Ovan 2023. (godišnji horoskop)

Ovan 2023. – godišnji ljubavni horoskop za Ovnove

Koliko mislite da ste bili blizu ostvarenja svojih prošlogodišnjih odluka? Ipak to nije jedina stvar o kojoj trebate razmišljati dok ulazite u 2023. godinu. Ovan 2023. godine naglašava da će emocije igrati najveću ulogu u njihovom životu.

No, emocije su u životu često pod utjecajem sitnica. Ono što će najviše utjecati na vaše emocije u 2023. godini bit će vaš ljubavni život i karijera. I iako će ljubav vjerojatno u vaš život ući u prvoj polovici godine, tijekom druge će polovice prilike za karijeru biti u izobilju.

Ovan 2023. – godišnji ljubavni horoskop za Ovnove
Shutterstock

Ovan 2023.

Predviđanja za Ovnove 2023. godine dodatno signaliziraju da će vaša razina energije ostati visoka tijekom cijele godine. Stoga će Ovan 2023. godine moći lako postići stvari na raznim područjima. Osim toga, također ćete se osjećati motivirani za nove projekte koji će značajno poboljšati vas financijski status. Horoskop za Ovnove 2023. godine dodatno ih upozorava da te godine obuzdaju svoje troškove. Svoje financije pokušajte održati na prihvatljivoj razini i budite škrti barem u prvoj polovici godine. To neće naškoditi vašem ugledu.

Ipak, ako vam se ukaže prilika za putovanje, izađite iz faze škrca i slobodno za to putovanje iskoristite barem dio svoje ušteđevine. U 2023. godini, i Rahu i Saturn utječu na vašu inteligenciju i podsvijest, stoga predlažemo da svoje misli držite pod kontrolom, a jedan od načina da to činite je da putujete i da se opustite.

Ovan 2023. – ljubavni horoskop

Jaki utjecaj Venere u karti Ovna u 2023. godini signalizira na brojne prilike u ljubavnoj kategoriji, osobito tijekom prve polovice godine.

Utjecaj Rahua i Jupitera u prvoj polovici godine dobar je znak za sve koji se planiraju vjenčati ili razmišljaju nekoga zaprositi.

Prijelaz mjeseca u karte Ovna u drugoj četvrtini godine donijet će zrelost vašoj u vezi. Jedino u čemu morate biti oprezni je izbjegavanje utjecaja treće strane. Mogućnost iznenadnog prekida ili svađe postoji samo ako dopustite da se netko drugi ispriječi između vas i vašeg partnera.

Od sad, stariji parovi početkom godine mogu imati žestoke sukobe kako bi se suprotstavili nesreći. Zaljubljeni Ovan treba smanjiti svoju dominantnu prirodu i barem jednom misliti na tuđu udobnost, umjesto na svoju. Uzajamna dobra volja i razumijevanje riješiti će ove godine sve manje ili veće krize u vašem ljubavnom životu.

No, ako ste još slobodni, ljubavna predviđanja za Ovnove 2023. godine i za vas imaju dobre vijesti. Vašem čekanju na idealan spoj vjerojatno će doći kraj u drugom kvartalu godine. Zbog utjecaja Saturna mogli biste pronaći ljubav u starom prijatelju. Možda čak dobijete i bračnu ponudu. Međutim, morate se potruditi pronaći svoju srodnu dušu. Također, svakako pričekajte i dobro razmislite ako se u puštate u ljubavne odnose nakon travnja.

U drugoj polovici godine, Rahu i Mars zakuhat će negativne situacije kako bi testirali vaš odnos. Za to vrijeme, Ovan mora po strani ostaviti svoje egoistične sukobe kako bi imao miran ljubavni život. Planiranje putovanja sa svojim partnerom tijekom ovog će razdoblja biti vrlo korisno za vaš odnos.

Ovan 2023. – godišnji ljubavni horoskop za Ovnove
Unsplash

Prema ljubavnom horoskopu za Ovnove 2023. godine, ako već imate osjećaj prema nekome nemojte se bojati to pokazati. Budite izražajni prema onome s kim vidite svoju budućnost. U kasnijoj polovici godine pronaći ljubav bit će vam puno teže, ali ne i nemoguće. Kako biste pronašli prilike u ljubavi u 2023. godini, astrolozi predlažu “prakticiranje lijekova” za jačanje Venere. Venera je planet luksuza pa je kupovina i više putovanja jedan od načina da je ojačate u svom horoskopu.

