Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Moda

DNEVNI PLANER – ZAŠTO BI GA SVATKO TREBAO KORISTITI?

Kao studenti, znamo koliko je koji puta teško biti u koraku sa svim planovima i rokovima koji su nam pred vratima. Dnevni je planer nešto što vam daje slobodu planiranja, organiziranja i praćenja vlastitih obaveza. U nastavku pročitajte kakve vam dnevni planer nosi prednosti.

Sve na jednom mjestu

S dnevnim planerom možete zaboraviti potrebu za traženjem ljepljivih papirića ili kopanja po bilješkama na mobitelu. S dnevnim ćete planerom imati sve potrebne bilješke na jednom mjestu.

Osjećat ćete se naprednijima

Osim dobre organizacije, planer će vam pomoći da se osjećate motiviranima i naprednijima. Precrtavanje stavki s popisa učinit će vas ponosnijima na sebe i bit ćete motiviraniji za daljnje rješavanje svojih obaveza i ciljeva koje ste si postavili za dan.

Pisanje pomaže boljem pamćenju

Moja je srednjoškolska profesorica hrvatskog jezika uvijek zagovarala zapisivanje svih bitnih informacija kao i učenje iz vlastitih bilježaka učenja direktno iz knjige. Zašto? Prilikom zapisivanja naš mozak pamti dvostruko i aktivniji je jer poduzima više radnji istovremeno; čitanje i pisanje. Svi mi znamo dobiti dobru ideju, a zatim je zaboraviti odmah nakon par minuta. Utipkavanjem na mobitel vrlo ćemo vjerojatno zaboraviti što smo i gdje smo zapisali svoju misao, a možda ćemo zaboraviti da smo je uopće zapisali.

Oslobađa vas od stresa

Kao studenti, učenici ili zaposlenici znamo da stres uopće nije lako i ugodno proživljavati. Organiziranjem bitnih događaja prema određenom datumu pružat će vam oslobođenje od stresa. Uvijek ćete biti u toku sa svojim rokovima i događajima koji slijede i tako nećete biti tjeskobni. osim svega ostaloga, možete zapisivati i stvari na kojima ste zahvalni što će također u vama potaknuti i veću pozitivu.

Razvijate svoju kreativnu stranu

Planer može biti vaš prostor u kojem ćete iskazati svoju kreativnu stranu. Imate prostora za šaranje, crtanje ili čak zapisivanje nekih zanimljivih daily citata. Uz to, također ćete bolje pamtiti svoje obaveze. Kao djecu, fascinirali su nas različiti oblici; i jednostavni i kompleksni. S obzirom na to da nas neka djetinja priroda i ćud prati i kroz odraslu dob, skloni smo bolje pamtiti stvari prema njihovim oblicima ili ako su te stvari vezane za neki oblik. Zato je dobro podcrtati ili zaokružiti neke bitne podatke, ili čak kraj njih nešto nacrtati. Na kreativan i zanimljiv ćete način pristupiti svojim obavezama što će vam ujedno olakšati i njihovo obavljanje.

Stvarate si novu naviku

Sam postupak zapisivanja bitnih podataka, rokova i ideja pomoći će vam da razvijete vlastitu rutinu; koja je ujedno i zdrava! Navike se smatraju bitnima jer nam u konačnici pomažu da postignemo svoje ciljeve. Za formiranje neke navike vjerojatno će trebati malo vremena, no zato počnite što prije! Ako steknete tu naviku, uvijek ćete znati gdje trebate tražiti i gdje ćete pronaći bitne podatke koji se tiču vaših svakodnevnih obaveza i ciljeva.

Ako razmišljate o tome gdje nabaviti dnevni planer, sigurna sam da ga možete pronaći u bilo kojoj knjižari pa čak i u trgovini. Osim već gotovog planera, možete pronaći i neku običnu ili posebnu bilježnicu koju ćete koristiti kao svoj dnevni planer. Neka ta bilježnica bude što zanimljivija kako bi vam bilo zanimljivije zapisivati. Osobno mi je najzanimljivije da je bilježnica što manja i malo deblja kako bih ju mogla staviti u torbu i ponijeti sa sobom ako se desi da nešto moram zabilježiti.

Budite kreativni! 🙂

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Prijatelji

Prijatelji zaista mogu biti kao druga obitelj. Kad vam treba netko na koga se možete osloniti, vaš je prijatelj uvijek ovdje, bar bi trebao...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.