Prvi ste puta vlasnik psa? Evo 5 stvari koje trebate znati

Prvi ste puta vlasnik psa? Evo 5 stvari koje trebate znati

Kad želite postati vlasnik psa i uzeti štene, može se desiti da ćete zaboraviti na sve svoje brige i nedaće jer vam njihovo društvo i njihova prisutnost upravo u tome može pomoći. S druge strane, to poglavlje otvara i neke sasvim nove brige, a u svoju rutinu morat ćete uvesti neke nove stvari. Poznato je da su psi čovjekov najbolji prijatelj i to upravo zbog svoje sposobnosti da neizmjerno vole i vjeruju svome vlasniku, ali i da budu odani.

Sama njihova prisutnost puno će vam puta ublažiti stres i ništa ne može biti ljepše od krznenog člana obitelji koji je pun ljubavi. No, prije nego što poduzmete ovaj korak, potrebno je da znate u što se upuštate. Stoga, u nastavku možete pročitati nekoliko važnih stvari koje svaki friški vlasnik psa mora znati.

https://www.youtube.com/watch?v=ryVYu_U-zDM&ab_channel=HowToTrainADreamDog

Istražite koja vam pasmina odgovara

Ako želite biti dobar vlasnik psa, istražite koja je pasmina kompatibilna s vama i vašom obitelji. Proučite različite vrste pasmina i njihov temperament. Odaberite pasminu koja je prikladna za vašu obitelj i za koju znate da ćete joj se moći prilagoditi.

Znajte da vas čekaju novi troškovi

Ako ste vlasnik psa, morate znati da će tu biti mnogo troškova. Imajte na umu troškove hrane, lijekova, posjeta veterinaru i troškove svega ostaloga što je potrebno za njegu psa.

Kao dobar vlasnik psa, potražite i dobrog veterinara

Prije nego što uzmete štene, budite sigurni da u svom gradu na raspolaganju imate dobrog veterinara. Poželjno je da vam je taj veterinar u blizini kako biste mu se mogli obratiti ako dođe do nekih hitnih slučajeva.

unsplash.jpg

Puno treninga i dresure

Ako kući dovodite štene, znajte da vas čeka i puno treninga. Morat ćete se pobrinuti da vaš pas bude poslušan i potruditi se da izbjegnete različite nesreće i nezgode izazvane njegovim neposluhom. S druge strane, intenzitet i učestalost treninga također ovisi i o pasmini koju uzimate. Neke pasmine zahtijevaju više, a neke ne tako puno treninga. Kod pasmina koje zahtijevaju više aktivnosti, a kojima ih ne pružate dovoljno, može se dogoditi d će svoj višak energije iskaliti na vašem namještaju. Dobar vlasnik psa treba poznavati potrebe svog kućnog ljubimca.

Dobro upoznajte potrebe svog psa

Imajte na umu da biste psa trebali šetati barem jednom dnevno, pogotovo ako sa psom živite u stanu. Također trebate imati dobar plan onda kad vas duže kroz dan neće biti kod kuće. Na sreću, postoje ljudi koji se bave čuvanjem i šetanjem pasa pa vam to može biti jedna od solucija. Ako to ne želite, postoje načini na koje u takvim slučajevima svoje ljubimce možete istrenirati.

unsplash.jpg