Kako funkcioniraju bonus igre u online slotovima?

Foto: Shutterstock

Video slotovi u modernim internetskim kockarnicama mnogo su napredovali u odnosu na one tradicionalne, a među značajke koje igrači najviše cijene definitivno spada bonus igra.

Online casino uspješno je popularizirao slot automate, koji su danas u Hrvatskoj zasjenili rulet, blackjack, bakaru, poker i druge igre za stolom, što je donedavno bilo nezamislivo.

Tajna uspjeha online slotova svakako je u besplatnim sredstvima koja casina upravo na njima redovito dijele, što povećava vaše izglede da dođete do dugoročnog profita i čini nadmetanje protiv kuće poštenijim.

Slotovi su popularni i zbog progresivnog jackpota, isplaćenog dosad u našoj zemlji u rekordnoj vrijednosti od 2,7 milijuna eura, više nego što možete dobiti igrajući Loto 7 ili Loto 6, a uz ipak nešto veće izglede da se dokopate glavnog zgoditka.

Tako su se slot automati uspješno prebacili na Internet iz hotelskih kockarnica i mračnih automat klubova, a moderna tehnologija omogućila je brojne nove značajke koje ih čine posebno zanimljivima. Jedna od njih privlači mnogo pažnje, a naziva se bonus igra.

Što je zapravo bonus igra kod slot automata?

Foto: Shutterstock

Ako ste ikad zaigrali video slot na Internetu, vjerojatno ste primijetili da se sučelje sastoji od rola koje se pokreću na vašem ekranu, na kojima se pojavljuju različiti simboli. Jednom kad se u isto vrijeme pojavi više istovjetnih simbola na pravim linijama igrač će doći do određene zarade, koja može biti skromna ako se radi o manje vrijednim kombinacijama, a može vam i nekoliko stotina puta uvećati ulog.

Tako izgleda klasična igra slotova na koju smo navikli u prošlosti, no iGaming tvrtke koje proizvode online slot automate posljednjih godina uvele su i novu značajku. Ona se manifestira kao prijelaz u sasvim drugo sučelje, kako bi se odigrala bonus igra.

U bonus igru obično se ulazi ako se dogodi traženi scenarij dok vrtite vaše role, odnosno onda kada se na ekranu pojave oni simboli koji je aktiviraju.

Tada vam odjednom postanu dostupne besplatne vrtnje i borite se za najveće moguće dobitke koje možete osvojiti na slot automatu, bez da pritom trošite vlastiti novac. Zarada u tim trenucima može biti zaista izdašna i lansirati vas do odličnog profita, a kroz bonus igru dijele se čak i jackpot nagrade, one koje u Hrvatskoj mogu biti milijunske vrijednosti.

Potraga za Scatter simbolima

Foto: Shutterstock

Jedna od važnih novosti u svijetu online slotova definitivno je pojava simbola koji imaju veće značenje od pukog slaganja dobitnih kombinacija. Jedan od njih zove se Wild simbol i on mijenja sve ostale, što vam olakšava dolazak do dobitka. A drugom je ime Scatter simbol i najčešće je povezan s ulaskom u bonus igru.

Scatter simbol poseban je zato što nije bitno na kojoj će se poziciji pojaviti na ekranu, dok drugi simboli moraju biti pozicionirani unutar isplatnih linija, kako bi rezultirali vašim profitom.

Kod Scattera to pravilo ne vrijedi, već je dovoljno da se pojave 3 ili 4 takva simbola bilo gdje na ekranu, kako bi se aktivirala bonus igra. Po tome su poznati slotovi tvrtke Pragmatic Play Sweet Bonanza i Gates of Olympus, ali i mnogi drugi, uključujući i vrlo popularni Divine Fortune kojeg je kreirao NetEnt.

Kod nekih igara poput Beautiful Bones od Microgaminga princip je nešto drukčiji, jer skupljate pojedinačne Scatter simbole sve dok ih nema dovoljno za bonus vrtnje, u kojima se vaša zarada višestruko množi. No, uvijek postoji način kako se naći u bonus igri, zbog čega skupljanje Scatter simbola zlata vrijedi u svijetu online slotova…

Kakve nagrade nudi bonus igra?

Foto: Shutterstock

Bonus igre razlikuju se od slota do slota i određene su specifikacijama igre, no zajedničko im je da vam daju bolje izglede za dolazak do zarade, u odnosu na klasične vrtnje.

Sve se odvija uz besplatne okretaje što je perfektno za dolazak do profita, a svaki dobitak koji ostvarite obično vrijedi znatno više nego tijekom uobičajene igre, zbog čega igrači zapravo strpljivo čekaju ulazak u bonus igru, kako bi se dokopali svog profita.

Ta zarada na nekim slotovima može biti zaista fantastična. U igrama Sweet Bonanza i Gates of Olympus tijekom bonus igre na ekranu se pojavljuju različiti množitelji i ako složite dobitnu kombinaciju simbola, zarada će se s množiteljima višestruko uvećati. To ide sve do 1000 puta veće zarade, u slučaju da se više množitelja pojavi na vašim rolama. Zato možemo reći da je dovoljna jedna ovakva bonus igra, kako biste došli do zaista impresivne zarade.

U drugim slot igrama dobici mogu biti ograničeni, na dvaput, triput ili četiri puta veće iznose od uobičajenih, što postoji u spomenutoj igri Beautiful Bones, dok u nekim igrama skupljate na ekranu zlatnike ili sunca, svaki s određenom novčanom vrijednosti na njima. Koliko ih skupite, toliko ćete novca prebaciti na vaš saldo, a ako ih skupite sve, smiješi vam se čak i jackpot dobitak.

Kako do jackpota uz bonus igru?

Kao što smo već naglasili, moderni online slotovi nude jackpot nagrade. Taj jackpot može biti progresivan i rasti sve dok ga ne zgrabi sretni korisnik, a može imati i fiksnu vrijednost.

Slotovi koji imaju u sebi jackpot obično nude tri ili četiri njegove razine, s tim da se samo ona najviša brine za najveće isplate.

Do jackpot nagrada dolazite upravo kroz specifičnu bonus igru, u kojoj se nadate savršenom scenariju koji vodi do ogromne isplate. Već smo napisali par riječi o jackpot bonus igrama u kojima je vaš cilj na ekranu skupiti zlatnike ili sunca na svim poljima, kako bi nam pripao maksimalno izdašan zgoditak. No, ima i drukčijih.

Ponekad nije potrebno skupljati Scatter simbole da biste se našli u jackpot igri. Najbolji primjer su Amusnet Interactive slotovi, na kojima su dosad na igrama Shining Crown i Burning Hot već isplaćeni dobici u Hrvatskoj veći od milijun eura. Tu ćete se naći u bonus igri slučajnim odabirom, a na vama je odabrati 3 karte od 12 okrenutih prema dolje. Ako sve tri budu iste boje osvojit ćete jackpot nagradu, s tim da se pikove karte brinu za najvišu razinu dobitka.

Dakle, bonus igre u online slotovima izvor su najvećeg uzbuđenja među zaljubljenicima u igre na sreću. Kod nekih slotova u njih ćete ući relativno lako, ali neće biti jednostavno doći do velike isplate. Kod drugih se teško dolazi do bonus vrtnji, ali kad ih jednom osvojite smiješi vam se fantastična zarada. To je ono što privlači kockare u Hrvatskoj i čini slot automate tako popularnima posljednjih godina.

(Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno. Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljeno sudjelovanje u igrama na sreću.)