Najbizarnija mjesta na Zemlji koje morate posjetiti (Top 10)

Najbizarnija mjesta na Zemlji koje ćete željeti posjetiti

Putovanje je jedan od najboljih načina na koji možete iskusiti nove kulture, diviti se ljepoti svijeta i saznati više o nekim od najbizarnijih mjesta na svijetu. No, prije nego što spakirate kofere i pobjegnete u zračnu luku, prvo morate saznati o kojim se najbizarnijim mjestima radi.

Najbizarnija mjesta na Zemlji

Lake Hiller, Australija

Jeste li ikada vidjeli jezero boje roze žvakaće gume? Upravo takvo jezero postoji u Australiji, a izgleda totalno surealno. Vjeruje se da je ružičasta boja posljedica prisutnosti organizma – Dunaliella salina.

Velika Plava Rupa, Belize

Osim što je poznata kao najbizarnije mjesto na svijetu, također je poznato kao najveća podvodna rupa na svijetu, Velika Plava Rupa široka je oko 300 i duboka oko 121 metar. Formirana je kao vapnenački špiljski sustav u posljednjem glacijalnom razdoblju kada je razina mora bila znatno niža. S obzirom na to da se razina mora počela povećavati, špilja je potopljena, a krov se urušio.

Fairy Circles, Namibia

Kroz cijelu pustinju u Namibiji, nastalo je milijun okruglih zakrpica, to je čini jednim od najbizarnijih mjesta na svijetu.. S obzirom na to da iza ovih zakrpica nema pravog znanstvenog objašnjenja, znanstvenici su ovu pojavu nazvali fairy circles.

Čokoladna brda, Filipini

Na otočnoj pokrajini Bohol na Filipinima, stoje misteriozne geološke formacije. Tamo je nastao pokrivač od 1776 brda koji se raširio na prirodnoj površini od 50 četvornih kilometara. Tijekom sušnog razdoblja, planine su dobile smeđu boju, po čemu su dobila i ime.

Bran Castle, Rumunjska

Misteriozno okružje i jezivi dvorac? Legenda kaže da je basnoslovni Grof Drakula (Vlad Nabijač) bio zatočen upravo u ovom dvorcu u 15. stoljeću.

Krvavi slapovi, Antarktika

Jeste li ikada vidjeli slapove u boji krvi? Upravo takvi postoje u Antarktici. S vremenom je postalo jasno da je crvena boja posljedica toga što je voda koja izvire bogata ionima željeza koji u doticaju s atmosferskim zrakom oksidiraju.

Bermudski trokut

Zauzimajući prostor od 1,290,00 kvadratnih kilometara između Bermuda, Miamija i San Juana, Bermudski trokut također spada u najbizarnija mjesta na našem planetu. No, zašto? Naime, na ovom je području zabilježen najveći broj nestajanja brodova i aviona što još dan danas nije objašnjeno.

Area 51, Sjedinjene Države

Još uvijek aktivno, postrojenje zrakoplovne jedinice postalo je popularno tijekom Hladnog rata. S obzirom na to da oko ovoga kruže razne teorije, vjeruje se da Area skriva nešto što nije s ovog planeta te da se tamo obavljaju razni zlokobni eksperimenti.

Oko Sahare, Mauritanija

Richartova struktura, koja se obično naziva Okom Afrike ili Sahare, još uvijek se smatra misterijom. Radi se o formaciji stijena kružnog formata, a dok se gleda is svemira vidi se u lagano plavoj boji, što ovo čini najbizarnijim mjestom na našem planetu.

Postoje mnoge teorije koje ukazuju na to da je u taj dio Afrike udario asteroid ili meteorit formirajući ovu misterioznu strukturu.

Thorovo vrelo, Oregon

Obično naslovljena kao odvodna cijev Tihog Oceana, ova se prirodna rupa nalazi na dubini od 6 metara u stijeni duž rta Perpetua u Nacionalnoj šumi Siuslaw.

Ispunjava ga voda oceana, a zatim pršti van, kao fontana ili kit. Za vrijeme plime, preporučljivo je držati se na sigurnoj udaljenosti, dok je za vrijeme oseke manje opasno.

Kao jedno od najbizarnijih mjesta, ova čudna točka podjednako privlači i fotografe i turiste koji pokušavaju baciti pogled ili slikati ovo zanimljivo vrelo.