Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zabava

Najbolje young adult knjige u kojima ćete jednostavno uživati

Svatko od nas svoje slobodno vrijeme koristi na sto različitih načina. Neki crtaju, neki igraju igrice, neki pričaju na mobitel sa svojom najboljom prijateljicom, neki gledaju filmove, a neki jednostavno ne mogu živjeti bez čitanja.

Svaka knjiga jedinstveni je svijet kojeg svatko drugačije doživljava. Tako razvijamo svoju imaginaciju i sami smo dio tog svijeta osjećajući se kao promatrač. Ako ste jedan od onih koji vole čitati na pravom ste mjestu. Za vas smo pripremili popis zanimljivih young adult knjiga u kojima bi mogla uživati i starija populacija ponovo se osjećajući bezbrižnim tinejdžerima.

Ubiti pticu rugalicu, Harper Lee

Čim se pojavila na tržištu, ova je knjiga bila obasuta pozitivnim komentarima i nakon nekoliko je godina čak postala i dobitnicom Pulitzerove nagrade.

Ovaj se roman dotiče tema stvarnih i ozbiljnih problema poput rasne diskriminacije, siromaštva i nepravde. No, dotiče se i svakodnevnog života tipične američke obitelji 30-tih godina prošlog stoljeća, i to iz perspektive djevojčice Scout.

Charlijev svijet, Stephen Chbosky

Ova knjiga savršena je za srednjoškolce jer upravo i glavni lik ovog romana, čije se ime može iščitati iz naslova, započinje prvi razred srednje. Iako mu se na početku sve čini tmurno, situacija se mijenja kada upozna maturante Sama i Patricka. Nakon što je stvorio divno prijateljstvo on napokon počinje uživati u srednjoj, pronalazi nove prijatelje i simpatiju. Zanimljivo je to što on o svemu ovome govori kroz pisma pisana anonimnoj osobi.

U traganju za Alaskom, John Green

Ovaj roman djelo je jednog od najpoznatijih pisaca za mlade, Johna Greena. Kao i u svakom njegovom romanu, radnja prati tipične tinejdžere koji se bore sa svojim problemima, odlaze na iznenadna putovanja ili otkrivaju misterije, što je slučaj i u ovom romanu. Dubina koju pruža ovaj roman prilično je posebna stvar.

Gospodar muha, William Golding

Gospodar muha mračan je roman o dobru i zlu koji biste uistinu željeli i voljeli pročitati. U knjizi se radi o skupini britanskih školaraca koji se okreću divljaštvu kad budu ostavljeni na pustom otoku.

Ako ostanem, Gayle Forman 

Ako ostanem knjiga je koja prati život Moretz koja je mislila da će najteža odluka u životu biti hoće li nastojati oživjeti svoj glazbeni san i otići na Juilliard ili će krenuti sasvim drugim putem s ljubavlju svog života, Adamom. No, bezbrižan obiteljski izlet u jednoj sekundi mijenja svaki djelić njena života koji se sada nalazi na prekretnici, a o njenoj odluci ovisi joj sudbina.

Ako se ne probudim, Lauren Oliver

Iako se nalazi na posljednjem mjestu, ova knjiga nije ništa manje bolja od ostalih. Samantha Kingston je popularna srednjoškolka čiji se život vrti oko spletkarenja s prijateljicama, lova na zgodne dečke i izbjegavanja obveza. Jednog sasvim običnog zimskog dana na putu do škole doživljava fatalnu prometnu nesreću. No prije konačnog odlaska, Samantha dobiva sedam novih prilika za ispravljanje pogrešaka iz prošlosti, otkrivanje tajne svoje smrti i ostvarivanje mirnog prelaska s ovoga svijeta.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Škola

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.