Zanimljivi modni trendovi koji su vladali 2021. godinom

Zanimljivi modni trendovi koji su vladali 2021. godinom

U 2021. godini svjedočili smo mnogim modnim povratcima, ali i nekim otkačenim modnim trendovima koji su bili na središtu pozornice. Dok su scenom vladali work from home modni trendovi, neke su poznate zvijezde izašle s potpuno novim modnim trendovima koji su totalno zavladali godinom. Od ispraćaja uskih traperica do punjenja garderobe hlačama od umjetne kože, ovogodišnji rollercoaster modnog ciklusa bio je posve nevjerojatan. Evo nekih najboljih modnih trendova koji su rekonstruirali modu 2021. godine.

Najzanimljiviji modni trendovi koji su vladali 2021. godinom

Živahne boje

Sunčana nijansa, Poppin ružičasta, ljubičasto crvena, živahna narančasta i da ne zaboravimo – zelena limeta! Mnogi su se modni entuzijasti okrenuli upravo ovakvim živim bojama, tek za podizanje raspoloženja i to nakon što se pandemija malo smirila.

Uzorci

Cvjetni, botanički i psihodelični uzorci – sve smo to mogli vidjeti u najnovijoj modi 2021. godine. Naime, i ovaj je trend djelovao kao način za podizanje raspoloženja koje je uvelike narušila pandemija.

Boja slonovače – plemenito bijela

Gotovo bijela, krem, bjelokost – bijele nijanse poput onih koje imaju upravo slonove kljove. Ove nijanse ne odražavaju samo toplije temperature, već i odišu svestranošću i nekom vizijom luksuza.

Životinjski uzorci

Animal Print trend je koji nikada ne izlazi i vjerojatno neće izaći iz mode. Međutim, ima jedno određeno razdoblje kada postaje popularan, a to je obično tijekom zimske/jesenske sezone. Uzorci divljih životinja uključuju leoparda, geparda, snježnog leoparda, zebru, tigra, zmiju i još mnogo toga. Ovakvi uzorci obično označavaju neovisnost i samopouzdanje.

unsplash.jpg

Tie-Dye uzorak

Ovo je bio glavni modni trend koji je imao pljuskovit povratak još 2020. godine. Ovaj stil vuče korijene još iz 1960-ih, a trend označava udobnost, nostalgiju, vedrinu i mladost.

unsplash.jpg

Funky hlače

Mom traperice bile su modni broj jedan, a mnoge su ih ljubiteljice mode uključivale u svoju garderobu. Oprostili smo se od omiljenih skinny traperica i pozdravili boot cuts traperice, traperice širokih nogavica kakve su nosili 70-ih i skater traperice iz 90-ih. Hlače s printom i uzorkom također su zauzele svoje mjesto u mnogim našim ormarima.

Hlače od umjetne kože

Uz bljesak širokih traperica, u 2021. smo godini također svjedočili usponu hlača od umjetne kože. Iako su kožne hlače su već neko vrijeme bile van mode, njihova popularnost 2021. godine bila je čak veća nego tada.

Steznici i korzeti

Steznici i korzeti bili su jedni od glavnih modnih trendova koji su obilježili modu 2021. godine. Iako korzeti nisu u potpunosti izašli iz trenda, krajem su godine postali popularnijima no ikad.

Funky nakit

Neusklađeni nakit, zdepasti jednobojni prstenovi, debeli lančići, ogrlice s kamenima, zlatni nakit, scrunchies, perle, šarene zdepaste narukvice – bili su neki od popularnih trendova nakita 2021.

Zdepaste mokasine

Kada je riječ o obući, tenisice i ubojite štikle gotovo da se nigdje nisu vidjele, a zamijenjene su zdepastim i debelim cipelama s lancima – koje se nazivaju i loafericama. Vraćajući vrijeme Charlieja Chaplina, ove su se zdepaste mokasine pojavljivale posvuda, postajući najpopularnije cipele 2021. godine.