30 naoriginalnijih imena za male pse

30 naoriginalnijih imena za male pse
Shutterstock

Odabir imena za novog četveronožnog člana obitelji može biti izazovan, ali i izuzetno zabavan proces. Dok neki vlasnici preferiraju tradicionalna imena, postoje oni koji se odlučuju za originalnija i neobičnija imena koja odražavaju jedinstvenost njihovog ljubimca.

Imena za male pse
Shutterstock

Naoriginalnija imena za male pse

U ovom članku istražujemo 30 najoriginalnijih imena za male pse, inspiriranih različitim izvorima poput književnosti, filmova, mitologije i svakodnevnog života. Ova lista nije samo vodič za imenovanje vašeg novog prijatelja, već i odraz kreativnosti i osobnosti vlasnika pasa. Od smiješnih i duhovitih do elegantnih i sofisticiranih, ova imena će vam dati mnoštvo ideja i možda vas inspirirati da i sami smislite jedinstveno ime koje savršeno odgovara vašem malom ljubimcu.

Mali pas trči
Shutterstock
 1. Pixel: Ovo ime je savršeno za ljubitelje tehnologije i male pse s energijom koja se mjeri u megapikselima. Pixel je moderno, šarmantno ime koje odražava suvremeni digitalni svijet. Idealno je za malog psa koji je brz, živahan i uvijek u pokretu, baš kao i pikseli na ekranu.
 2. Kapuccino: Kapuccino je neodoljivo ime za male pse tople, kremaste boje dlake. Ovo ime priziva ugodne trenutke opuštanja uz šalicu omiljenog napitka. Pogodno je za malog psa koji je jednako sladak i umiljat kao omiljeni jutarnji napitak.
 3. Haiku: Inspirirano tradicionalnom japanskom poezijom, ime Haiku je idealno za pse koji su mirni, promišljeni i elegantni. Ovo ime odražava ljepotu u jednostavnosti i skladu, karakteristike koje mogu pristajati tišim i umiljatim psima. Haiku je posebno pogodan za pse male rase s zen-like osobnošću.
 4. Fandango: Za pse koji su puni energije i vole biti u središtu pažnje, ime Fandango je odličan izbor. Ovo ime evocira ritam i pokret, savršeno za psa koji ima radosnu i igračku narav. Fandango je simpatično ime za psa koji je pravi plesač i zabavljač u duši.
 5. Nimbus: Inspirirano oblacima, ime Nimbus savršeno pristaje malom psu s bujnom, pahuljastom dlakom. Ovo ime sugerira lakoću i neuhvatljivost, idealno za brze i graciozne male pse. Nimbus je odličan izbor za psa koji izgleda kao da je upravo sišao s neba.
 6. Quasar: Za ljubitelje astronomije, ime Quasar je izvrstan izbor za malog psa koji zrači energijom i svjetlošću. Ovo ime simbolizira nešto snažno i sjajno, baš kao i quasari u svemiru. Idealno je za psa koji ima sjajan karakter i kojem ne nedostaje živahnosti.
 7. Tango: Tango, kao ime, odražava strast i emocionalnu dubinu, savršeno za pse koji su puni ljubavi i energije. Ovo ime je simbol zajedništva i povezanosti, slično plesu tanga. Idealno je za malog psa koji voli biti u centru pažnje i uvijek je spreman za igru.
 8. Zenith: Zenith, što znači vrhunac ili najviša točka, odličan je izbor za psa koji predstavlja vrhunac vašeg dana. Ovo ime simbolizira vrhunske trenutke i postignuća, savršeno za psa koji uvijek teži višem. Idealno za malog psa koji vas uvijek podiže svojom energijom i entuzijazmom.
 9. Bonsai: Inspirirano minijaturnim japanskim drvom, Bonsai je simpatično ime za malog psa. Ovo ime priziva sliku nečega malenog, ali savršeno oblikovanog i njegovanog. Bonsai je idealan za male pse koji su mirni i elegantni, kao i za one koji zahtijevaju pažljivo održavanje.
