Slavne osobe koje nisu odustale od svojih snova (Top 6)

Slavne osobe koje nisu odustale od svojih snova (Top 6)

Kad se suočavate s nekim izazovom, ponekad morate razmišljati pametnije i prilagoditi svoju putanju i cilj. Čak su i sada već slavne osobe na svojim počecima bile odbijene. No, često je najpotrebnija samo čista odlučnost i ustrajnost. Ponekad se također moramo podsjetiti da su neuspjeh i odbijanje oni manji udarci koju su samo dio puta prema uspjehu. Stoga vam donosimo neke od slavnih osoba kojima nije uvijek sve išlo uz dlaku, a danas je njihovo ime poznato diljem svijeta.

Slavne osobe koje nisu pokleknule niti kad su bile odbijene

Henry Ford

Ford je 1889. godine napustio svoju dugogodišnju karijeru i osnovao je Detroit Automobile Company u što je uložio 150.000 dolara. Kompanija je bankrotirala već godinu i nešto kasnije. Ipak, ulagači su i dalje vjerovali u Forda i 1901. godine ulagali su u novu tvrtku Henry Ford. No, i ta je tvrtka bankrotirala.

Izgubivši sav novac svojih ulagača već dvaput, ništa ga nije smelo da pokuša i treći puta. Ford je to uistinu i učinio, osnovavši 1903. godine Ford Motor Company, tvrtku koja je pet godina kasnije uspjela objavljivanjem Modela T i izumom pokretne trake. Danas spada među povijesne slavne osobe.

Walt Disney

Disney je još kao mladić dobio otkaz s novinarskog posla. I to zbog nedostatka ideja. Potom je godine 1921. pokrenuo svoju prvu animacijsku tvrtku, no vrlo je brzo bankrotirala. Kako Walt preživio, doslovno je bio primoran jesti pseću hranu. Sad dolazi pitanje – da spadnete na to da zbog bankrota vlastite tvrtke morate jesti pseću hranu, biste li imali volje pokrenuti drugu? Vjerojatno ne, no to je upravo ono što je Walt učinio. Zapravo, nakon toga je tvrtku morao ponovo pokrenuti čak nekoliko puta prije nego što je konačno postala uspješna. Usporkos neuspjesima, danas se vodi kao poznata osoba.

Michael Jordan

Jordan je bio isključen iz svog srednjoškolskog košarkaškog tima što je srceparajuće iskustvo za svakog tinejdžera. No, danas je slavna osoba i poznat je kao jedan od najvećih košarkaša u povijesti.

Također je i autor jednog od najpoznatijih citata o uspjehu nakon neuspjeha: „U svojoj sam karijeri propustio više od 9,000 šutova. Izgubio sam gotovo 300 utakmica. U 26 navrata mi je povjereno da zabijem pobjednički pogodak u igri, a promašio sam. U životu sam padao iznova i iznova, a zato sam i uspio!“

J. K. Rowling

Slavni roman Harry Potter bio je odbijen čak 12 puta, a autorici Rowling često su bili upućeni seksistički komentari. Čak i dan danas, njeni anonimno napisani romani dobivaju pisma odbijenice, koja Rowling ponosno objavljuje na svoj Twitter. Rowling se danas, naravno, uvrštava u slavne osobe.

The Beatles

Beatlese, koji su svirali obrade pjesama po barovima i britanskim klubovima, odbila je gotovo svaka izdavačka kuća unatoč lokalnom uspjehu. U jednom od tih neuspjeha, izvršni direktor Decca Recordsa odbio ih je jer su “gitarističke grupe na odlasku” i “Beatlesi nemaju budućnost u estradi”. To se odbijanje danas smatra jednom od najvećih pogrešaka u povijesti glazbene industrije.

Jay-Z

Kao reper je odbijen početkom 1990-ih godina i to od strane svake izdavačke kuće tog spektra. Neki su izjavili da je prestar, neki su rekli da njegov stil nije dovoljno tvrd jer nije repao o kriminalu i drogama, a danas je također slavna osoba.

Umjesto da odustane, osnovao je vlastitu diskografsku kuću za izdavanje svog prvog albuma. Ubrzo nakon toga, njegova supruga Beyoncé i on, procijenjeni su na 900 milijuna dolara, što je većinski dio s njegove strane.

Stoga, sljedeći put kad sretnete nekoga kome se divite, nemojte se fokusirati samo na njegove uspjehe, usredotočite se na ono što ih je dovelo do toga. Put do uspjeha može biti trnovit, no bitno je ne odustajati od onoga što želite!