Dokumentarci na Netflixu: Top 7 najintrigantnijih

Dokumentarci na Netflixu: Top 7 najintrigantnijih

Dokumentarci na Netflixu uzeli su si pravi zamah i svaki je od njih poseban na svoj način. Zbog velike gledanosti svako malo dodaje nove dokumentarne filmove, posebno one kriminalističkog žanra. Stoga smo za vas sastavili listu najboljih dokumentaraca na Netflixu kojima si možete začiniti vikend pa čak i pozvati prijatelje ili obitelj da vam se pridruže.

Najintrigantniji dokumentarci na Netflixu

Iako postoji cijela kolekcija dokumentaraca na Netflixu, za svakoga se može pronaći ponešto. Svatko ima drugačiji ukus što se tiče svega pa tako i dokumentaraca. Neki su ljudi oko dokumentaraca malo selektivniji jer neki su dokumentarci možda malo dosadni, sve ovisi što vas najviše zanima.

Netko voli dokumentarce o životinjama, netko voli povijesne dokumentarce – netko oboje! Stoga, udobno se smjestite pa krenimo na popis!

unsplash.jpg

HEIST

Ako volite priče o pljački banke ili krimiće po istinitoj priči, Heist je emisija koja će vam se vrlo dopasti. Od sredine srpnja, ušla je u top 10 najgledanijih na Netflixovoj listi.

Heist je bio premijerno prikazan na Netflixu još 14. srpnja. Dokumentarna serija fokusira se na tri različite pljačke i priča priču u dva dijela, tako da postoji šest epizoda u prvoj sezoni ove dokumentarne serije.

Fanovi ove serije nadaju se i 2. sezoni, ali postoji još puno sličnih dokumentaraca na Netflixu pa se time mogu malo utješiti.

NAOMI OSAKA

Ljubitelji tenisa, ljubitelji sporta, ovo je prava stvar za vas! Ovaj originalni Netflixov dokumentarac prati Naomi Osaku koja istražuje svoje kulturne korijene i podiže se u svom identitetu kao teniska šampionka.

SOPHIE: A MURDER IN WEST CORK

Ako ste istinski ljubitelj krimića, a već ste pogledali Heist, ovo je nešto što će vam se također vrlo svidjeti. Radnja prati ubojstvo Sophie Toscan Du Plantier u zapadnom Corku u Irskoj. Istraga traje desetljećima.

unsplash.jpg

SEASPIRACY

Seaspiracy originalni je istraživački dokumentarac na Netflixu koji prikazuje i prati sve probleme vezane za pretjerani izlov ribe, zagađenje planeta i kršenje ljudskih prava te kako sve to skupa utječe na klimatske promjene, okoliš i još mnogo toga.  

MY OCTOPUS TEACHER

Ako tražite nešto umirujuće, uzbudljivo i lijepo, trebali biste pogledati ovaj predivni dokumentarni film. Film prati Craiga Fostera koji tijekom ronjenja na obali Južne Afrike susreće zanimljivu hobotnicu. Zaintrigiran njenim ponašanjem, on je odlučuje svakodnevno proučavati. Kroz njegove zapanjujuće podvodne fotografije i snimke vidimo veličanstvenu i nevjerojatno inteligentnu životinju koja se trudi preživjeti u opasnoj šumi algi. Čak i ako niste ljubitelj dokumentaraca o životinjama, My Octopus Teacher je puno više od samog dokumentarca – naučit ćete dublju lekciju.

OUR PLANET

Jedan od najambicioznijih dokumentarnih filmova o prirodi, osmerodijelni Our Planet prikazuje različite dijelove svijeta i njegove specifične ekosustave poput džungle, pustinja i oceana. Osim što prikazuje ljepote prirode i kako svaki od ekosustava funkcionira, također upozorava da neki od njih neće još dugo preživjeti. Ljubitelji filmova kao što su filmovi o životinjama, uz Our Planet napravit će laku tranziciju na dokumentarce.

BOB LAZAR – THE AREA 51 & FLYING SAUCERS

Ako ste pak ljubitelj Sci-Fi žanrova i teorija zavjere, ovo je dokumentarac na Netflixu koji bi vam se mogao svidjeti. Tko je Bob Lazar? Zapaženo je da je Bob Lazar iznio neke od najsmjelijih i najnevjerojatnijih tvrdnji u novijoj povijesti. Ako možete vjerovati onome što Bob Lazar tvrdi, to bi moglo promijeniti vaš način razmišljanja o svemu. Upravo su njegove tvrdnje Arenu 51 postavile u središte pozornosti. Vanzemaljske letjelice i vanzemaljski život bili su popularne teme prije Lazara, međutim, njegove priče desetljećima hrane teoretičare. Ovo je priča o misterioznom bivšem poslodavcu Boba Lazara koji govori o svom misterioznom radu u Areni 51.