 10. Gizmo: Za ljubitelje filmova i slatkih, nestašnih pasa, ime Gizmo je odličan izbor. Ovo ime je sinonim za nešto maleno, pametno i puno iznenađenja. Gizmo je savršeno za malog psa koji je uvijek spreman za nove avanture i koji vas svakodnevno iznenađuje svojim nestašlucima.
 11. Allegro: Allegro, što znači “brzo” u glazbenom terminologiji, savršeno odgovara energičnom malom psu. Ovo ime priziva osjećaj ritma i brzine, idealno za živahne pse koji su uvijek u pokretu. Allegro je odličan izbor za psa s radosnom i dinamičnom osobnošću.
 12. Biscuit: Za malog psa koji je sladak kao keks, ime Biscuit je preslatko. Ovo ime odražava neodoljivost i toplinu, te je idealno za ljubazne, umiljate pse. Biscuit je savršen naziv za psa koji je kao komadić slatkog keksa u vašem životu.
 13. Cobalt: Nadahnut plavom bojom, Cobalt je stilizirano ime za psa s markantnim, možda čak i plavim oznakama u dlaci. Ovo ime priziva snagu i eleganciju, savršeno za pse s plemenitim i odvažnim karakterom. Cobalt je odličan izbor za psa koji ima kraljevski stav i izgled.
 14. Doodle: Doodle je zabavno i razigrano ime, idealno za psa koji voli igrati i crtat vam osmijeh na licu. Ovo ime priziva kreativnost i slobodan duh, savršeno za pse koji su umjetnički nastrojeni i uvijek spremni za zabavu. Doodle je idealno za malog psa s veselom i bezbrižnom osobnošću.
 15. Echo: Za psa čija prisutnost odzvanja, ime Echo je izvanredan izbor. Ovo ime sugerira psa s jakom prisutnošću koja ostavlja dojam. Echo je pogodan za psa koji je dovoljno karakteran da se njegov utjecaj osjeti dugo nakon što napusti prostoriju.
 16. Flamenco: Nadahnut strastvenim španjolskim plesom, ime Flamenco savršeno pristaje energičnom i temperamentnom malom psu. Ovo ime odražava strast, ritam i životnu radost. Flamenco je odličan izbor za psa s vatrenom naravi i ljubavlju prema životu.
 17. Goblin: Za malog psa koji je nestašan i pun iznenađenja, ime Goblin može biti simpatičan izbor. Ovo ime priziva nestašluk i zagonetnost, idealno za pse koji vole igrati trikove i uvijek su puni iznenađenja. Goblin je savršen za psa koji je malen, ali pun karaktera.
 18. Hobbit: Inspirirano likovima iz Tolkinove fantastike, ime Hobbit je savršeno za male pse s velikim srcem. Ovo ime priziva avanturu i jednostavnost, idealno za pse koji vole istraživati, ali i uživati u domaćoj udobnosti. Hobbit je odličan izbor za psa koji je malen ali hrabar.
 19. Ink: Za psa s tamnom, gotovo tintastom dlakom, ime Ink (tinta) je stilski i originalan izbor. Ovo ime priziva tajanstvenost i eleganciju, savršeno za pse s izražajnim, gotovo umjetničkim izgledom. Ink je idealan za psa koji ostavlja snažan dojam svojim jedinstvenim izgledom.
 20. Jazz: Jazz, kao ime, odražava improvizaciju i originalnost, savršeno za pse koji imaju jedinstveni karakter. Ovo ime sugerira stil i nekonvencionalnost, idealno za pse koji su jedinstveni i imaju svoj “ritam”. Jazz je odličan izbor za malog psa s glazbenom dušom i slobodnim duhom.
 21. Kaleido: Inspirirano riječju kaleidoskop, ime Kaleido je savršeno za šarene i veselo obojene pse. Ovo ime evocira šarolikost i raznolikost, idealno za pse koji imaju raznobojnu dlaku ili šareni karakter. Kaleido je odličan izbor za malog psa koji donosi raznolikost i radost u vaš život.
