Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Horoskop

Koji je vaš podznak?

Foto: Unsplash/Nastya Dulhiier

Koliko ste puta upoznali nekog i nakon kratkog vremena osoba Vam je postavila pitanje – Što si u horoskopu? Horoskopski znak i dnevni horoskop česte su teme svakodnevnih razgovora kojima pokušavamo sami sebe i osobe s kojima dolazimo u kontakt svrstati u određene kategorije. Modeli koji nam služe da unaprijed odredimo tipove ličnosti korisni su za život jer nam olakšavaju funkcioniranje u društvu, te nam pružaju određeni set obrazaca kojima utvrđujemo „kakav je tko“ i što od njega možemo očekivati. 

No, je li kategoriziranje osoba po horoskopskom, odnosno sunčevom znaku najbolja strategija za određivanje nečije osobnosti? Iako je horoskop veoma popularan oblik svrstavanja osoba u zadane okvire, često je to vrlo površan način profiliranja koji može ali i ne mora biti točan. Bikovi su tvrdoglavi, Vodenjaci ekscentrični, Strijelci su avanturisti a Rakovi osjećajni – jeste li se pronašli u nekim od ovih opisa? Vrlo vjerojatno jeste, no ponekad Vam se čini da to nije potpuno cjelovit opis Vašeg karaktera. 

Podznak – kako nas drugi vide?

Ponekad nas ipak više određuje naš podznak nego sunčev znak, pa ćemo prijateljici koja je Riba u horoskopu, nježna, osjećajna i romantična, reći da se često ponaša kao da je diva i da uvijek voli biti u centru pažnje. Vrlo je vjerojatno da je Vaša prijateljica u podznaku Lav, koji nije bez razloga prozvan kraljem zodijaka.

Kako saznati koji je Vaš podznak?

Svoj podznak možete lako saznati ako osim datuma i mjesta rođenja znate i u koliko ste sati rođeni. Osim znaka i podznaka, natalna karta će Vam otkriti još veću paletu karakteristika koji se skrivaju u Vašoj osobnosti. Osobni horoskop je zapravo individualni pristup horoskopu koji Vam pruža mapu različitih osobina i obrazaca, odnosno potencijal koji svaka osoba nosi u sebi, a određuje ju položaj planeta u znakovima i astrološkim kućama prilikom rođenja. Tako će primjerice, osim znaka i podznaka veliku ulogu u određivanju nečijih karakteristika igrati i znak u kojem je prilikom rođenja smješten Mjesec.

No vratimo se ponovno podznaku, koji je zapravo točka na istočnom horizontu naše natalne karte prilikom rođenja, te za razliku od sunčeva znaka vrlo često na precizniji način opisuje naš izgled i ponašanje, odnosno kako nas drugi vide. 

Karakteristike podznaka

Podznak u znaku Ovna, čiji je vladajući planet Mars, odlikuje ratobornost i samoinicijativnost. Ovnovi imaju mladenački izgled, često svijetlu ili crvenu kosu i vrlo su energični. 

Podznak u Biku čiji je vladar senzualna Venera ima tamnije oči i kosu, ugodan glas i zaokruženo lijepo lice. Vrlo su poduzetni i prizemljeni.

Blizanca u podznaku ćete osim po britkom humoru i ubrzanom hodu prepoznati i po dugim nogama, rukama i prstima! 

One s podznakom u Raku, čiji je vladajući planet Mjesec, odlikuje sanjarski pogled, te velike i oble oči. 

Podznak u Lavu daje osobi veliko samopouzdanje, kraljevsko držanje, a ove osobe najčešće imaju valovitu, bujnu kosu koja je nalik lavljoj grivi. 

Djevice u podznaku vrlo su uredne, pouzdane i sumnjičave prema drugima. Skladno su građene, lijepih i pravilnih crta lica, te imaju tamnu kosu i oči. 

Diplomatične Vage uglavnom su najelegantnije osobe u prostoriji, imaju izrazito skladne crte lica, velike oči i lijep glas.

Škorpioni su najčešće tamnokosi, atletski građeni te zrače izrazitim osobnim magnetizmom. 

S druge strane podznak u Strijelcu, kojim vlada Jupiter, osobi će dati avanturistički duh i filozofsku narav. Izgledom su visoki, svijetle kose i puti te imaju duguljasto lice.  

Jarac u podznaku čiji je vladar Saturn osobama daje veliku samodisciplinu, upornost ali i suzdržanost. Izgledom su većinom nižeg rasta, tamne kose i markantnih, oštrih crta lica.

Podznak u Vodenjaku osobu čini jako društvenom, inteligentnom ali i ekscentričnom. Vodenjaci većinom imaju lijepe crte lice, visoki su i privlačni. 

Ribe u podznaku kojim vlada maštoviti Neptun izrazito su osjetljive i romantične. Imaju oblo lice, velike, često svijetle oči i senzualne usne.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

NE PROPUSTITE I OVO!

Horoskop

Ako ste rođeni u vremenu između 30. studenog i 18. prosinca, velike su šanse da sunce na vaš rođendan prolazi ispred zviježđa Zmijonosac. Vjerojatno...

Horoskop

Shakira, Natalie Dormer i Jennifer Aniston: popis je nekih od moćnih žena koje nas sve inspiriraju! Ono što rijetki znaju jest da je ono...

Horoskop

Horoskopski kotač ima sve; od ambicioznih radoholičara do lijenih znakova koji svoje obaveze vole odugovlačiti do zadnjega. Neki vole raditi, a neki to vole...

Horoskop

Svi znamo da su tinejdžerske godine iznimno burna faza u životu djeteta. Stepenica između djetinjstva i odrasle dobi često je nagli skok transformacije, stoga...

Copyright 2022 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.