Veličine grudnjaka: Savjeti za pronalaženje najboljeg kroja

Veličine grudnjaka – savjeti za pronalaženje najboljeg kroja
unsplash.jpg

Za mnoge je žene kupovina grudnjaka jedan od onih trenutaka u kojima im emocionalna ljestvica pada na traumatično razočaranje. Isto bi se moglo reći i za nošenje tih grudnjaka. Mnoge žene nose krive veličine grudnjaka ili one užasno neudobne koji im se doslovno zabijaju u kožu, klize s ramena – a strgnu ih s tijela čim se vrate kući.

Ako ne znate kako pronaći pravi grudnjak (ili pravilne veličine grudnjaka), nećete imati onaj koji je za vas najbolji. Stoga morate biti svjesni da se mnogo toga može provjeriti odmah na licu mjesta u samoj trgovini. Ukratko, žene ne dobivaju podršku koja im je potrebna.

Tržište grudnjaka može biti vrlo zbunjujuće. No, za razliku od cipela, grudi konstantno mijenjaju veličinu, oblik i položaj, pogotovo tijekom menstrualnog ciklusa i generalno tijekom života. Dakle, veličine grudnjaka mogu se redovito mijenjati. Unatoč tome, postoje ograničene smjernice za procjenu vlastite veličine grudnjaka, stoga smo za vas pripremili neke savjete koji bi vam u sljedećoj kupnji grudnjaka trebali biti od velike pomoći.

Određivanje prave veličine grudnjaka

Da biste odredili pravu veličinu grudnjaka, morate izmjeriti dvije stvari. Prvo izmjerite svoj potprsni opseg, što ćemo radi lakšeg snalaženja zvati veličinom A. Nosite lagano podstavljen grudnjak (ne-push-up) kako bi vaše grudi bile što bliže prirodnima. Mjernu traku zamotajte oko sebe točno ispod svojih grudi.

Pazite da traka pri tome bude paralelna s dnom grudnjaka. Taj će broj pokazati osnovnu veličinu, na primjer 75, 80, 85 i tako dalje. Brojku zaokružite tako da odgovara ili opsegu koji je manji za dva centimetra, ili veći za dva centimetra. To znači da će veličina 90 odgovarati opsegu od 88 do 92 centimetra.

Nakon toga izmjerite svoj prsni opseg, veličinu B. Traku stavite na najpuniji dio svojih grudi i provjerite je li opet paralelna s dnom grudnjaka.

Sad, kako biste dobili pravu veličinu košarice, veličinu opsega pojasa oduzmite od veličine opsega. Na svaka dva centimetara veličina grudnjaka skače za jedan gore. Ako je razlika između potprsnog i prsnog opsega čak 11-14 centimetara, vjerojatno će vam odgovarati košarice A.

  • ako je razlika 14-16 centimetara – košarica B,
  • ako je razlika 16-18 centimetara – košarica C,
  • ako je razlika 18-20 centimetara – košarica D,
  • ako je razlika 20-22 centimetara – košarica E,
  • ako je razlika 22-24 centimetara – košarica F.

Stoga, ako je veličina potprsnog opsega 80 centimetara, a prsnog između 96 i 98 centimetara, najvjerojatnije je da će vam odgovarati grudnjak veličine 80C.

Nošenje grudnjaka pogrešne veličine loše je za vaše zdravlje

Nošenje grudnjaka pogrešne veličine ne samo da je neugodno, već može uzrokovati niz zdravstvenih problema. Istraživanja su pokazala da nedostatak potpore grudima često dovodi do bolova u dojkama, što prijavljuje čak više od 50% žena. Neprikladan grudnjak, koji ne pruža odgovarajuću potporu također može dovesti do oštećenja kože dojki – obično se vide kao strije, uzrokovane rastezanjem kože. Ipak, našem je tijelu uvijek potrebna i određena njega.

Grudnjaci pogrešne veličine, također se povezuju s bolovima u vratu, u leđima i ramenima. Osim toga, loše utječu na samo držanje osobe. Isto tako, uzrokuju trajne promjene na našem tijelu. Duboki utori na ramenima često su uzrokovani pritiskom naramenica grudnjaka. Loši grudnjaci i grudnjaci pogrešne veličine čak su povezani i s željom za operacijom smanjenja grudi. S obzirom na to da 80% žena nosi grudnjak neispravne veličine, to je potencijalno značajan problem.