60 cool imena za pse

60 cool imena za pse
Shutterstock

Kada je riječ o odabiru savršenog imena za vašeg novog četveronožnog prijatelja, mogućnosti su beskrajne. Ime psa nije samo način na koji ga zovemo, već odražava njegovu osobnost, karakteristike, pa čak i naš stil.

Pas u autu
Shutterstock

U ovom članku, donosimo vam listu od 60 jedinstvenih i cool imena za pse koja će vam pomoći da pronađete savršeno ime za vašeg kućnog ljubimca. Od klasičnih do modernih, od neobičnih do popularnih, ova lista ima nešto za svakog psa i njegovog vlasnika. Zaronite s nama u svijet maštovitih i originalnih imena te pronađite ono koje najbolje odgovara vašem krznenom prijatelju!

Kućni ljubimac
Shutterstock

Cool imena za pse

 1. Blitz – Ime za psa koje odražava energiju i brzinu. Blitz je idealno za pse koji su brzi i živahni. Idealno za aktivne pasmine poput Border Collieja ili Jack Russell Terriera.
 2. Echo – Odlično ime za psa s jakim i prodornim glasom. Echo bi bio savršen za pasmine poput Beagla ili Huskija koji su poznati po svom glasanju.
 3. Nova – Ime koje simbolizira novi početak i sjaj. Nova bi bila savršena za pse koji imaju sjajnu dlaku ili zrače pozitivnom energijom.
 4. Orion – Ime inspirirano zvjezdanim nebesima, idealno za pse s plemenitim i dostojanstvenim stavom. Pogodno za pasmine poput Njemačkog ovčara ili Dobermana.
 5. Zephyr – Ime za psa koje znači lagani povjetarac, savršeno za brze i graciozne pse. Idealno za Whippete ili Greyhounde.
 6. Jade – Ime koje odražava snagu i eleganciju. Jade bi bilo idealno za snažne, ali graciozne pse poput Rottweilera ili Mastiffa.
 7. Cosmo – Ime za psa koje označava svemir, savršeno za radoznale i istraživačke pse. Idealno za pasmine poput Labradora ili Zlatnog Retrivera.
 8. Fable – Ime koje sugerira priču ili legendu, odlično za pse s jedinstvenim karakteristikama ili izgledom. Pas poput Shiba Inua ili Akite bi bio savršen.
 9. Gizmo – Slatko ime za nestašne i razigrane pse. Idealno za male pasmine poput Pomeraniana ili Chihuahue.
 10. Halo – Ime koje sugerira anđeoski temperament, savršeno za vrlo poslušne i nježne pse. Odlično za Maltezere ili Bichon Frize.
 11. Ivy – Ime koje evocira prirodu i ljepotu, idealno za elegantne i graciozne pse. Pas poput Engleskog Settera ili Cocker Spaniela bi bio savršen.
 12. Jett – Ime za psa koje simbolizira brzinu i energiju, odlično za aktivne i brze pse. Idealno za pasmine poput Australijskog ovčara ili Border Collieja.
 13. Kai – Znači “more” na havajskom, savršeno za pse koji vole vodu. Labrador Retriver ili Novofunlandski pas bi bio idealan.
 14. Luna – Ime koje predstavlja mjesec, idealno za pse s blistavim i svijetlim dlakama. Pogodno za Samojede ili Američke Eskimske pse.
 15. Mystic – Ime za psa koje sugerira tajanstvenost i čaroliju, savršeno za pse s neobičnim ili hipnotičkim izgledom. Weimaraner ili Dalmatiner bi bio odličan izbor.
 16. Nyx – Ime koje simbolizira noć, idealno za pse tamne dlake. Crni Labrador ili Cane Corso bi bili savršeni.
 17. Onyx – Ime za psa koje evocira snagu i moć, odlično za snažne i impozantne pse. Pogodno za Bullmastiffe ili Velike Dane.
 18. Pax – Znači “mir” na latinskom, idealno za mirne i opuštene pse. Pogodno za pasmine poput Bernskog planinskog psa ili Shih Tzua.
 19. Quartz – Ime koje sugerira neobičnost i jedinstvenost, savršeno za pse s neobičnim obilježjima. Pas poput Dandie Dinmont Terriera ili Činčile bi bio idealan.
