Ekstenzije i 7 stvari koje trebate znati prije ugradnje

Ekstenzije: 9 stvari koje trebate znati prije ugradnje

Ekstenzije mogu brzo i jednostavno dodati volumen i duljinu, prirodno poboljšavajući vašu frizuru da izgleda drugačije i bolje – zapravo savršeno. Mogu biti brz, zadovoljavajući način nadoknade loše frizure ili pripreme za neku posebnu prigodu. Ipak, ne morate žuriti s odlukom.

Kao prvo, briga o ekstenzijama kose zahtijeva puno vremena i volje. Također, nepravilna instalacija može nanijeti više štete nego koristi, zato za najbolje rezultate angažirajte iskusnog stručnjaka.

Evo nekoliko važnih stvari koje biste trebali znati kako bi vam donošenje odluke bilo lakše.

Postoji mnogo različitih vrsta nadogradnje kose

Ako imate problem s povjerenjem kada dođe do pitanja vaše kose, razmislite o clip-in ekstenzijama. Možete ih brzo dodati za povećanje volumena ili duljine, a izvrsno su privremeno rješenje kako biste shvatili želite li isprobati nešto malo drastičnije. S toliko mogućnosti sigurno ćete pronaći nešto što vam izvrsno stoji i nadopunjuje vaš životni stil.

Što ste platili to ste i dobili

Dobra nadogradnja kose nije jeftina, a jeftina nadogradnja kose nije dobra. Ako želite visokokvalitetne ekstenzije, frizer vam može pomoći oko umetanja, a ako ih dobro čuvate, trebale bi trajati do osam tjedana.

Ekstenzije zahtijevaju malo dodatne pažnje

Što duže nosite ekstenzije, veća je vjerojatnost da će vam početi ispadati. Kvalitetni dodaci za kosu besprijekorno se stapaju s vašom vlastitom kosom. Većina ljudi neće vidjeti razliku, osim što će izgledati kao da vam je kosa narasla preko noći!

Umeci za kosu nisu samo za dobivanje na duljini

Većina njih želi ekstenzije najviše zbog volumena. Dodavanjem nekih ekstenzija koje su otprilike duge koliko i vaša kosa omogućit će vam da vam kosa izgleda bujnije i zdravije.

Foto: Shutterstock

Umeci za kosu za nanošenje postaju sve brži i jednostavniji. Kako je produživanje kose sve popularnije, došlo je do značajnog tehnološkog napretka koji primjenu produženja kose čini puno bržim i lakšim.

Umeci za kosu trebali bi biti udobni

Svakako, primijetit ćete da imate prilično malo više kose nakon što dobijete ekstenzije, ali to bi zaista trebala biti i glavna razlika. Ako osjetite bilo kakvu bol ili nelagodu, vratite se svom frizeru ili stilistu da premjesti vaše ekstenzije. Uz pravilno održavanje, poput temeljitog rutinskog pranja (pobrinite se da sve dobro isperete kako se sapun ne bi zaglavio između traka!) i vezanja kose noću, ekstenzije neće uzrokovati ni svrbež ni bol.

Dobra nadogradnja kose neće oštetiti vašu prirodnu kosu.

Ekstenzije bi u konačnici trebale zaštititi vašu prirodnu kosu i zasigurno poboljšati njezin izgled. Međutim, odabirom lošijih proizvoda ili lošeg frizera budite spremni da ste korak bliže da si uništite kosu, a da toga niste ni svjesni.

Ekstenzije mogu biti dobre za vašu kosu

Ako odlučite dodati duljinu svojoj kosi i odaberete visokokvalitetne ekstenzije, koje još uz to pažljivo i nanesete, prirodnu kosu možete spasiti od oštećenja. Poštedjet će vaše vrhove – pogotovo ako koristite toplinske uređaje za ravnanje ili frkanje kose.

Foto: Unsplash

Umeci za kosu obično zahtijevaju korištenje i različitih drugih proizvoda za njegu kose

Očekivano, pranje kose koja nije vaša, vjerojatno će zahtijevati da uložite u novi režim njege. Možda ćete morati kupiti neke dodatne hidratantne proizvode jer ekstenzije neće imati koristi od prirodnih ulja koje luči vaš organizam, kao što to obično čini vaša vlastita kosa. Bez obzira na vaše razloge za razmatranje nadogradnje kose, ne zaboravite da je ovo izvrsna prilika da isprobate nešto novo.

Razgovarajte s frizerima kojima vjerujete

Idealno bi bilo uzeti u obzir one koji su se striktno specijalizirali za nadogradnju kose. Pomoći će vam da istražite opcije produživanja i da odaberete dobre ekstenzije.

Na kraju, važnost je prirodne kose nevjerojatna, zato je pokušajte što bolje očuvati. Potražite pomoć stručnjaka i pobrinite se da kupujete kvalitetne ekstenzije, kao i proizvode za njihovu njegu. Kada ulažete u visokokvalitetne proizvode i profesionalnu ugradnju, možete očekivati sjajne rezultate. Uz pravilno održavanje i njegu, ne biste trebali imati brigu ili probleme.