Što je brazilska depilacija? Priprema i njega nakon tretmana

Brazilska depilacija: Priprema i njega poslije tretmana

Vjerojatno smo svi barem jednom čuli što je brazilska depilacija. Uostalom, svi smo mi u pubertetu znatnu većinu vremena provele pred ogledalom dotjerujući se i samo smo gledale kako najbolje njegovati svoje tijelo. No, u tim počecima, puno smo puta napravile pogrešku zavaravši se da nešto od naših kućnih tretmana radimo ispravno sve dok nismo došle do zaključka da neki pothvati i nisu toliko zdravi i ispravni.

Zašto bismo trošile svoj džeparac na bolne tretmane i depilaciju, ako možemo dati doslovno par kuna za britvice iz Bipe? No, s vremenom nam je sigurno postalo jasnije da su neki tretmani učinkovitiji od korištenja same britvice. Shvatili smo ili ćemo tek shvatiti kako je održavanje, preciznost i razor burn stvarno iscrpljujući koncept. Stoga vam u nastavku donosimo sve o brazilskoj depilaciji; kako se pripremiti prije tretmana, na što biti spreman tijekom tretmana i kako održati pravilnu njegu poslije tretmana.

Što je brazilska depilacija?

Većini je nas poznat pojam bikini depilacije. Radi se o postupku uklanjanja dlačica na bikini zoni i to vrućim voskom kako dlačice ne bi bile vidljive prilikom nošenja donjeg dijela bikinija. Brazilska depilacija u je osnovi ista stvar, ali se radi o tome da se uklanjaju sve dlačice; i s prednje i stražnje strane. Uz to, možete odlučiti hoćete li ostaviti frizuru u obliku trokuta ili crte, no možete ih ukloniti i sve.

Priprema bikini zone

Bitno je pustiti dlačice da izrastu barem do 6 milimetara kako bi se mogle pravilno i učinkovito ukloniti. Računajte na to da britvicu ne smijete koristiti barem 4 tjedana prije tretmana kako biste dlačice pravilno uzgojiti.

Pitajte svoje prijateljice koje imaju iskustvo s tretmanom

Prije nego što odete na tretman brazilske depilacije, dobro je povesti jedan ženski razgovor sa svojim prijateljicama za koje znate da s tim tretmanom imaju iskustava. Tako možete saznati koliko je boljelo i kakav je osjećaj. Ipak, svatko stvari doživljava drugačije stoga se nemojte previše uplašiti ako čujete neko loše iskustvo.

unsplash.jpg

S obzirom na to da je prije ovakvih pothvata loše konzumirati alkohol jer bi moglo doći do prekomjernog krvarenja, čaša vina par sati prije neće vam naškoditi. Ako niste fan alkohola, tableta ibuprofena ili dvije pomoći će vam kod prevencije potencijalnog doživljavanja boli, a uz to će vas dodatno opustiti.

Kad vas upitaju želite li tvrdi ili meki vosak, preporuka je da izaberete tvrdi. No, koja je razlika? Meki vosak radi se krpom, dok se tvrdi uklanja trakama koje se prilijepe na koži i zatim se uklone. Vjerojatno će vas upozoriti da poslije tretmana ne vježbate jer će tretirano područje biti veoma osjetljivo. Istina je da je brazilska depilacija bolna i neugodna, stoga se opskrbite ledom kako biste poslije tretmana kod kuće ublažili bol.

Nakon nekog vremena vam je jasnije da je izdržljivo

Nakon otprilike tjedan dana shvatit ćete da su bolovi trajali samo dva dana kasnije, a kasnije ćete shvatiti koja je ljepota u brazilskom uklanjanju dlačica. Nakon tretmana jedno vrijeme nećete imati problema s dlačicama – što zvuči prilično olakšavajuće. Garantiramo vam da, iako je sam tretman prilično neugodan jer, uz to što nepoznatoj ženi izlažete svoje intimne dijelove tijela proživljavate i veliku bol, osjećat ćete se samopouzdanije i više seksi.