Najbolji recept za glatku kožu 2021. godine

Najbolji recept za glatku kožu 2021. godine

Vjerojatno ste često čuli izreku da zdrava koža počinje iznutra, a i to je vrlo velika istina. Stoga za vas imamo zanimljiv recept za glatku kožu, a preporučala ga je i dermatologinja Whitney Bowe. Ovaj smoothie napitak sadrži najbolju hranu za zdravlje kože, a radi se o lubenici, šipku, bjelanjku, orašastim plodovima, a o ostalim sastojcima čitajte u nastavku gdje možete pronaći i čitav recept za glatku kožu.

Najbolji recept za glatku kožu

Ako želite u svoje dnevne obroke uključiti više namirnica koje pozitivno utječu na kožu, zašto ih ne biste sve uključili u jednu ukusnu mješavinu? Boweov svakodnevni smoothie bogat je antioksidansima i sastojcima koji podržavaju kolagen, a po želji uvijek možete dodati još sastojaka.

Kako napraviti smoothie?

Kako bi takav smoothie bio učinkovit, Bowe preporučuje korištenje sastojaka s visokim udjelom proteina i antioksidansa (posebno vitamin C), prebioticima i mastima koje su pogodne za kožu. Tako njen recept za glatku kožu sadrži bananu za prebiotike koji njeguju ovojnicu crijeva i kožu; bademov maslac za proteine i zdrave masti te borovnice, špinat i kakao prah za antioksidante.

unsplash.jpg

Konkretno, kakao prah sadrži polifenole, a to su hranjivi sastojci za koje se zna da gase slobodne radikale i obnavljaju ravnotežu crijevnog mikrobioma. Borovnice, s druge strane, sadrže antocijanine (ili pigmente koji bobicama daju plavo-ljubičastu boju), za koje se pokazalo da pomažu u podržavanju zdravog starenja kože pružajući antioksidantnu zaštitu od slobodnih radikala i izlaganja okolišu.

Istraživanja pokazuju da ovi antocijanini također mogu potaknuti prirodnu proizvodnju kolagena. Vitamin C također je glavni dio u sintezi kolagena, a stabilizira kolagen koji već imate, a koji je prisutan u bobicama i špinatu.

Ukratko – ovaj smoothie sadrži sastojke bogate antioksidansima i kolagenom, a oba mogu poboljšati sjaj vaše kože.

Sastojci:

  • 1 mala banana, smrznuta u komadima
  • pola šalice svježih ili smrznutih borovnica
  • 1 šalica špinata
  • 1 žlica bademovog maslaca
  • 1 žlica sirovog kakao praha
  • 1½ šalice bademovog mlijeka

Upute:

Nema komplikacije, sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka.

Ulijte u čašu i uživajte!

unsplash.jpg

Ako želite dodatni učinak, u blender ubacite malo kolagena u prahu. Pokazalo se da hidrolizirani kolagenski peptidi pomažu u stvaranju prirodnog kolagena i drugih molekula koje čine kožu, poput elastina i fibrilina.

Osim tih kolagenskih peptida, ova formula sadrži vitamine C i E za pojačanu proizvodnju kolagena i potporu antioksidansima. Također sadrži  hijaluronsku kiselinu za hidrataciju kože, biotin za vašu ljepotu. Osim toga, sadrži i kurkumin iz ekstrakta kurkume i sulforafan iz ekstrakta sjemenki brokule za podržava detoksikaciju i borbu protiv oksidativnog stresa. Nadamo se da ćete isprobati ovaj recept za glatku kožu te da će vam pomoći.