Sretan pas je dobar pas: 5 savjeta za pravilnu brigu

Zadovoljan pas: 5 savjeta za pravilnu brigu

Nema sumnje da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Uvijek će vas bezuvjetno voljeti, uvijek će vam biti odani i nikad vam neće slomiti srce. Nije čak pogrešno reći da je vaš ljubimac naprosto lud za vama. Od mahanja repom do maženja prije spavanja, vaš vas pas svaki dan obasipa ljubavlju i privrženošću. Moramo imati na umu da takva ljubav ne može biti jednostrana. Stoga i oni očekuju da će im biti uzvraćena, a evo kako im svoju ljubav možete i dokazati.

Izvedite ga u park za pse

Ako ste dovoljno sretni da imate park za pse u blizini vaše kuće ili stana, bilo bi dobro da ga češće posjećujete. Vaš će se pas predivno provesti, igrati se s dugim psima i uživati vani na lijepom svježem zraku. Iako možda imate dovoljno mjesta u svom dvorištu, psu ipak treba mala promjena, drugačija okolina, a upravo park za pse nosi nove prizore i mirise koji će potaknuti osjetila vašeg ljubimca.

Foto: Unsplash

Organizirajte posebna izlete

Park za pse nije jedino zabavno mjesto koje će zabaviti psa. Ako vaš ljubimac voli vodu, možete se otići kupati na nekoj bližoj plaži, rijeci ili jezeru. Ako je vaš pas više tip za šetnju, možete si spakirati ruksak i krenuti u dugo pješačenje u neku obližnju šumu.

Dajte mu masažu

Iako bi to moglo zvučati pomalo ludo, vaš će pas imati puno koristi od toga ako mu date pravu masažu. Ako ste zainteresirani za učenje nekih najboljih tehnika, možete sa svojim psom ići na neku radionicu, možete gledati tutoriale na YouTubeu ili čitati neke dostupne knjige koje se tiču te teme.

Foto: Unsplash

Nabavite mu udoban krevetić

Ovisno o preferencijama vašeg ljubimca, možete preinačiti madrac za krevetić, kupiti lijepi jastuk, pronaći udobnu stolicu ili napraviti DIY krevet za pse. Dok neki psi vole imati mekane jastuke, drugi ne žele ništa više od stare stolice na kojoj bi se sklupčali i odmarali.

Jednostavno se uz njega priljubite

Ne uživaju svi psi u zagrljaju, ali većina njih voli maženje. Ako sa svojim ljubimcem ostvarite bliski kontakt, to će im pružati osjećaj sigurnosti. Dopustiti svom ljubimcu da spava s vama u krevetu, krajnji je izraz povjerenja i privrženosti jer ste tada najranjiviji.