Green Gold Club – zašto se zatvorio u 2017?

Sigurni smo da je puno naših odraslih čitatelja čulo za Green Gold Club, a neki su možda baš ovdje upoznali svoju srodnu dušu. Iako je danas zatvoren, GGC mnogima je omogućio stvaranje prekrasnih uspomena te se njihovih koncerata, ukusnih jela i dobrih koktela još uvijek sjećaju mnogi. U nastavku raspravljamo o ovom nikako zaboravljenom biseru showbiz scene.

Green Gold Club
IZVOR: Green Gold Club, FACEBOOK

U poslovnom kompleksu Green Gold izgrađenom 2012. godine, čiji je glavni investitor australski Hrvat Branko Perković, osim raznih poslovnih ureda, kongresnog centra te vrhunskih domaćih i internacionalnih restorana poput restorana Les Ponts, ManO2 i Dragon BBQ, svoje je mjesto pronašao i Green Gold Club.

Vizija investitora Green Gold Centra bazirala se na sinergiji modernog i urbanog načina života i povratka prirodi. Zbog toga je ovaj prostor u stvari prava zelena oaza koja prekriva na 11 tisuća kvadratnih metara, a koja je namijenjena onima koji žele pobjeći iz užurbanosti grada u mjesto koje će im pružiti relaksaciju. Ipak, ovisno o tome na koji ste događaj stigli, relaksacija je negdje bila u obliku laganog obroka, a negdje u obliku strastvenog plesanja.

Klubovi u Green Gold Clubu

Green Gold Club bio je jedno od najpopularnijih mjesta za izlazak u istočnom dijelu Zagreba, točnije na lokaciji Radnička cesta 52. Tako je bilo sve do njegovog zatvaranja 2017. godine, a u nastavku ćete otkriti zašto. Ovo nije bio običan klub, a po svom izgledu i načinu funkcioniranja bio je jedinstven u Zagrebu, ali i šire – brojne fotografije nastale u GGC-u dokaz su zabavi i uživanju koje je obuzelo svakog posjetitelja.

Klub je otvoren 1.12. 2012. godine na najvišem katu jedne moderne zgrade i na početku rada je organizirao mnogobrojna događanja i koncerte zabavne, pop, ali i house glazbe, zbog čega je postao zanimljiv šarolikom spektru ljudi. Green Gold Club često je volio spomenuti da je njihova filozofija „sve za svakoga“. Svoj put u Green Gold Club pronašla je naravno i turbofolk glazba, što i nije nešto iznenađujuće s obzirom na to da je s godinama sve popularnija u Zagrebu i okolici.

Green Gold Club nije bio samo jedan klub, već 5 klubova u jednom. To je ono što mnogi ne znaju! Green Gold Club, dvije zasebne VIP zone, Aussie Bar, Escalator Bar s terasom i Prive Club pet je fantastičnih dijelova ovog kluba, a svaki je dio vizije osnivača koji dolazi iz Australije (što se vidi i po nazivu Aussie Bar, pri čemu Aussie označava Australku ili Australca). Kao šlag na kraju dolazila je i pizzeria AI Metro, spremna da pruža malo dodatne energije za sve plesače.

Klub se izrazito dobro reklamirao, uz garanciju najluđeg provoda svih 365 dana u godini. S obzirom na kompleks klubova od kojih se ovaj kompleks sastojao, vlasnici su smatrali da baš svatko može pronaći nešto za sebe. Green Gold Club je mjesto u čijim su se prostorima vrlo često organizirale privatne zabave, rođendanski tulumi, djevojačke i momačke večeri, pa čak i slavlja povodom razvoda.

Postao je vrlo popularan i za ostala događanja koja zahtijevaju oku ugodan i vrhunski uređen prostor poput modnih revija i predstavljanja novih proizvoda raznih velikih brendova. Zaista, ovaj je prostor dugo vremena nudio najbolje usluge na ovim prostorima, zbog čega su ga prepoznale mnoge partnerske ustanove.

Klub je u određenoj mjeri pokušao zadržati svoju ekskluzivnost pa je uključivao i opciju dobivanja Membership card ili kartice vjernosti koja je svojim vlasnicima i korisnicima nudila mnoge benefite poput prednosti prilikom ulaska u prostorije kluba, određene prednosti prilikom kupnje pića u klupskom baru, prednost kod rezerviranja stola te slanje obavijesti o svim događanjima i eventima koji se odvijaju u klubu.

Proslava 1. rođendana tada „najboljeg kluba u gradu“ najzornije prikazuje kakva je vrsta muzike bila rezervirana za ovaj poznati klub. Na proslavi koja je trajala cijeli prvi tjedan prosinca nastupale su dalmatinske klape, tamburaši i Neda Ukraden, a slavljenički je tjedan zatvoren house partyjem u kojem su sudjelovali najpoznatiji domaći i strani DJ-i i izvođači.

Zatvaranje Green Gold Cluba

Vlasnici kluba su najavili oproštajni party za 25. i 26. veljače 2017. godine, što je bilo pomalo iznenađujuće za sve fanove ovog kluba. Kao neke od razloga zatvaranja navode zasićenje prostorom, ali i neisplativost zbog visokih davanja i poreza. Ne želeći spuštati standarde, vlasnici kluba su odlučili otići na vrhuncu popularnosti.

U nastavku teksta možete pročitati priopćenje vlasnika kluba s njihove Facebook stranice:

„Proveli smo 5 predivnih i nezaboravnih godina druženja, velikih i malih koncerata, partyja, te još mnogo raznoraznih događanja. U nadi da smo ispunili barem dio Vaših očekivanja, zahvaljujemo se na Vašim dolascima. Znamo da nismo uvijek uspjeli biti na visini zadatka, ali uvijek smo se trudili i pokušavali da se naši gosti osjećaju posebno.


Hvala i na svim kritikama, kao i na pohvalama jer bez njih ne bi uspjeli održati klub toliko dugo i prepoznati greške koje su se događale i koje su nažalost sastavni dio posla, kao i života.


Moramo se zahvaliti i svim izvođačima koji su bili uvijek spremni na sve i koji su bili nezaobilazni dio Green Gold Cluba. Ne smijemo zaboraviti i sve naše djelatnike, bez kojih cijela ova petogodišnja priča ne bi bila moguća. Hvala i svim poslovnim partnerima na suradnji kao i na ukazanom povjerenju. Ovo nije zbogom, nego doviđenja. Vidimo se, možda u nekom novom prostoru, s nekim novim idejama i vizijama.”

– Facebook priopćenje vlasnika kluba

Svakako možemo potvrditi da će Green Gold Club mnogima ostati u pozitivnom sjećanju. Tko zna, možda vlasnik zaista viziju ostvari u nekom drugom obliku.