Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Prijatelji

Kako ostati u kontaktu s prijateljima bez društvenih mreža

Reći ću vam jedan zanimljiv paradoks. Društveni nas mediji isključuju iz stvarnog svijeta, ali bez društvenih mreža mi postanemo isključeni iz svijeta onih koji te mreže i koriste – a koriste ih svi. Korištenje društvenih mreža može stvoriti osjećaj da ste uključeni u veliku zajednicu u kojoj imate mnogo prijatelja s kojima pričate pritiskom na gumb.

No, što se dešava kada se maknete s društvenih mreža? Smatrate li se manje povezani s ljudima jer su odjednom nedostupni na virtualnoj platformi?

Društveni mediji mogu vam učiniti da se osjećate bezlično

Osjećaj zajedništva na društvenim je mrežama samo iluzija. Umjesto da stvorite iskrene veze s ljudima, takva su prijateljstva često privremena i to pogotovo ako većinu svoje komunikacije provodite online.

S obzirom na priložene činjenice, zapitajte se želite li stvarno da društvene mreže budu temelj vaših odnosa s drugim ljudima?

Održavanje prijateljstava tijekom pandemije

Većina nas u trenutnoj je svjetskoj situaciji prisiljena oslanjati se na društevene mreže kako bismo održali kontakt s prijateljima. Na taj ćete se način od nekih prijatelja možda i udaljiti. Ponekad je odlazak u školu temelj većine prijateljstava jer se samo tako viđate.

No, kako ostati u kontaktu s prijateljima izuzevši društvene mreže i odlazak u školu? Pročitajte u nastavku.

Nazovite ih!

Ako su vam na put stale obaveze za školu ili nešto drugo i to je u redu. Kad imate vremena pošaljite svom prijatelju SMS i zakažite neki videopoziv. Takaj način komunikacije je osobniji od ostalih virtualnih komunikacija – ovako si međusobno barem vidite lice i ekspresije što uvelike poboljšava komunikaciju. Ako imate više najboljih prijatelja, predložite grupni videopoziv.

Igrajte igrice uz audiopoziv

Na svoj mobilni uređaj možete preuzeti mnoštvo različitih igara za koje vam ne treba konzola. Houseparty je sjajna mobilna aplikacija koja uključuje mnoštvo zabavnih igara i istovremeno vam pruža uslugu video ili audio poziva. Također vrlo poznata igrica za koju ste i vi sigurno čuli jest Among Us, vrlo je popularna među mlađima, ali i starijima.

Pošaljite im email ili (staromodno) psimo

Jedan od kreativnih načina za komunikaciju je email ili pismo. Time se nekako više usredotočujete na ono što vam druga osoba ima za reći. Ovaj način je vrlo specifičan i personaliziran, ali vama dok pišete može pružati bijeg od stresa. Za veću kreativnost, pošaljite im razglednicu ili nekakvu čestitku.

Okupljanje uz pridržavanje mjera

Uvijek je najbolje pravo druženje s prijateljima odlaskom na kavu ili u šetnju. Naravno, uz pravilno pridržavanje mjera ne trebate računati na problem. Osim navedenih, aktivnosti mogu biti šetanje psa, zajedničko čitanje, rješavanje domaće zadaće, zajedničko treniranje itd.

Prihvatite činjenicu da će vam prijateljstvo možda izblijediti

Dok odrastate prolazite kroz promjenu, a ta promjena može potaknuti da prijateljstvo izblijedi, različiti vas interesi razdvoje. Prijateljstva bi trebala biti prirodna i donijeti vam mir i sreću. Naravno, ponekad se mora uložiti dodatni napor kako bi se odnos učvrstio. No, prisiljavanje na prijateljstvo je nezdravo i često postane toksično. Iako je u početku zastrašujuće, zapamtite da je stvaranje novih prijateljstava vrlo uzbudljivo i proširuje vam vidike.

Odaberite ono što je najbolje za vas

Vaša prisutnost na društvenim mrežama ne mora nužno uvijek biti nezdrava. No, nužno je biti svjestan da to može u svakom trenutku postati toksičnom ovisnošću. Preuzmite kontrolu nad time umjesto da ono preuzme kontrolu nad vama. Ako se već borite s odlukom želite li zadržati društvene mreže ili ne, barem razmislite o ograničavanju vašeg vremena koje na njima provedete. U postupku pronalaženja onoga što je za vas najbolje možda vam neće biti lako, ali je izvedivo.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Škola

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.