Dodatna zabava za lude skokove na trampolinu: Ovo je pet najboljih igara za djecu, ali i odrasle

Četiri igre koje vaši mališani mogu igrati na trampolinu u kojima će im se poželjeti pridružiti i stariji članovi obitelji.

I roditelji ponekad zaslužuju odmor, a djeca zabavu uvijek – posebno za vrijeme školskih praznika. Bilo da radite pa vam nakon posla treba malo vremena za sebe ili da ste na godišnjem pa želite pogledati film ili pročitati onu knjigu koja vam je na popisu mjesecima, važno je naći zabavne aktivnosti za svoje mališane u kojima će moći uživati i bez vas. Dječji trampolini tu su da vam pomognu.

Od samog skakanja djeca će se umoriti i riješiti briga umorne roditelje, ali moglo bi se dogoditi da im s vremenom dosadi. Kako biste to izbjegli, ovo je nekoliko igara koje će za njih postati trajna zabava.

Između dvije vatre

Za igru je potrebno barem troje djece, a može je igrati i njih više. Osim trampolina trebat će vam i jedna lopta. Dvoje djece se dodaje loptom dok je treći u sredini i pokušava je uloviti. Između dvije vatre moguće je igrati i bez trampolina, ali tada igra nije osobito zabavna, a ni previše pravedna jer je igraču u sredini daleko teža. Ovako on zbog položaja na trampolinu može skočiti više u vis od ostalih i tako si povećava šanse da osvoji bod u što kraćem roku. 

Padaju jabuke

Za ovu igru barem jedan igrač mora biti na trampolina dok se ostali, njih barem dvoje nalaze unutra. Za igru su potrebne i male lopte tj. “jabuke” kojih je dobro nabaviti što više. Ako loptica nemate, mogu poslužiti i plišane igračke. Vanjski igrači ubacuju “jabuke” onima koji skaču na trampolinu. Tko ulovi najviše loptica – pobjednik!

Graničar

Dobru staru igru graničara ne treba posebno predstavljati. Dvoje igrača loptom gađa one u sredini. Kad ih pogode oni ispadaju, ako loptu ulove, spašavaju život igraču koji je izbačen. U ovoj varijanti s trampolinom igra se isto samo uz skokove što sve skupa čini još napetijim.

Vrući krumpirići

Za ovu igru također je potrebna lopta, a ako je nemate može je mijenjati opet neka igračka. Djeca stoje u krugu i dodaju se “vrućim krumpirićem” sve dok ne iscuri vrijeme na satu ili još bolje neka pjesma. Onaj koji tada drži loptu u ruci ispada iz igre. U finalu ostaje dvoje igrača, a pobjednik je onaj koji nikada nije ispekao ruke vrućim krumpirićem kad je isteklo vrijeme.

Naposljetku, kada vidite kako se najmlađi članovi obitelji dobro provode sigurno ćete im se poželjeti pridružiti ili čak i sa svojim prijateljima zaigrati neku od igara.