Gua Sha: U 5 koraka do prirodnog botoxa

Gua Sha: U 5 koraka do prirodnog botoxa

Danas više nego ikad trebamo pokazati ljubav prema sebi. Tretmani lica postali su ključ i temelj ljudskog raspoloženja, pogotovo tijekom karantene. Međutim, uz to imaju značajne blagodati za kožu. Gua Sha je tradicionalna kineska praksa koja poboljšava zdravlje kože, a uz to može pridonijeti unutarnjem miru.

Što je Gua Sha?

To je ustvari drevna kineska praksa. Doslovni je prijevod izraza strugati pijesak jer je struganje i zaglađivanje veliki dio tretmana. Alat za Gua Sha praksu ravni je kamen od žada ili ružičastog kvarca.

Praksa Gua Sha svoj cilj ima u promicanju protoka energije, što se u tijelu naziva chi. Njegova je stagnacija često povezana s upalom što je uzrok mnogih problema s kožom. Štoviše, alat za Gua Sha stimulira mikrocirkulaciju mekog tkiva lica pa su iz tog razloga rezultati prilično impresivni.

Prednosti i blagodati Gua Sha

Da bismo bolje razumjeli ovu praksu u nastavku donosimo brojne prednosti koje ona nosi, a najistaknutije su sljedeće:

Otpušta napetost lica

Lice i vrat dijelovi su tijela koji često donose ogromnu napetost. Alat za Gua Sha alat je koji taj pritisak može omekšati ili u potpunosti ju osloboditi. Ako ovo prakticirate često, brzo ćete primijetiti rezultate, vaši će se mišići osjećati sjajno i opušteno.

Efekt protiv starenja

Napetost lica obično ubrzava proces starenja. Iz tog razloga, kamen koji se koristi za ovaj tretman ima različite kutove i rubove, tako da može podići svaki mišić lica, kao i zategnuti koću. Povećani protok krvi i kisika koji proizlaze iz ove prakse značajno pridonose mladenačkom izgledu.

Foto: Shutterstock

Koža vam sjaji

Još jedna korist ove prakse je u tome što povećava cirkulaciju u mekom tkivu, a to poboljšava limfnu funkciju. To će vašem tijelu dati sjajni izgled, pogotovo ako redovito koristite Gua Sha kamen.

Smanjuje natečenost

Poboljšanje limfne funkcije također će smanjiti natečenost lica. Štoviše, pritisak koji vršite na lice mogao bi također smanjiti otečenost vrećica ispod oka, što će rezultirati zdravijim i opuštenijim izgledom.

Pojačava vašu rutinu njege kože

Redovito prakticiranje Gua Sha dugoročno će poboljšati učinkovitost cijele vaše rutine njege kože. Vaša će koža bolje upiti proizvode za uljepšavanje koje koristite; poput krema, seruma i ulja. Na taj ćete način možda dobiti više koristi od njihovih sastojaka, omogućujući tako da se njihovi učinci pokažu na vašem licu.

Sad kad ste saznali koje sve prednosti i blagodati nosi ova praksa, vrijeme je da naučite kako Gua Sha prakticirati u koracima.

Foto: Unsplash

Prvi korak: održavajte hidrataciju

Vrlo važan dio vaše njege kože je hidratacija. Uvijek biste se trebali sjetiti da pijete puno vode kako biste se riješili toksina u svom tijelu. Točnije, trebali biste se hidratizirati i prije i nakon tretmana njege kože.

Drugi korak: pripremite kožu

Sljedeći je korak nanošenje baze na kožu tako da vaš alat Gua Sha lakše klizi. Prije svega navlažite kožu, a povrh toga nanesite malo ulja ili seruma za lice.

Treći korak: započnite s masažom vrata

Jednom kad je vaša koža spremna, možete započeti s praksom Gua Sha. Za bolje rezultate i optimalnu limfnu drenažu trebali biste krenuti od vrata. Držite alat pod kutom od 15 stupnjeva i počnite kliziti Gua Sha kamenom potezima prema gore. Ponovite ovaj pokret tri do pet puta.

Četvrti korak: prijeđite na ostatak lica

Od vrata se krećite prema bradi, a zatim pratite liniju čeljusti dok ne dođete do ušiju, istim potezima prema gore. Zatim premjestite alat na obraze, stavljajući ga na nabor pored nosa pomičući ga prema ušima. Ne zaboravite primijeniti dodatni pritisak na podočnjake jer su izuzetno osjetljivi.

Peti korak: završite praksu s masažom čela

Na kraju, pomaknite se na čelo i obavezno pratite liniju kose.

Šesti korak: vlažite kožu

Kad završite s Gua Sha praksom za lice, nanesite nježnu hidratantnu kremu ili hidratantni gel. Očistite svoj Gua Sha kamen toplom vodom kako bi bio čist za sljedeću upotrebu.

Gua Sha lica tako će postati dio vaše rutine njege kože kada njegove blagodati osjetite na svojoj koži, a cijeli postupak možete pogledati u videu ispod.