Ovan 2023. – financijski horoskop

Najbitniji savjet za Ovnove 2023. godine je da ne trošite previše novaca na nepotrebne luksuze. Od samog početka godine, astrolozi Ovnovima savjetuju da budu pažljivi na utjecaj Saturna i da “prakticiraju lijekove” kako bi ga zadovoljili, odnosno kako vaša ušteđevina ne bi bila pogođena. Horoskop za Ovnove 2023. godine predviđa mogućnosti nekoliko nepredvidivih izdataka tijekom druge polovice godine. Tijekom trećeg tromjesečje troškovi će vjerojatno biti na zdravlju i na vašem slobodnom vremenu, sve u prvom i zadnjem tromjesečju 2023. godine. Osim toga, pozitivan utjecaj Jupitera u prvoj polovici godine mogao bi donijeti koristi u vezi s imovinom. Ovo će biti dobro vrijeme za ulaganje.

Početkom godine također postoje šanse za povrat novca koji ste možda posudili svojim prijateljima ili obitelji.

Gubitak povezan s imovinom može biti teško nadoknaditi. Ovnovi često imaju problem drugim ljudima reći “ne” i stoga ponekad na njih potroše previše novaca, osobito na one suprotnog spola. Iako je ono zadovoljstvo koje dobivamo trošenjem novaca na nekog koga volimo neusporediv osjećaj, sve dok vam je namjera iza trošenja novca nekog osvojiti, tada budite spremni na razočaranje.

Horoskop za Ovnove 2023. godine signalizira jaku Veneru na početku godine. To će vas potaknuti da trošite iz zabave, uglavnom na putovanja i različita slavlja. Tijekom svibnja, rujna i listopada razmislite o svojim financijama i to iz dugoročne perspektive. Srpanj i kolovoz su mjeseci kada će vaši troškovi biti minimalni. Tijekom ovih mjeseci, trošenje novca na obitelj donijet će vam veliku sreću u listopadu. Pokušajte izbjeći bilo kakva nova ulaganja jer vas utjecaj Ketua i Marsa može potaknuti na donošenje pogrešnih financijskih odluka, što može dovesti do iznenadnog gubitka bogatstva. Troškovi će ponovno naglo porasti tijekom studenog i prosinca, zbog želje za trošenjem na slobodno vrijeme, što ćete si moći priuštiti.

Što se tiče izbora ulaganja, investicije na burzi ove će vas godine privući, ali prisutnost Saturnove energije u početku može donijeti neke gubitke. Stoga, donosite pametne odluke. Poslovni prihodi ostat će stabilni tijekom cijele godine i stoga možete razmišljati o diverzifikaciji svojih ulaganja. Ulaganje u nekretnine treba zanemariti u drugoj polovici godine.

Ovan 2023. – horoskop za karijeru

Godina 2023. Ovnovima će pogodovati u poslovnom rastu, posebno tijekom prvog kvartala godine. Kretanje Jupitera u poslovnoj kategoriji podržat će profesionalne želje Ovna, dopuštajući da slijedi svoju strast. Kako biste izvukli najbolje od Jupitera, savjetujemo vam da izbjegavate lijenost i negativne misli u svojim ciljevima, ako planirate osnovati novi posao ili tvrtku. Prvo tromjesečje godine za taj je pothvat zlatno razdoblje jer će blagoslov Jupitera i Saturna biti u vašoj koristi. Najbolji poslovi kojima se možete baviti ove godine su nekretnine, prerada hrane, metal i drvo. Povoljni mjeseci za pokretanje posla u 2023. godini su siječanj, ožujak, travanj i studeni.

Ako ste profesionalac, pozitivno kretanje Jupitera u vašem znaku od svibnja poboljšat će vaše izglede na radnom mjestu. Napredak u karijeri vjerojatno će biti na dobrom putu nakon svibnja. Postizanje radnih ciljeva moglo bi biti lako, što će podići vaše samopoštovanja za dalji napredak u svojoj karijeri. Za one koji traže posao ili napredovanje, kretanje Sunca u travnju donijet će dobre vijesti. Izgledi vezani uz promaknuće veći su za Ovnove u drugoj polovici godine. U drugoj polovici godine Rahu i Saturn utjecati će na vaš rutinski posao i sreću. Dakle, što više ćete ugađati ovim planetima, to ću vam biti bolja karijera. Nove prilike za karijeru pojavit će se nakon travnja.

Za studente koji se planiraju pojaviti na natjecateljskim ispitima, horoskop kaže da moraju usvojiti točan raspored. Moraju više raditi da bi mogli doći do vrha ljestvice. Izgledi za dobivanje državnog posla izgledaju mutno u prvoj polovici godine, ali poduzimanje dodatnih napora moglo bi vam pomoći da stignete tamo gdje želite.

Ovan 2023. predviđa da je to dobra godina za Ovnove koji se bave nekretninama. Potpora Marsa u posljednja tri tromjesečje donijet će izvanredne dobitke i mogućnost ulaganja sa visokim prinosima u ovom sektoru. Međutim, nemojte slijepo ulaziti u takve ulaganja, osobito ako ste početnik. Sve u svemu, savjetuje se oprez i pozitivan pristup na radnom mjestu i stvari će vam sve poslužiti same od sebe.

