Što je veza na daljinu i 8 načina kako je održati

Što je veza na daljinu i 8 načina kako je održati

Veze mogu biti prilično uzbudljive ako su s pravom osobom. Svaka čvrsta veza može napredovati bez obzira na daljinu, no uz vezu na daljinu vezano je puno negativnosti. Mnogi vjeruju da se povjerenje može izgraditi samo ako su partneri stalno u blizini. No, to može biti samo mit jer svaka veza, pogotovo veza na daljinu, zahtijeva rad oba partnera.

Kako najbolje funkcionira veza na daljinu?

Trebali biste skloniti svoje strahove ako ste tek počeli vezu na daljinu. Naravno, postoji mnogo partnera koji su u istom gradu, a veza im ipak ne funkcionira.

Stoga vam donosimo 8 savjeta kako takav odnos i održati.

Pustite ljude u svoj život

Neki o voome ne vole pričati, ali je bitno da u tu vezu otpočetka uključite nekoga koga vi volite. Može se raditi o roditeljima ili nekom drugom koga vi smatrate svojom obitelji. Nije potrebno da nešto tajite jer je vaša sigurnost najbitnija.

Foto: Unsplash

Komunicirajte

Postoje ljudi koji ne uživaju u dugim razgovorima i tu se često radi o introvertima. No, komunikacija je temelj svake veze i zato tu morate puno uložiti. Zahvaljujući tehnologiji, danas možemo komunicirati na mnogo načina.

Ako dolazite iz različitihvremenskih zona, dogovorite se oko vremena kad ćete se čuti i kada vam je prikladno razgovarati ako ste oboje zauzeti životom. Ako ste oboje zainteresirani za stalno komuniciranje, možete se gledati preko video calla dok radite ili dok dođete s posla. Samo se nemojte najviše oslanjati na poruke jer se preko poruka može svašta krivo iskomunicirati, pogotovo ako dođe do sukoba. Verbalna komunikacija oči u oči pa makar i preko video calla najbolje funkcionira.

Oboje ste u ovu vezu ušli svojevoljno i zato je bitno ostati vjeran. Ako želite da ova veza na daljinu uspije morate oboje dati maksimalno od sebe. Ako osjećaji nisu obostrani situacija može dovesti do problema s vjerovanjem i do frustracije. Vjerovati znači dati nekome svoje srce u nadi da ga druga osoba neće slomiti, iako znate da može.

Odvratite svoju pozornost

Tako je, odvratite sebi pažnju samima sobom. Oboje biste trebali imati druge aktivnosti koje svakodnevno ispunjavaju vaše srce i dnevni raspored. Nije dobro cijeli dan potrošiti na razmišljanje o njoj ili njemu i na čekanje da vam zazvoni telefon.

Zabavite se

Sigurno imate svoje prijatelje s kojima se inače družite. Usredotočite se na svoj razvoj i sudjelujet u onome što vas ispunjuje. Loše je sudjelovati u nekoj aktivnosti koja vam se ne sviđa, ali se sviđa vašem partneru. Naravno da će biti trenutaka kada vaš partner neće biti raspoložen za razgovor jer i on mora živjeti. Zato se zaokupite pozitivnim stvarima i živite svoj život. Jer kad ste u praznom hodu, u glavu će vam ući puno neželjenih misli i sumnji.

Živite i reagirajte u trenutku

Ako se nešto desi što vam se ne sviđa, reagirajte odmah. Nemojte zavlačiti i sebe i partnera jer ako ćete šutjeti stvari će vam se nakupiti. Pokušajte se udubiti u problem ako do njega dođe, recite partneru što i zašto vam je to nešto toliko zasmetalo. Na taj način produbljujete komunikaciju i…

Foto: Unsplash

Gradite povjerenje

Uvjerite jedan drugoga da želite da ova veza na daljinu funkcionira. Dajte jedan drugome do znanja da ste u vezi jer želite provesti budućnost zajedno (ako stvarno tako gledate na svoju vezu na daljinu) te da vam udaljenost nije prepreka.

Zajedno planirajte

Ovdje se može raditi o malim il velikim stvarima. Postoje slatke stvari koje možete učiniti zajedno iako ste udaljeni, a to je da zajedno gledate film ili pratite seriju na Netflixu, igrate multiplayer igricu itd. to treba biti nešto u čemu oboje možete uživati.

Imajte cilj

Koji je ishod veze, koji vam je cilj? To je nešto o čemu boje morate razmisliti. Jeste li u vezi samo iz zabave ili imate zajedničke planove za budućnost? Mora postjati nešto čemu se zajedno nadate i radujete. Bitno je raščistiti koja su vaa međusobna očekivanja da budete sigurni da ste na istom putu.

Sretno! 🙂