Harry Potter and the Cursed Child: hoće li biti filma?

Harry Potter and the Cursed Child: hoće li biti filma?

Oko režiranje filma Harry Potter and the Cursed Child vode se mnoge rasprave. Prošlo je točno 20 godina otkako je na platna izašao Harry Potter and the Philosopher’s Stone te pokrenuo jednu od najpopularnijih franšiza koje je tada nadišla i same knjige koje su i sam temelj ovog uzbudljivog magičnog svijeta. Tijekom nedavnog intervjua za Variety, redatelj Chris Columbus otkrio je da želi režirati filmsku adaptaciju Harry Potter and the Cursed Child u dugometražni film – i to s originalnom glumačkom postavom.

Harry Potter and the Cursed Child

U intervjuu, kada su ga izričito pitali misli li redatelj da će u franšizi biti još filmova osim trenutnih podnaslova, Columbus je rekao: “Volio bih režirati Cursed Child. To je sjajna predstava i djeca su zapravo prave dobi za igranje tih uloga. To je moja mala fantazija”.

U istom intervjuu Columbus se osvrnuo na angažman za prvi film govoreći kako je već u prva dva tjedna očekivao da će dobiti otkaz zbog velike treme koja ga je zaposjela. Bio je svjestan da ako ovo zezne propada mu cijela karijera te bi za vratom i na svijesti imao milijune razbješnjenih obožavatelja.

unsplash.jpg

No, Columbus je učinio ono skroz suprotno i doveo je franšizu o Harryju Potteru do statusa od mega milijarde dolara kakav je dan danas. Nakon što je Columbus režirao prva dva filma, budući Oscarom nagrađeni redatelj Alfonso Cuarón režirao je Prisoner of Azkaban, a Mike Newell uhvatio se u koštac s Goblet Of Fire, i to sve prije nego što je David Yates završio priču originalne serije knjiga s posljednja četiri filma. Yates je također režirao prva dva filma iz prequel serije Fantastic Beasts, a trenutno snima treći film Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore.

Harry Potter and the Cursed Child trenutno je dvodijelna predstava koju su napisali Rowling i John Tiffany. Premijerno je prikazan u London Palace Theatreu u ljeto 2016. prije nego što je stigao na Broadway u proljeće 2018. gdje se i danas igra.

Iako nisu svi obožavatelji Harryja Pottera zbog ovog nastavka originalne priče pali u nesvijest, ono oko čega bi se većina obožavatelja vjerojatno mogla složiti je činjenica da bi bilo super vidjeti Daniela Radcliffea, Emmu Watson i Ruperta Grinta kako se vraćaju u franšizu nakon dugog desetljeća.

unsplash.jpg

Za ovaj zadatak možda nema nikoga boljeg od Chrisa Columbusa. S obzirom na to kako su filmovi o Harryju Potteru razvijali progresivno tamniji ton kako su likovi sazrijevali, Columbus je mogao unijeti svoj patentirani šarm koji je karakterizirao prvih nekoliko unosa u potpuno novi dio usredotočen na prvu godinu 11-godišnjaka u Hogwartsu. Adaptacija pozorišne predstave Harry Potter and the Cursed Child koju je napisao Jack Thorne (a temelji se na priči JK Rowling, Johna Tiffanyja, samog Thornea) mogla bi imati koristi i od sentimentalnosti Columbusa.