Ovan 2023. – horoskop za obitelj

Ako želite osnovati obitelj ili ako planirate dijete, druga polovica 2023. godine za to je pravo vrijeme. S druge strane, kako bi se riješila opća ukočenost u obiteljskom životu, za to je najpovoljniji početak godine. Godine 2023. riješit će se sve obiteljska nevolje i stvorit će se ugodna i mirna atmosfera u obitelji. Ako postoji neki aspekt grubosti između muža i žene, partneri se moraju potruditi da to riješe u siječnju, kada će Venerina pozitivnost biti na svom vrhuncu. Do kraja godine mogle bi se dogoditi neke povoljne ceremonije i to bi vas moglo oduševiti.

Ako je vaše dijete Ovan, prema njemu morate biti strogi od samog početka godine. Ne dopustite da vas djetetova tvrdoglavost osvoji. Žensko će dijete možda prema vama biti malo tajnovito i, iako morate poštovati njegovu privatnost, također razmislite o poduzimanju koraka kako biste skratili vrijeme koje provodi pred ekranom.

Muško će dijete u prvoj polovici godine biti pod utjecajem Rahua i stoga toga morate pripaziti na njega i njegovo društvo. Odsustvo sa posla i fokusiranje na izgradnju odnosa sa djecom trebao bi biti jedan od vaših prioriteta. Srpanj i kolovoz u 2023. su godini najbolji mjeseci za planiranje obiteljskih putovanja.

Do kraja godine sunčev tranzit stvorit će dobru priliku za postignuće djeteta, ako pokušavate zatrudnjeti. Ovo će razdoblje donijeti dobre vijesti. Prigoda poput vjenčanja djeteta navodno će se dogoditi u drugoj polovici godine. Ako svoj brak stavljate na čekanje, rješenja će doći nakon svibnja 2023. godine. Budući da će ovnovi te godine biti pod snažnim utjecajem Venere, cijela godina zapravo je dobra prilika za rješavanje obiteljskih problema, naravno ako su prisutni.

Ovan 2023. – horoskop za zdravlje

Zdravlje bi trebalo biti jedno od vaših ključnih područja fokusa posebno u drugom tromjesečju godine. Što se više usredotočite na svoje zdravlje, to ćete više moći uštedjeti svoj teško zarađeni novac. Kako biste se suprotstavili učincima Saturna na vaše zdravlje, astrolozi savjetuju redovitu laganu tijelo vježbu i meditaciju.

No,  svoju pozornost ne trebate posvetiti samo na fizičko zdravlje, već i na mentalno zdravlje. Pokušajte uravnotežiti svoje emocije na pravi način, kako biste izbjegli nepotreban stres i tjeskobu. Kombinacija Rahua i Jupitera u kasnijoj polovici godine može dovesti do rasipanja energije, stoga prije nego što svoje vrijeme uložite u bilo što novo, savjetuje se da o tome steknite vrlo jasnu sliku.

Ovnovi 2023. godine mogu doživjeti promjene u svojim obrascima prehrane, što može postati razlog za svađu u obitelji. Godišnji horoskop govori kako bi mogle postojati razlike u mišljenjima u vezi s obrascima prehrane između vas i vašeg oca, što bi mogao postati razlog svađe. Stoga se sa situacijom pokušajte nositi zrelo.

Ako želite smršaviti držite se podalje od espressa, hrane sa kvascem i rafiniranog šećera. U svoju prehranu uključite puno voća. Iako Ovnovi sve vole raditi sami, traženje savjeta trenera u sastavljanju plana prehrane uvelike će im pomoći. S druge strane, jogu i meditaciju možete raditi sami. Sve ovo vas može učiniti i mentalno i emocionalno sposobnom osobom.

Ovan 2023. – horoskop za brak

Iako je horoskop za Ovnove 2023. godine pokazao vrlo dobre mogućnosti za ljubavne veze, vrijedi li to isto i za brak? Snažan utjecaj Venere na Ovna mnogima će pomoći da ove godine pronađu svoju pravu ljubav. Ipak, horoskop sugerira da ne žurite s obavezama, pogotovo ako ste tek nedavno počeli izlaziti. Najbolji izgledi za brak u drugoj su su policiju godine.

Jupiter je također planet stabilnosti, što znači da vas upozorava da u 2023. godini ne birate brak umjesto svoje profesije. Ako se dalje veselite stabilnom prihodu ili radite na nečemu što ću unaprijediti ili poboljšati vaš profesionalni život, tada tome morate dati prednost nad bilo čim drugim.

Ako se dogodi situacija da vas partner nije spreman čekati, i dalje trebate prednost dati svojoj profesiji i karijeri. Štoviše, ako ste razvedeni, tijekom godine ćete imati priliku za vjenčanje. Sve što trebate učiniti jest uzeti si vremena i stvari raditi polako i sigurno.