Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zabava

Pitate se kamo za produženi vikend – evo nekih zanimljivih opcija

Često dobijemo slobodan produženi vikend i ne znamo kamo bismo sami sa sobom. Na kraju ostanemo kod kuće, gledamo TV i ljuti smo na same sebe što smo opet pojeli tri vrećice čipsa. No, to često tako ispadne zato što nemamo motivaciju i ne znamo gdje bismo mogli posjetiti neke zanimljive atrakcije.

Stoga, u nastavku teksta donosimo vam neke zanimljive i predivne lokacije Lijepe Naše na kojima vam nikada neće biti dosadno.

OPATIJA

U Hrvatskoj, zemlji koja je puna predivnih obalnih dragulja, Opatija se još uvijek uspijeva istaknuti. Znate li koje značenje nosi ime ovog grada? Naime, sam izraz opatija znači samostan, a dolazi od latinske riječi abbatia. Stoga je Crkva svetog Jakova i dalje opipljiv dio povijesti u ovim dijelovima Hrvatske – i jednostavno se ne može propustiti. Nesumnjivo najpoznatiji opatijski kip, Djevojka s galebom ili eng. Maiden with the Seagull, jedan je od velikih tragičnih simbola Kvarnerskog zaljeva. Tragedija seže od 1891. godine kada je lokalni grof po imenu Arthur Kesselstadt izgubio život u oluji. Njegova je obitelj bila shrvana i ovaj kip stavila njemu u spomen. Može se reći da je Opatija najposebniji ili barem jedan od najposebnijih turističkih gradova o kojem možete opširnije pročitati ovdje.

RASTOKE

Putujući starom cestom prema moru, grijeh je proći kroz grad Slunj a da ne posjetite Rastoke. Slunj je najpoznatiji po svojoj rijeci Slunjčici koja se ulijeva u Koranu na Rastokama, malom selu koje svojom ljepotom prirode privlači mnoge turiste i one koji tuda prolaze do mora. Mnoštvo jezeraca, slapova i predivna boja vode ovo selo čini idealnim mjestom za jednodnevni izlet. Osim u Rastokama, Hrvatska je puna predivnih slapova o kojima više možete pročitati ovdje.

ISTRA

Istra je izvrstan grad za odlazak na produženi vikend. Mnoštvo predivnih gradova nosi i mnoštvo predivnih atrakcija koje privlače i domaće i strane turiste. Ovaj najveći hrvatski poluotok nudi predivne ljepote prirode, nudi mnoštvo predivnih restorana koji u svojim jelovnicima nude različite lokalne specijalitete. No, od svih istarskih gradova, onaj koji se najviše izdvaja i to svojom ljepotom prirode, svojim ulicama, restoranima i kafićima, a ovdje možete pročitati više o njegovim glavnim atrakcijama. Ono što posebno označuje ovaj gradić jest crkva svete Eufemije koja je izgrađena još u 10. stoljeću. O ovom jedinstvenom spomeniku možete više pročitati ovdje.

KRAPINSKI VUGLEC BREG

Vrhunski ugođaj prirode, autohtone zagorske kućice nude turistima jedinstveni ugođaj i mogućnost odsjedanja tijekom kojeg se možete počastiti u restoranu i vinskom podrumu. Radi se o turističkom selu Vuglec Bregu čiji je jedinstveni ambijent stvorila obitelj Vuglec u čijem je i vlasništvu. Vuglec Breg nalazi se u srcu Zagorja i to na području Krapine. O samoj Krapini i njenim povijesno kulturnim znamenitostima možete više pročitati ovdje.  

OTOK PAG

Ako ste jedan od onih ljudi koji traže dobru zabavu, Pag je pravo mjesto za vas. Svi ste čuli ili ste čak i bili na Zrću, Plavom cvijetu Jadrana. Ova party plaža nosi niz klubova na kojima je zabava beskonačna, a uživanje u glazbi pružaju vam najpoznatiji svjetski DJ-evi. Zrće je postala sinonim za zabavu i nazivaju je hrvatskom Ibizom – i to s razlogom. No, osim što je poznat party otok, Pag nudi puno više različitih zanimljivosti. Muzej soli, bicikliranje, kupanje, degustiranje poznatog Paškog sira, a predivni zalasci sunca ne mogu proći nezapaženo, pogotovo za one koji vole fotografirati. O samom Pagu i njegovim atrakcijama možete više pročitati ovdje.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Škola

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.