 22. Limerick: Za malog psa s humorističnim i veselim duhom, ime Limerick, nadahnut vrstom smiješne pjesme, je odličan izbor. Ovo ime priziva smijeh i lakoću, savršeno za pse koji vole zabavljati i činiti vas sretnima. Limerick je idealan za malog psa koji je prirodni zabavljač.
 23. Mosaic: Inspirirano umjetnošću mozaika, ime Mosaic je odličan izbor za pse s jedinstvenim, šarenim uzorcima u dlaci. Ovo ime sugerira složenost i raznolikost, idealno za pse s kompleksnim karakterom ili izgledom. Mosaic je savršeno ime za malog psa koji je kao umjetničko djelo.
 24. Nebula: Za psa s mističnim ili sanjarskim karakterom, ime Nebula, koje označava svemirsku maglicu, može biti inspirativan izbor. Ovo ime priziva svemirsku ljepotu i tajanstvenost, savršeno za pse koji imaju duboki i zamišljeni karakter. Nebula je idealan za malog psa s nebeskim šarmom.
 25. Origami: Inspirirano japanskom umjetnošću savijanja papira, ime Origami je savršeno za male, graciozne pse. Ovo ime sugerira preciznost i eleganciju, idealno za pse koji su umjetnički i sofisticirani. Origami je odličan izbor za psa koji je kao nježno stvorena umjetnička skulptura.
 26. Piccolo: Nadahnut glazbenim instrumentom, ime Piccolo, što znači ‘mali’ na talijanskom, savršeno je za male pse. Ovo ime evocira melodiju i lakoću, idealno za pse koji su veseli i živahni. Piccolo je odličan izbor za malog psa s glazbenom dušom.
 27. Quixote: Inspirirano likom Don Quijotea, ime Quixote je idealno za male pse s velikim srcem i avanturističkim duhom. Ovo ime priziva hrabrost i snove, savršeno za pse koji su odvažni i puni života. Quixote je savršeno za malog psa koji živi za avanturu.
 28. Rhapsody: Za psa koji donosi radost i oduševljenje u vaš život, ime Rhapsody, koje označava entuzijastičnu pjesmu ili kompoziciju, je odličan izbor. Ovo ime evocira glazbenu ljepotu i sreću, savršeno za pse koji su melodiozni i sretne naravi. Rhapsody je idealno za malog psa koji je kao glazbena poema.
 29. Sable: Inspirirano riječju koja označava crnu boju ili crni krzneni kaput, ime Sable je elegantno i sofisticirano. Ovo ime priziva tajanstvenost i eleganciju, savršeno za pse tamne dlake ili one s aristokratskim stavom. Sable je odličan izbor za malog psa s uglađenom osobnošću.
 30. Twilight: Za psa koji voli sumrak ili ima boju dlake koja podsjeća na sumrak, ime Twilight može biti čaroban izbor. Ovo ime evocira mir i tajanstvenost sumr
 31. aka, idealno za pse koji su smireni i introspektivni. Twilight je savršeno ime za malog psa koji voli tišinu i mir sumrak.
Mali psi
Shutterstock

Izbor imena za vašeg malog psa ne treba biti rutinska odluka. Kroz ovih 30 najoriginalnijih imena, vidimo kako svako od njih nosi svoju jedinstvenu priču i karakter, odražavajući ne samo osobnost psa, ali i kreativnost i stil njegovog vlasnika.

Pasmina chiwawa
Shutterstock

Bilo da se odlučite za ime inspirirano prirodom, umjetnošću, mitologijom, ili jednostavno izaberete nešto što odzvanja s vašim osobnim interesima, važno je pronaći ime koje najbolje odgovara vašem novom četveronožnom prijatelju. Ova imena ne samo da obogaćuju identitet vašeg psa, već i dodaju poseban dodir radosti i originalnosti u vaš zajednički život. Stoga, neka vam ovaj popis posluži kao inspiracija u potrazi za savršenim imenom koje će odražavati jedinstvenu vezi između vas i vašeg malog ljubimca.