Sexy donje rublje i 9 najpopularnijih vrsta

Sexy donje rublje i najpopularnije vrste
Foto: Unsplash/Fahad Waseem

Ukoliko u spavaćoj sobi sobi postoji manjak iskrica i ljubavnih strasti, sexy donje rublje je svakako jedan od intrigantnijih elemenata za pokretanje spomenutog. Senzualno donje rublje može biti sjajan dodatak za začiniti seksualni život zbog čega može biti izvrstan poklon – ili nešto što je dobro imati pri ruci čak i ako niste u vezi. Izbora je pregršt, a mi ćemo u nastavku nabrojati samo neke vrste sexy donjeg rublja koje će vam pomoći da rasplamsate strasti i nikad ne izgubite interes za intimu.

1. Body

Body je vrsta donjeg rublja koja oblikom podsjeća na jednodijelni kupaći kostim. Sam dizajn je strukiran, zbog čega posebno ističe obline te senzualnu figuru ženskog tijela. Bodyji dolaze u raznim materijalima, od onih pamučnih za svakodnevnu upotrebu do onih čipkastih, senzualnijih za posebne prilike.

2. Babydoll (negliže)

Riječ je o jednoj od najpopularnijih vrsta donjeg rublja, odnosno kratkoj spavaćici koja ima posebno ukrašene košarice te se, idući do pupka ili bokova, širi u senzualnim naborima. Negližeji su najčešće napravljeni od satena ili bogate čipke, kao i prozirnih mekih tkanina. Neki se modeli negližeja presavijaju u sredini te su napravljeni od prozirnog materijala koji naglašava senzualnost i dodatno potpiruje maštu.

3. Korzet

Korzet je tip donjeg rublja koji, sužavajući se u struku, dodatno stvara te suptilno naglašava oblik pješčanog sata. Izrađuju se od posebne vrste izrazito fleksibilnog materijala, a poduprijeti su tzv. rebrima i vrpcom, zbog kojih se navedeni kostim može s lakoćom stezati i opuštati. Jedan je od najpopularnijih i najseksipilnijih odjevnih komada za spavaću sobu.

4. Mini haljina kao sexy donje rublje

Iako su minijaturne haljine često dio ženske garderobe, one namijenjene intimnijim trenucima su dosta provokativnijeg kroja te nešto manjih dimenzija. Ovakve su haljine ne samo seksi, već i udobne, upravo zbog rastezljivog materijala koji u svilenkastim naborima pada niz žensko tijelo, dodatno naglašavajući njegovu senzualnost.

5. Bodystocking (Catsuit)

Bodystocking jednodijelno je donje rublje koje pokriva torzo, s tkim da neki modeli također pokrivaju i ruke. Zbog specifičnog dizajna obično se oblači preko vrata, a sačinjen je od rastezljivog materijala koji može imati i mrežasti, odnosto rupičasti uzorak (eng. fishnet).

6. Samostojeće čarape

Samostojeće čarape spadaju među najpopularnije komade kad je riječ o izboru sexy donjeg rublja te su idealan modni dodatak koji raspiruje maštu i osvježava svakodnevnicu! Na tržištu su dostupni razni uzorci koji specifičnim dizajnom mogu upotpuniti razne modne kombinacije, kao i oni prikladniji za nešto intimnije trenutke s partnerom.

7. Grudnjaci i gaćice

Sve više trgovina donjeg rublja nudi pregršt raznovrsnih setova gaćica i grudnjaka, dizajniranih s čipkastim ili satenskim uzorcima. Izvrsni su kao dodatni začin u spavaćoj sobi, ali i ono nešto što pripadnicama nježnijeg spola, koje često uđu u faze nošenja isključivo udobnog, ali i pomalo monotonog donjeg rublja, vraća osjećaj senzualnosti i ženstvenosti.

8. Halteri kao sexy donje rublje

Halteri su oduvijek bili ona intrigantna stavka, istovremeno krhko, ali i snažno sredstvo zavođenja. Njihova je primarna namjena bila ta da drže čarape čvrsto na mjestu, no s vremenom su prerasli u sastavni dodatak igre zavođenja.

9. Razni kostimi

Ukoliko s partnerom volite iskušavati nove stvari u spavaćoj sobi kao što je, primjerice, igranje uloga, kostimi su idealan izbor za vas. Možda da posjetite sex shop Zagreb u potrazi za nekim od intrigantnih kostima? Od policajke i medicinske sestre, do sobarice i zločeste učiteljice, igranje određene uloge gotovo u pravilu raspaljuje maštu svakog muškarca. Kostimi dolaze u raznim oblicima, ovisno za koju se ulogu odlučite, a najčešće se radi o setu grudnjaka, gaćica, suknji, čarapa, haltera i sličnih, već navedenih dodataka.