koji nam olakšavaju stvar. Naveli smo neke zanimljive mogućnosti koje vam pružaju priliku da se izrazite, budete kreativni, ali i da se zabavite – i to uz minimalan trošak (ako već imate dobar printer).