Dehidrirana koža i 6 načina kako je izbjeći

Dehidrirana koža: 6 načina kako je izbjeći

Muči vas dehidrirana koža i često vam se ljušti? Koliko god se trudite i koliko god raznih krema koristite vaša je koža i dalje suha? Postizanje lijepe hidratizirane kože izvedivo je za sve tipove kože u bilo kojem periodu godine. Služeći se savjetima koje vam donosimo u nastavku nećete se više morati boriti sa suhom kožom.

Što učiniti kada nas muči dehidrirana koža?

Koristite hidratantni gel

Vjerovali ili ne, neke hidratantni preparati čine više štete nego koristi. Hidratantne kreme se često baziraju na ulju što može zatvoriti pore i dovesti do stvaranja akni, pogotovo ako imate masnu kožu koja je i sklona stvaranju akni. Hidratantni gel za lice baziraju se na vodi i relativno se brzo upijaju u kožu za razliku od hidratantnih krema. Neke kreme koje se baziraju na ulju mogu vrlo zbuniti vašu kožu i uzrokovati još veće isušivanje. Neke dobre hidratantne gelove možete pronaći u ljekarni i bilo kojem dućanu.

Ostanite hidratizirani

Nešto što se podrazumijeva je, naravno, ostati hidratiziran. To ne samo da je jako dobro za vašu kožu, već cijeli vaš organizam. Nije dokazano da voda izravno utječe na stanje vaše kože, ali pomaže vam kožu održati punašnom i zdravom. S obzirom na to da su svi različite građe, svakome je i potrebna različita količina vode na dan. No, ako recimo težite oko 60 kilograma, idealna dnevna količina vode koju biste trebali popiti je između dvije i tri litre vode.

Foto: Unsplash

Izbjegavajte sredstva za čišćenje koja sadrže sastave koji isušavaju

Korištenje sastojaka za isušivanje u sredstvima za čišćenje može iritirati bilo koji tip kože. Narušavaju pH ravnotežu vode koja kontrolira proizvodnju seruma i može vašu kožu učiniti još gorom. Izbjegavajte proizvode koji sadrže:

  • Natrijev lauril sulfat
  • Natrijev lauret sulfat
  • Amonijev lauril sulfat
  • Natrijev klorid

Koristite blagi piling

Korištenje odgovarajuće vrste pilinga za vašu kožu vrlo je važno jer postoji velika razlika između pilinga za tijelo i pilinga za lice. Pilingi za tijelo koriste veća sredstva za piling poput kristala šećera i mikro kuglica. Pilingi za lice koriste manje varijacije istog proizvoda, zato budite sigurni da znate što kupujete!

Foto: Unsplash

Mrtve stanice mogu blokirati pristup hidratantnoj kremi koju nanesete na kožu. Piling može ubrzati pomlađivanje stanica kože i pomoći koži sklonoj aknama. Nježnom masažom ili pilingom riješite se mrtve kože i suhih nakupina. Prilikom čišćenja ne koristite oštre pokrete ili pokrete pod velikim pritiskom. Može iritirati vašu kožu i nanijeti joj štetu.

Ne kupajte se prečesto

Većina nas ne može leći mirno u krevet ako se prije toga ne istušira i pogotovo ako ne opere zube. No, sada govorimo o dugom kupanju. Umivanje ujutro i noću korisno je za njegu kože kada koristite prave proizvode, ali ako perete cijelo tijelo, to će u velikoj mjeri dehidrirati i kožu i kosu.

Razlika u temperaturi i vlažnosti između kupaonice i ostatka vašeg prostora prilično je drastična, pogotovo ako se zimi tuširate vrućom vodom. Zrak koji je suh izvan vaše kupaonice ukrast će vlagu u vašoj koži u roku od nekoliko minuta nakon što izađete iz kupaonice. Također isisava vlagu iz vaše kose, a tome će pridonijeti i svakodnevna upotreba šampona. Kratki 10-minutni tuš mlake (ne vruće) vode svaki drugi dan osigurat će vašoj koži i kosi hidrataciju.

Izbjegavajte korištenje šminke ili si barem nemojte raditi toliku fasadu

Neke svakodnevne rutine šminkanja uključuju upotrebu podloga, korektora, pudera u prahu itd. Neke marke šminke također mogu iritirati kožu, ovisno o alergijama i sastojcima. Umjesto da svako stavljate hrpu pudera, upotrijebite BB/CC kremu ili obojeni hidratant, namijenjeni su održavanju kože vlažnom.

Dakle, kada dođe to njege kože, valja biti prilično oprezan kod odabira preparata jer neki čine više štete nego koristi.

Vezane objave:

https://cool.hr/10-zabavnih-aktivnosti-za-poboljsanje-sebe/
https://cool.hr/5-znakova-da-ne-lovis-dovoljnu-kolicinu-sna/