Koja ste Hogwarts kuća prema svom horoskopskom znaku?

Koja ste Hogwarts kuća prema svom horoskopskom znaku?

Za sve ljubitelje Harry Pottera, Hogwarts kuća vam je bitna baš kao i sam vaš horoskopski znak. Zato smo te dvije komponente spojili. Čarobnjački je svijet Harry Pottera iznjedrio jednu od najomiljenijih franšiza u povijesti pop kulture. Fanovi su mu toliko posvećeni da često pokušavaju shvatiti gdje bi se uklopili u taj čarobnjački svijet.

Srećom, Hogwarts je podijeljen u četiri kuće koje je vrlo lako razlikovati s obzirom na to da svaka od njih uključuje određene vrijednosti i osobine svojih učenika koji su prema tome i selektirani.

Budući da su Hogwarts kuće definirane na temelju određenih osobina, vaš je horoskopski znak idealan pokazatelj vašeg mjesta u Hogwartsu.

Koja ste Hogwarts kuća prema svom horoskopskom znaku?

OVAN – Gryffindor

Puni vatre, samopouzdanja i hrabrosti, Ovnovi doista imaju samo jedno jedino mjesto u Hogwartsu – a to je Gryffindor. Ovnovi su prirodni vođe i uistinu vole zaroniti u izazove, što prilično dobro opisuje Harryja i njegove prijatelje.

BIK – Hufflepuf

Bik kao znak koji se najviše povezuje sa Zemljom, pogodan je za Hogwarts kuću iste prirode. Ono što ovu vezu čini još zanimljivijom jest činjenica da je profesor Sprout voditelj Hufflepuffa i profesor je herbologije. Iako je poznato da su Bikovi tvrdoglavi, Hufflepuffu odgovaraju zbog svojih drugih osobina, a to su privlačnost, ljubaznost i predanost teškom i poštenom radu.

unsplash.jpg

BLIZANCI – Slytherin

Blizanci se, od bilo koje druge Hogwarts kuće, najbolje uklapaju u Slytherin. Iako se mnogi Slytherinci smatraju zlim, nisu svi loše osobe, a zasigurno to nije ni svaki Blizanac. Blizanci su znak dvojnosti, a tu osobinu najviše pokazuje Draco Malfoy. Inteligentni, pametni i lukavi, Blizanci posjeduju mnoge kvalitete slavljene u Slytherinu.

RAK – Ravenclaw

Emocionalne osobine Rakova, zajedno s njihovom mudrošću, savršeno ih uklapa u Ravenclaw. Rakovi su često mudri, intuitivni i maštoviti, što savršeno opisuje mnoge značajne Ravenclawse, uključujući i Lunu Lovegood.

Iako su im emocije važne, Rakovi im ne dopuštaju da ometaju njihovo donošenje odluka. Njihova emocionalna i kritička inteligencija ono je što ih čini najboljima za Ravenclaw.

LAV – Gryffindor

Najočitija stvar koju Lavovi i Gryffindorci imaju zajedničko samo je njihovo vizualno karakteriziranje – lav. Osim toga, Harry Potter i sam je Lav, a budući da je najpoznatiji Gryffindor, kao i glavni lik serije, prirodno je da bi se Lavovi najbolje uklopili baš u tu Hogwarts kuću.

Neville i Ginny također su Lavovi koji su i Gryffindorci. Iako je Nevilleu potrebno neko vrijeme da svojim postignućem dostigne svoje prijatelje, njegov duh prikazuje samu bit onoga što je to biti dio Gryffindora – snažan, odan, drzak i hrabar, vođen vlastitim moralom.

DJEVICA – Ravenclaw

I Djevice i Ravenclawsi cijene inteligenciju, što je definirajuća kvaliteta i horoskopskog znaka i same Hogwarts kuće. Ponekad ih znatiželja izgubi u vlastitom umu i razumu.

Hermiona je Djevica, a iako je bila Gryffindorka, bila je vrlo blizu toga da postane član kuće Ravenclaw i posjeduje mnogo njihovih kvaliteta. Djevice su pedantni i logični mislioci, što je također definirajuća crta kuće Ravenclaw.

VAGA – Hufflepuff

Vage i Hufflepuffovi imaju mnogo sličnosti, od kojih većina proizlazi iz njihove ljubazne i skromne prirode. Ovaj horoskopski znak poznat je po svom šarmu, a u svom životu sve vole imati u nekoj ravnoteži. Traže harmoniju unutar grupa, zbog čega bi se u Hufflepuffu osjećali kao kod kuće.

ŠKORPION – Slytherin

Kao što je Ovan tako dobro usklađen s Gryffindorom, Škorpionu najbolje pristaje Slytherin. Slytherin se često doživljava kao najgora Hogwarts kuća, a Škorpion se smatra najmanje simpatičnim među znakovima. Stoga postoji određena povezanost između ove kuće i ovog znaka, iako ova percepcija nije posve točna.

Škorpioni su često vođeni svojim emocijama i slojeviti su, vrlo su lukavi i ambiciozni. Učinit će sve što je potrebno da postignu svoje ciljeve, što točno opisuje mnoge Slytherince.

unsplash.jpg

STRIJELAC – Gryffindor

Strijelci žude za avanturom, što je jedna od definirajućih osobina učenika kuće Gryffindor. Ovaj horoskopski znak govori o slobodi, a kad je potrebno, neće stati ni pred čim kako bi postigli slobodu.

Pametni su, ali često misle srcem, a ne glavom, no zato imaju srce lava – što i jest znak samog Gryffindora. Hrabri, optimistični i pravi avanturisti, Strijelci se nigdje neće osjećati kao kod kuće kao što će to osjećati u Gryffindoru.

JARAC – Slytherin

Baš poput učenika Slytherina, i Jarci su odlučni i ambiciozni, motivirani željom za postizanje svojih ciljeva. Iako je ambicija osobina koja se najviše povezuje sa Slytherinom, Jarci dijele i zaštitni znak Hogwarts kuće, lukavu, marljivu prirodu i želju da napreduju u svim svojim nastojanjima.

VODENJAK – Ravenclaw

Jedan od najpoznatijih likova Ravenclawa je Luna Lovegood, koja je i Vodenjak. Poveznicu između ove kuće i ovog horoskopskog znaka je lako razumjeti – ekscentrična, znatiželjna, eklektična i inteligentna priroda otvorenog uma.

Drugi Vodenjaci možda ne dijele sve Lunine kvalitete, ali često pokazuju svoje idealističke vrijednosti, neovisnost i velike misli, zbog čega bi ovom znaku savršeno odgovarao Ravenclaw.

RIBE – Hufflepuff

Ribe su velikodušne i promišljene – svjesne su drugih ljudi i njihovih osjećaja. Njihova se naglašena ljubaznost savršeno poklapa s kućom Hufflepuff.

I Ribe i Hufflepuff ističu se po svojoj mudrosti, suosjećanju i velikodušnosti pa se međusobno odlično slažu. Iako sama franšiza ne daje dovoljno pozornosti Hufflepuffovim likovima, oni su važan dio zajednice Hogwarts.