Treba vam full face lifting? 6 načina kako ga učiniti doma

Treba vam full face lifting? 6 načina kako ga učiniti doma

Nitko ne voli vidjeti znakove starenja. Osjećate kao da vam je potreban neck i face lifting? Što ako vam kažemo da možete imati osjećaj kao da ste s liftinga upravo i došli – i to bez plaćanja i napuštanja svoje kuće? Vjerojatno ćete se iznenaditi jer možda nikad niste čuli za jogu lica i vrata – ali uistinu djeluje! Ova metoda može pokazati trajne učinke i rezultate te može opustiti lice zatezanjem kože.

U nastavku vam donosimo neke jednostavne korake za face lifting, a možete ih učiniti za svojim stolom ili navečer prije spavanja.

Kako kod kuće učiniti full face lifting?

Napuhnite obraze

Ovo je vrlo lak korak za face lifting. Napuhnite oba obraza i igrajte se sa zrakom u ustima, premještajte zrak iz jednog obraza u drugi. Napravite to pet puta, a zatim iz usta ispušite zrak namještajući usne u obliku slova O.

Cjelokupni postupak ponovite u tri ili četiri serije kako bi vam obrazi ostali čvrsti.

Isplazite jezik

Prilikom ove ćete se vježbe vjerojatno osjećati glupo, no ona je izuzetno dobra i ojačat će vašu bradu, čeljust i vrat. Isplazite jezik dokle god možete i tu pozu zadržite par sekundi pa ponovite četiri do pet puta.

Napučite usne

Ova je vježba odlična za vaše obraze, područje oko usana i vrat. Podignite glavu prema stropu. Dok podižete pogled skupite usne kao da želite poljubiti nekog jako visokoga. Zadržite poziciju pet sekundi pa ponovite barem pet puta. Za dodatni efekt, prilikom ove vježbe plazite i jezik kako biste oblikovali svoje jagodice i bolju liniju čeljusti.

unsplash.jpg

Zategnite područje oko očiju

Ova vježba za face lifting može vam pomoći da se riješite neželjenih bora oko očiju i na čelu. Širom otvorite oči, držite tako pet sekundi koristeći ruke kako biste kožu na čelu gurali prema unatrag. Ponovite postupak tri puta.

Ojačajte mišiće vrata

Ovaj je odlična vježba za jačanje vašeg vrata, rješavanje neželjenog stresa, pa čak služi i kao pomoć u smanjenju dvostruke brade. Nagnite glavu u stranu i kotrljajte je naprijed-nazad duž ramena. Prvo u smjeru kazaljke na satu, a zatim u suprotnom smjeru. Ponovite postupak tri puta.

unsplash.jpg

Isprobajte The Owl Stretch

Stanite uspravno, opuštenih ruku te opuštenih i spuštenih ramena. Napućite usne i dišući kroz nos, polako okrenite glavu, gledajući preko ramena. Osjetit ćete napetost u čeljusti i vratu. Ponovite na obje strane pet puta. Ako imate slabu bradu, ova vježba će vam pomoći da je ojačate, ali i oblikujete svoj vrat. Također vam može pomoći da opustite ramena.

Prakticirajte jogu kako biste održali formu, oblik i zdravlje cijelog tijela. Facijalna vam joga može pomoći ostanete fleksibilni i djeluje protiv znakova starenja. Ovi koraci će povećati cirkulaciju krvi, što vašem licu daje zdraviji izgled. Osim toga, osjećat ćete se bolje jer će se ovim vježbama ublažiti stres i napetost koju nosite u vratu, ramenima i čeljusti. Isprobajte ove vježbe kao dio svoje redovite rutine ljepote. Sigurno ćete primijetiti dramatične rezultate!