 20. Rogue – Ime za psa koje označava nestašluk i slobodan duh, savršeno za neovisne i avanturističke pse. Pas poput Siberian Huskija ili Alaskan Malamuta bi bio savršen.
 21. Sable – Ime koje znači “crno” na francuskom, odlično za pse tamne dlake. Pogodno za Crne Njemačke Ovčare ili Labradore.
 22. Tundra – Ime inspirirano divljom i netaknutom prirodom, savršeno za pse velike snage i izdržljivosti. Aljaški Malamut ili Siberian Husky bi bili idealni.
 23. Ursa – Latinska riječ za “medvjed”, odlična za velike i pufnaste pse. Newfoundland ili Bernski planinski pas bi bili savršeni.
 24. Vega – Ime za psa inspirirano zvijezdom, savršeno za pse koji se ističu svojom ljepotom. Pas poput Afganistanskog Hrta ili Salukija bi bio idealan.
 25. Wisp – Ime za psa koje znači “pramen” ili “niti”, odlično za fine i graciozne pse. Idealno za Yorkshire Terriere ili Papillone.
 26. Zara – Ime koje zrači elegancijom i gracioznošću, savršeno za pse s plemenitim držanjem i lijepom dlakom. Idealno za pasmine poput Afričkog Hrta ili Irskog Settera.
 27. Bolt – Ime koje sugerira brzinu i agilnost, odlično za vrlo aktivne i brze pse. Pogodno za pasmine poput Vizsle ili Jack Russell Terriera.
 28. Cleo – Kratko za Cleopatra, ime koje nosi osjećaj kraljevske dostojanstvenosti i elegancije. Savršeno za pasmine poput Egipatskog Maua ili Pekinezera.
 29. Drake – Ime za psa koje zvuči moćno i autoritativno, idealno za pse snažne građe i odlučnog temperamenta. Pogodno za pasmine poput Boxera ili Američkog Staffordskog terijera.
 30. Ezra – Ime koje znači ‘pomoćnik’ na hebrejskom, savršeno za pse koji su odani i uvijek spremni pomoći. Idealno za pasmine poput Zlatnog retrivera ili Labradora.
 31. Frost – Savršeno ime za pse s bijelom ili svijetlom dlakom, sugerira snježnu i hladnu eleganciju. Idealno za pasmine poput Samojeda ili Bijelog Švicarskog Ovčara.
 32. Gala – Ime za psa koje odražava svečanost i eleganciju, odlično za pse s gracioznim držanjem. Pogodno za Afganistanske Hrte ili Standardne pudle.
 33. Hendrix – Ime koje sugerira buntovnost i jedinstvenost, savršeno za pse s izraženim karakterom. Idealno za pasmine poput Boston Terijera ili Francuskog Buldoga.
 34. Indigo – Ime za psa koje evocira dubinu i misterioznost, savršeno za pse s tamnom dlakom. Pogodno za Škotske Terijere ili Crne Ruske Terijere.
 35. Juno – Ime inspirirano rimskom božicom, idealno za pse koji imaju zaštitnički instinkt. Odlično za pasmine poput Njemačkog Ovčara ili Rottweilera.
 36. Koda – Kratko i slatko ime, savršeno za pse koji su kompaktni i jaki. Idealno za pasmine poput Shiba Inua ili Corgija.
 37. Loki – Ime za psa koje sugerira nestašluk i lukavost, odlično za pse koji su inteligentni i prepredeni. Pogodno za Border Collieje ili Pomerance.
 38. Milo – Ime koje označava milost i nježnost, savršeno za ljubazne i društvene pse. Idealno za Cavalier King Charles Spaniele ili Bichon Frize.
 39. Nala – Ime koje sugerira hrabrost i eleganciju, savršeno za pse s dostojanstvenim temperamentom. Pogodno za Dobermane ili Vizsle.
 40. Orbit – Ime koje evocira svemirsku avanturu i istraživanje, idealno za radoznale i energične pse. Odlično za Beagle ili Jack Russell Terriere.
 41. Pixel – Moderno i jedinstveno ime, savršeno za pse male veličine s živahnom osobnošću. Idealno za Chihuahue ili Toy pudle.
 42. Quincy – Ime koje zrači sofisticiranošću i šarmom, savršeno za pse s uglađenim ponašanjem. Pogodno za Engleske Buldoge ili Shar Peie.
