Obline nas čine posebnima – saznajte koji oblik tijela imate

Obline nas čine posebnima - saznajte koji oblik tijela imate
unsplash.jpg

Obline su oduvijek bile simbol plodnosti. Iako veliki postotak muškaraca smatra da su žene širokih bokova privlačne, neke žene svojim oblinama nisu zadovoljne.

Ipak, postoji i druga strana priče. Neke žene toliko vole obline da će se često upuštati u plastične operacije. Upravo smo zato za vas pripremili par zanimljivih činjenica, ali i čitav vodič uz pomoć kojeg i vi možete odrediti koji oblik tijela zapravo imate!

Ako imate obline, ne možete tako lako izgubiti tjelesnu težinu

Ako imate velike bokove, teško je da ćete izgubiti tjelesnu težinu zbog masnoće u bokovima. Vjerojatno nemate mnogo trbušne masti zbog strukture kostiju. Uz to, postoji mogućnost da imate i poveća bedra jer im je ovo produžetak bokova.

Lakše možete roditi

Poznata je činjenica da žene sa širim bokovima lakše rađaju. Radi se o tome zbog širine kukova žene osjećaju puno manje boli i imaju brži porod jer se beba može lakše provući.

Obline ženskog tijela imaju posebna imena

Sigurno ste čuli za oblik pješčanog sata. Osim ovog, postoje i drugi nazivi koji su pridruženi određenim oblicima ženskog tijela. Udobnost u vlastitoj koži ključna je stvar za samopouzdanje i staloženost osobe. Da biste to postigli, morat ćete pronaći odjeću koja ističe krivulje vašeg tijela.

Pet najčešćih tipova tijela

Iako praćenje trendova može biti zabavno, osjećaj nelagode u vlastitoj koži i odjeći koju nosite može utjecati na vaše samopouzdanje. Ipak, morate biti svjesni toga da su trendovi usmjereni na generaliziranu percepciju onoga što je u to vrijeme popularno, a to se stalno mijenja ovisno o popularnom uvjerenju.

Ne postoji zapravo norma o tome kako bi žensko tijelo trebalo izgledati. Sve ovisi o genetskoj konfiguraciji svake žene, a biologija nikada ne mari za hir. Ipak, postoje neke općenite kategorije koje modnoj industriji pomažu u opsluživanju različitih ljudi.

Ove vam klasifikacije također mogu dati smjernice o planiranju svoje garderobe kako biste odijevanje učinili ugodnijim i praktičnijim. Kao što smo već rekli, obline imaju svoja imena, stoga postoje:

  • jabuka (ovalni ili okrugli oblik)
  • kruška (aka trokut)
  • atletska građa (aka obrnuti trokut)
  • pravokutnik (aka ravan ili banana oblik)
  • pješčani sat

Važno je napomenuti da ne postoji globalno prihvaćen popis klasifikacija ženskog tijela. Neki smatraju da postoje četiri kategorije 4, dok će drugi navesti čak 8 ili 9. Unutar ovih gore navedenih tipova također mogu postojati i podvrste.

Kako odrediti svoj tip tijela

Dok vaš način života i vježbanje mogu promijeniti vašu siluetu i građu tijela, vaša struktura kostiju, proporcije i raspodjela mišića uglavnom su elementi koji se tiču genetike. Oblik tijela temelji se na vašoj težini. Razumijevanje i prihvaćanje vlastitog tipa tijela lijep je korak prema ljubavi prema sebi i prema samopoštovanju. Odijevanje u skladu s vašim oblikom pomoći će vam da pronađete udobne krojeve u kojima ćete se osjećati kao vi.

Možda ćete svoj tip tijela shvatiti samo gledajući se u zrcalo, ali najbolja metoda je mjerenje određenih dijelova tijela.

Ramena: Stanite uspravno i opušteno, a zatim omotajte mjernu traku oko vrha svojih ramena, odnosno na najširoj točki iznad lopatica.

Poprsje: Stanite uspravno i omotajte mjernu traku oko najpotpunijeg dijela poprsja.

Struk: Omotajte mjernu traku oko najužeg dijela struka, a on se obično nalazi neposredno iznad pupka.

Kukovi: Postavite mjernu traku oko najpotpunijeg dijela kukova, uključujući i stražnjicu, odmah ispod kostiju kuka.

Nakon što ste izmjerili sve navedeno, ovdje možete provjeriti koji tip tijela imate.

Određene obline zahtijevaju i određene odjevne predmete

Nakon što sve izmjerite, na temelju dobivenih rezultata moći ćete procijeniti koja je odjeća za vas. Postoje određeni oblici tijela, koji se prepoznaju u modnoj industriji koja nakon toga prema tome dizajnira odjeću. U nastavku ćemo malo analizirati svaki tip tijela.

