Popularne društvene igre među odraslima u Hrvatskoj (Top 8)

Dobra zabava nije dobra zabava bez neke dobre društvene igre! Bilo da 1. se radi o kladioničarskim igrama, kartaškim igrama ili nekoj društvenoj igri koja testira znanje, uz malo alkohola i dobre volje svaka se noć može pretvoriti u nezaboravnu!

društvene igre
FOTO: SHUTTERSTOCK

Zanima li vas koje su to najpopularnije igre među odraslima? Možda će vas ovaj popis inspirirati da sljedeći party koji organizirate učinite još zanimljivijim. Sigurni smo da ste već isprobali neke od opcija, a neke druge možete otkriti u nastavku. Krenimo s popisom!

1. Klađenje i igre na sreću

Online klađenje danas je sve popularnije i omogućava nam da iz sigurnosti i topline vlastitog doma iskušamo sreću i zabavimo se. Ako imate prijatelje koji također vole klađenje, uvijek se možete kladiti uz njih pa recimo zajedno pogledati neku utakmicu na koju ste se kladili. Osim sportskog klađenja, možete probati i kola sreće te kartaška klađenja – tko nema sreće u ljubavi, ima u kartama!

2. Loto i grebalice

Jeste li ikada s omiljenom ekipom probali skočiti u obližnji dućan i svatko kupiti po tri grebalice? Nakon nekoliko jačih pića, grebanje je zabavnije no ikad. Loto je također vrlo popularna igra na sreću, međutim zajedničko gledanje izvlačenja loptica i nije neka velika zabava. Ako želite podići igru na jednu novu razinu, možete se kladiti tko će dobiti više!

3. Poker

Dobar stari poker, tko ga ne voli? Ova kartaška igra u filmovima je metoda zabave za najpoznatije mafijaše, ali i njihove ljubiteljice. U narodu je jedna od popularnijih igara koje jednostavno morate znati izgrati, stoga vam svakako preporučujemo da proučite pravila pokera. Umjesto čipova, neki vole koristiti novčanice ili kovanice… Odluka je na vama!

igre na sreću
FOTO: SHUTTERSTOCK

4. Bela

Da postoji jedna kartaška igra koju bi ljudi povezali s područjem Balkana kao prvu asocijaciju, to bi svakako bila bela. Bela ili belot tradicionalna je kartaška igra u kojoj baba, dečko, as i mnoge druge karte imaju posebno značenje te morate znati i pravila igre i kako se broje dobitci. Ipak, ako postanete vješti u ovoj igri, sigurno ćete zaraditi poštovanje svih na zabavi!

5. Monopoly

Jedna od igara koje se na prvu čine možda dosadnima ili običnima, ali se svakako da začiniti i učiniti vrlo zanimljivom. Sama igra po sebi kombinira ploču, novac i figurice u putovanje koje te čini najjačim igračem u skupini. Vrlo jednostavno može se pretvoriti u kladioničarsku igru, a za one najhrabrije postoji i verzija s alkoholom, takozvani Drinkopoly.

Monopoly igra
FOTO: SHUTTERSTOCK

6. Uno

Uno je jedna izuzetno popularna kartaška igra koja ima vrlo jednostavna pravila i zbog toga je mnogima i omiljena. Ako ste ljubitelji igara na sreću, Uno dodatno možete začiniti pa karte kojima zadajete drugima da vuku još karata mogu imati i dodatak konzumacije nečeg kratkog. U svakomo slučaju, još jedna odlična opcija za dobru zabavu.

7. Kviz pitanja

Kvizaške igre možda nisu najdraža opcija svima, ali mnogi uživaju u njima zbog toga što mogu pokazati svoje trivia vještine. Drugi pak vole pantomima-verzije kvizaških igara, dok neki najradije i tu igru pretvore u onu u kojoj se za točan odgovor dobiva bod, a za netočan se pije. Tko zna, možda namjerno budete sve zaboravljali…

8. Catan

Za kraj smo ostavili stratešku igru Catan koja je danas popularna diljem svijeta. Heksagonske površine u obliku mora i kopna možete osvajati, pregovarati s kolegama i taktikom skupiti najviše resursa (drvo, kamen i slično). Igra uz alkohol vrlo lako može postati urnebesno zabavna, ali i daleko kompliciranija – pogotovo kad svi polako zaborave pravila.

Zaključak

Društvene igre nisu samo kartaške i one s pločom, već mogu biti i igre riječima i slično. U svakom slučaju, na našem su području nekako najpopularnije one u koje se može ubaciti neka kladioničarska komponenta. Sretno u igri!