 43. Raven – Ime koje sugerira tajanstvenost i eleganciju, idealno za pse tamne dlake. Savršeno za Crne Labradore ili Belgijke ovčare.
 44. Sky – Ime koje evocira slobodu i neograničene mogućnosti, savršeno za energične i avanturističke pse. Pogodno za Australijske Ovčare ili Siberian Huskyje.
 45. Tango – Ime koje sugerira ritam i energiju, idealno za pse koji su uvijek u pokretu. Odlično za Boxere ili Dalmatince.
 46. Ulysses – Ime inspirirano mitologijom, savršeno za mudre i pustolovne pse. Idealno za Rhodesian Ridgebacke ili Aljaške Malamute.
 47. Vortex – Ime koje sugerira snagu i dinamičnost, odlično za pse snažne građe i temperamenta. Pogodno za Američke Pit Bull Terijere ili Bullmastiffe.
 48. Willow – Ime koje evocira nježnost i eleganciju, savršeno za graciozne i mirne pse. Idealno za Whippete ili Afganistanske Hrte.
 49. Xena – Ime koje sugerira hrabrost i snagu, savršeno za pse koji su zaštitnički nastrojeni. Pogodno za Njemačke Ovčare ili Boxere.
 50. Yara – Ime koje znači ‘leptir’ na nekim jezicima, savršeno za pse koji su lagani i graciozni. Idealno za Papillone ili Pekingese.
 51. Zeus – Moćno ime inspirirano grčkom mitologijom, savršeno za velike i impozantne pse. Pogodno za Velike Dane ili Mastiffe.
 52. Aster – Ime koje sugerira ljepotu i delikatnost, odlično za elegantne i graciozne pse. Idealno za Shetland Sheepdog ili Cocker Spaniel.
 53. Breeze – Ime koje evocira lakoću i svježinu, savršeno za agilne i brze pse. Pogodno za Border Collieje ili Australian Cattle Doge.
 54. Cedar – Ime inspirirano prirodom, savršeno za pse koji su jaki i postojani. Idealno za Akite ili Bernske Planinske Pse.
 55. Dune – Ime koje sugerira pustolovinu i otpornost, odlično za pse koji vole istraživanje i prirodu. Pogodno za Vizsle ili Labradore.
 56. Flint – Ime koje asocira na snagu i izdržljivost, savršeno za pse koji su čvrsti i pouzdani. Idealno za pasmine poput Staffordshire Bull Terijera ili Bull Terijera.
 57. Gypsy – Ime koje evocira slobodu i avanturistički duh, odlično za pse koji vole istraživati i imaju neovisnu narav. Pogodno za pasmine poput Ibizan Hounda ili Portugalskog vodenog psa.
 58. Haven – Ime koje sugerira sigurnost i mir, savršeno za pse koji su smirujući i odani pratitelji. Idealno za pasmine poput Golden Retrievera ili Cavalier King Charles Spaniela.
 59. Iris – Ime koje označava ljepotu i šarenilo, savršeno za pse s jedinstvenim oznakama ili šarenom dlakom. Pogodno za Australijske Ovčare ili Dalmatinere.
 60. Jagger – Ime koje nosi osjećaj stila i karizme, idealno za pse s jedinstvenim karakterom i stavom. Odlično za pasmine poput Schnauzera ili Shar Peia.

Svako od ovih 60 imena za pse koje sam nabrojala donosi sa sobom jedinstvenu osobinu ili karakteristiku koja bi mogla odgovarati različitim pasminama i njihovim temperamentima. Od imena koja sugeriraju brzinu i agilnost poput “Blitz” i “Jett”, do onih koja evociraju eleganciju i dostojanstvo poput “Nova” i “Orion”, postoji ime za gotovo svaku vrstu psa.

Cool imena za pse
Shutterstock

Imena poput “Echo” i “Zephyr” odražavaju osobine poput glasnoće ili lakoće, dok “Mystic” i “Raven” nose tajanstvenost i dubinu. Bez obzira na to tražite li ime za energičnog, avanturističkog psa poput “Orbit” i “Tango”, ili za mirnijeg, nježnijeg pratitelja poput “Haven” i “Iris”, ova lista nudi širok spektar opcija za imenovanje vašeg četveronožnog prijatelja. Svako ime nosi potencijal da odrazi jedinstvenu osobnost i karakteristike vašeg psa, čineći izbor imena osobnim i posebnim iskustvom.