Obline u obliku jabuke

Žene koje imaju zaobljeniji gornji dio tijela, vjerojatno žele izraziti svoje ruke i noge. Ovaj se oblik tijela također naziva ovalni ili okrugli, a karakteriziraju ga široka ramena, veliko poprsje i manji bokovi, a struk nije jasno definiran.

Ako u ovome pronalazite sebe, usredotočite se isticanje svojih ruku i nogu. Za to možete koristiti visoke potpetice, kratke suknje ili uske traperice visokog struka, a svoje grudi naglasite V-izrezima. Prozračne duge haljine i tunike nešto su što će vam izvrsno pristajati.

Osim toga, krpice s naramenicama i otvorenim ramenima također bi vam mogle izvrsno pristajati. Uvijek birajte odjeću koja vam priliježe uz tijelo, ali koja nije skroz uska, nešto poput svile, lana, tvida i pamuka.

Obline u obliku kruške

Osim oblika kruške, ovaj se oblik tijela često naziva i oblikom žlice ili trokuta. Ovakve žene imaju široke bokove i bedra te manja ramena i grudi. Žene ovog tipa tijela, u usporedbi s bokovima, često imaju vrlo uzak struk i vitke ruke.

Ako je upravo ovo vaš oblik tijela, pažnju biste mogli odvratiti punašnijim suknjama i dekolteom. Vjerojatno želite istaknuti svoj struk, leđa ili dekolte, stoga njima morate prilagoditi i svoju odjeću.

Haljine A-kroja vrlo dobro pristaju ženama s upravo ovim oblikom tijela, posebno one s rubovima koje padaju tik ispod koljena.

Obline u obliku pravokutnika

Ovaj se oblik, osim svoj originalnog naziva, može još zvati i atletskim tipom tijela, a predstavlja prilično ujednačene mjere s prilično ravnim strukom. Žene koje imaju ovaj obli tijela mogu se igrati sa značajkama koje žele istaknuti kako bi stvorile željenu ravnotežu.

Ako želite naglasiti donji dio tijela, možda bi bilo dobro da svom stilu dodate volumen s prozračnim naborima, šarenim printevima i blještavilom. Ako se odlučite usredotočiti na gornju polovicu tijela, pozornost pokušajte privući na ruke i ramena, i istaknite svoj struk. Budući da je ovaj tip tijela među ženama najčešći, gotovo svaka haljina dizajnirana je tako da pristaje ovom obliku.

Obline u obliku obrnutog trokuta

Žene ovog tipa tijela imaju ramena koja su uglavnom šira od bokova i struka, a često imaju lijepo oblikovane noge. O tom smislu, možete balansirati svoj look privlačenjem pažnje na donji dio svog tijela. Birajte haljine s volumenom, one haljine koje imaju volane ili nabore. Takve haljine ne da samo privlače pažnju na donji dio tijela, također pomažu u boljem definiranju struka.

Čuda za vas može učiniti upravo haljina s pravim izrezom. Trebali biste izbjegavati široke i četvrtaste izreze i stilove otvorenih ramena.

Obline u obliku pješčanog sata

Ova su tijela rijedak, ali gorući biser. Riječ je o ženskom tijelu koje ima ujednačene mjere grudi i bokova, ali vrlo uzak struk. Postoje neke varijacije koje uključuju vrhunske figure pješčanog sata gdje je poprsje veće od bokova, poput obrnutog trokuta s definiranim strukom.

Ako se pronalazite u ovom tipu tijela, trebali biste pokazati svoj struk i naglasiti svoje obline. Zamotane haljine, kombinezoni, lepršave haljine sa zategnutim strukom upravo je ono čime želite naglasiti svoje proporcije!

*

Odijevanje prema vlastitim preferencijama znači iznašanje vlastitog stila i ponosno predstavljanje svoje osobnosti i tijela. Imajte na umu da su ovi tipovi tijela općenite klasifikacije – ne brinite ako se ne uklapate ni u jednu kategoriju. Neka tijela su sitnija, a neka dolaze u plus veličinama. Poznavanje vaših proporcija pomoći će vam da svoju odjeću prilagodite tako da će biti alatom koji će naglasiti vaše omiljene dijelove tijela i uravnotežiti vašu figuru.

Svaka je žena lijepa upravo na svoj način, svaka žena, bez obzira na oblik i građu tijela, ima vlastiti skup posebnosti koje je čine drugačijom od svih! Ženska tijela dolaze u raznim oblicima, a taj oblik ovisi o genetici. Naravno, postoje načini na koje svoje tijelo mijenjamo, možda vježbom, možda operacijom, no osnovni oblik ženskog tijela ipak je nešto što se ne mijenja.