7 razloga zašto nikad nije rano za božićno dekoriranje

7 razloga zašto nikad nije rano za božićno dekoriranje

Tek će mjesec studeni, a vi već jedva čekate Božić i božićno dekoriranje kuće? Sigurno ste već sad bili i u nedoumici oko božićnog ukrašavanja, razmišljajući je li možda za takvo što još prerano. Imate pregršt ideja za božićne ukrase, možda ste se ove godine planirali i sami upustiti u DIY projekte, možda već imate popis ukrasa koje ćete tražiti u trgovinama. No, u mnogim trgovinama već i možete pronaći pregršt božićnih ukrasa koji čekaju samo vas. Stoga vam mi kažemo da za božićno ukrašavanje nikad nije kasno, a u nastavku pročitajte i zašto!

Evo zašto nikad nije rano za božićno dekoriranje

Božićno dekoriranje će vas učiniti sretnijima

Ljudi božićne ukrase često povezuju s osjećajem nostalgije i sjećanjima iz djetinjstva koja su uvijek popraćena uzbuđenjem. Čak i ako je taj osjećaj pomiješan s tugom zbog gubitka nekog voljenog, ukrašavanje vas može povezati s lijepim sjećanjima o toj osobi.

unsplash.jpg

Vaše će se božićne dekoracije svijeti vašim susjedima

Iako uistinu nije bitno što netko o vama misli, ako ste prvi koji će ukrasiti svoju kuću božićnim ukrasima možda će vam se pridružiti mnogi susjedi koje će isto tako ukrasiti svoje kuće. Takav postupak stvara osjećaj zajedništva te postoji veća mogućnost da ćete sa svojim susjedima biti u boljim odnosima.

Božićne slastice

Slastice tehnički nisu ukrasi, ali mislimo da je rano blagdansko pečenje dobar razlog da skinete prašinu s nekih božićnih sastojaka za kolače. Osim toga, čak i poslastice mogu poslužiti kao ukras, a samo ukrašavanje mora biti popraćeno i božićnim mirisima kako biste stekli puni doživljaj, zar ne? 😊

Izvadite svoje karirane deke, tople džempere, debele šarene čarape, upalite mirisne svijeće i prepustite se onom slatkom mirisu cimeta.

unsplash.jpg

Božićno dekoriranje razbijt će monotoniju mračnog i hladnog vremena

Kako vrijeme postaje sve mračnije i sve hladnije, neki svjetleći božićni ukras razbit će tu monotoniju i tamu. Tako možda nekome možete i popraviti cjelokupno raspoloženje oko dolaska tako tmurnog vremena, podsjetit ćete ga da stižu blagdani!

Božićnim dekoriranjem prikazujete svoju kreativnu stranu i isprobajte DIY projekte

Sad pošto imate više vremena, upustite se u DIY projekte, pokažite svoju kreativnu stranu! Sigurno već imate mnoštvo ideja za božićne ukrase, a vrlo ih lako možete izraditi sami.

Dulje ćete uživati u blagdanskoj euforiji

Da se razumijemo — postavljanje božićnih ukrasa je zabavno, ali tu može biti i puno posla. Izvući sve one božićne ukrase iz podruma ili tavana, postaviti ih pa onda već za dva tjedna pospremiti? Zašto se toga ne biste primili već sad i u dulje uživali u božićnoj idili?

Sigurno ćete provesti i više vremena sa svojom obitelji i imat ćete više vremena za blagdanske tradicije

Uz sve blagdanske zabave i shopping, ova se sezona može pretvoriti u jedno veliko zamućenje. Stoga nije loša ideja ranije odvojiti vrijeme kako biste se mogli opustiti i istinski uživati sa svojom obitelji.

Također, budući da postoji mnogo božićnih tradicija u kojima sudjeluje cijela obitelj, one se obično gomilaju odjednom, što ovo blagdansko vrijeme opuštanja može učiniti više stresnom nego ugodnom. Ali ako svoje ukrase objesite na vrijeme, imat ćete jednu stvar manje između pečenja kolača, blagdanskog shoppinga i, naravno, zamatanja svih tih darova.