Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zdravlje

10 ideja za bolju brigu o sebi nakon stresnog tjedna

Odvojiti vrijeme za sebe je potreba – a ne luksuz pa svi stoga imamo najveće pravo učiniti to povremeno kako se ne bismo osjećali loše u vlastitoj koži. Na ovom je popisu naših deset najdražih načina opuštanja nakon posebno stresnog tjedna!

Joga i vježbanje

Već je tradicija na svakom popisu self-care savjeta vidjeti kako biste trebali vježbati ili vježbati jogu.

Međutim, vježbanje i joga, osim očitih tjelesnih blagodati, također poboljšava mentalno zdravlje, koncentraciju i san, a istovremeno povećava motivaciju. Nakon što napokon dođete do daha i ustanete nakon ležanja na podu, osjećat ćete se sjajno.

Početak i održavanje ovih navika definitivno su jedni od najtežih dijelova ovih aktivnosti, ali vjerujte nam da se vrijedi žrtvovati. Samo trebate ustati, odjenuti prikladnu odjeću za vježbanje, zgrabiti bocu vode i započeti. Za neke izvrsne joga inspiracije i motivaciju, slijedite @yogainspiration na Instagramu.

Vođenje osobnog dnevnika

Dnevnik je izvrstan način da oslobodite svoje osjećaje i pratite svoj rast kroz određeno vrijeme. Različite vrste „osobnog novinarstva“ i neke navike novinarskog tipa odgovaraju različitim vrstama ljudi. Dakle, bilo da se radi o kratkim točkama, zasebnim rečenicama ili stranicama, sve dok se osjećate čak i malo manje pod stresom, nastavite!

Dan spa tretmana

Svatko od nas treba se s vremena na vrijeme malo razmaziti. Stoga upalite svijeće, stavite opuštajuću glazbu i radite sve što čini da se osjećate kraljevski – bilo da se radi o pilingu, noktima, stavljanju maske za lice ili kosu ili kupanju u najboljoj kupki ikad.

Kad završite, sigurno ćete se osjećati bez stresa, osjećat ćete se svježije i posve motivirano suočiti se sa svim onim što slijedi!

Probudite svoju kreativnost

Kreativnost i smišljanje novih ideja zapravo povećava produktivnost vašeg uma, a istovremeno smanjuje stres. To možete pronaći u mnogim oblicima poput skiciranja, slikanja, lončarstva, šivanja i još mnogo toga. Dakle, čak i ako se ne osjećate kao sljedeći Picasso, zasigurno ćete pronaći nešto umjetničko što odgovara vama i vašim vještinama.

Isprobajte nove recepte

Bilo da se radi o najjednostavnijim desertima ili najvećim specijalitetima, sve dok je potrebno i malo fokusiranja, kuhanje i pečenje zapravo može imati mnogo nagrada – osim vašeg konačnog proizvoda, povećava vam produktivnost, poboljšava fokus i savršena je neposredna ilustracija koliko naporan rad može biti isplativ.

U jednom ste trenutku mogli doći u napast da isprobate novi recept, ustanovili da vam nedostaje jedan sastojak ili aparat i niste mogli pronaći motivaciju da izađete po njega u dućan. Posjetite stranicu Quick and easy recipes – BBC Good Food i možda ćete pronaći svoj najdraži recept među mnogim ponuđenim. A za nekoliko ukusnih nadahnuća i recepata za hranu pogledajte Instagram profil @halfbakedharvest.

Krenite u šetnju

Duga šetnja ne zahtijeva intenzivan fizički napor, ali pomaže poboljšati naše raspoloženje, ublažiti stres i povećati kreativnost, možda pronađete neku inspiraciju. Šetnja nam daje priliku razmišljati ili si olakšati misli i jednostavno imati vremena za sebe. Međutim, zbog prijetnji koje su uvijek među nama to predstavlja moguću opasnost, posebno ako odlučite šetati noću. Ako odlučite izaći u šetnju, pobrinite se da barem jedna osoba zna gdje ćete biti, da ćete prošetati vama poznatim lokacijama i da ćete ostati hidratizirani.

Meditirajte

Meditacija uvijek može biti odgovor na sve, smiruje vas, opušta i trenira vaše živce za sljedeće moguće prijetnje koje vam mogu remetiti mir.

Ako želite da se vaše meditacije vode ili nadgledaju, aplikacije poput Aure i Headspacea ili YouTube kanali poput Goodful pružaju upravo to. Ako meditirate pravilno i redovito, sigurno ćete ubrati njegove blagodati poput ublažavanja stresa i tjeskobe, promicanje samosvijesti, ljubavi prema sebi i prihvaćanja samoga sebe uz istodobno reguliranje krvnog tlaka i koncentracije.

LeBron James, Oprah Winfrey, Paul McCartney, Steve Jobs i Kristen Bell samo su neki poznati ljudi koji su potvrdili i promoviraju blagodati koje meditacija pruža. Meditacija je savršen način da započnete ili završite dan i sjajna je metoda rješavanja stresa.

Napravite svoj solo koncert ili solo party u sobi

Ovo je možda neobičan dodatak popisu, ali ponekad svi jednostavno trebamo pojačati glazbu do daske, četku za kosu pretvoriti u mikrofon i rasturiti ples po sobi koji nikada ne bismo javno izveli. Čak i ako ne znamo riječi, pjesme su sjajan način da oslobodimo svoje osjećaje, izrazimo se i 100% osjećamo kao protagonist u nekom spotu. Održavanje koncerta u sobi pomoći će vam da ublažite svoje brige i pomognete da vam jednostavno bude drago što ste živi.

Sanjajte o budućnosti

Ako ste ikad pod stresom zbog nečega što se dogodilo prije nekoliko sati ili nečega što se dogodilo prije nekoliko dana, razmišljanje o dalekoj budućnosti može učiniti čuda u ublažavanju vaših briga. To se može dogoditi u obliku stvaranja svojih vizijskih ploča, stvaranja popisa planova, pisanja pisama budućem sebi ili čak jednostavnog zurenja kroz prozor i sanjarenja. Zamišljajući budućnost može vam se uvelike poboljšati motivacija; omogućiti vam da se smirite ili pomirite prošlim neuspjesima.

Stavite film

I na kraju, ali ne najmanje važna, još jedna izvrsna ideja samopomoći kada ste pod stresom jednostavno je zatvaranje zavjesa, uzimanje kokica ili sladoleda, ušuškavanje u svoju najudobniju odjeću i deku i pokretanja vašeg omiljenog filma ili TV emisije. I zbog toga ne biste trebali osjećati ni trunku krivnje!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Obrazovanje

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Obrazovanje

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.