Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Razno

Kako održati svoje ljubimce sretnima i onda kad niste kod kuće

Nakon što vrijeme provedemo kod kuće sa svojim najboljim krznenim prijateljima, uvijek je vrijeme da se ponovo vratimo na posao. Tijekom blagdana, vaši su kućni ljubimci vjerojatno bili najsretniji zbog obiteljskih okupljanja. Kućni ljubimci su bića koja se čvrsto naviknu na rutinu, stoga se svaka i najmanja promjena uvijek odražava na njihovu ponašanju. Anksioznost odvojenosti jedna je od njih.

Najveći je problem kad ljubimce kod kuće ostavimo same. Ipak, u tom bi se slučaju trebali pobrinuti oko nekih stvari. Ako ste vlasnik kućnog ljubimca koji su kod kuće često sami zbog vašeg odlaska na posao, evo nekoliko stvari koje biste mogli učiniti kako bi vaš ljubimac bio sretan.

Pripremite ih za svoju odsutnost

Morat ćete promijeniti nekoliko stvari u danu kako bi vaš ljubimac znao da ćete biti odsutni. Probudite se u isto vrijeme kao i obično kad morate ići na posao, a probudite i svog ljubimca. Izvedite ih u šetnju i nahranite ih. To će im stvoriti ciklus, a njihov će tjelesni sat funkcionirati upravo prema tome.

Stvorite udoban i ugodan prostor

Kad niste u blizini, moraju se osjećati kao kod kuće (iako i jesu kod kuće). Uglavnom, neophodan je ugodan prostor. Ako vaš ljubimac provodi većinu vremena u vašoj sobi, učinite da njegov osobni prostor bude topao i ugodan s njegovim omiljenim igračkama. Možete ostaviti i svoj odjevni predmet kako bi vaš ljubimac bio blizu vašeg mirisa.

Ostavite ih s dovoljno hrane i vode

Na tržištu su dostupni automatski dispenzeri za hranu i vodu koji funkcioniraju putem aplikacije na vašem telefonu. Vaš će ljubimac tako uvijek imati dovoljno hrane i vode. Ne morate se brinuti oko toga hoće li se vaš ljubimac prejesti jer su porcije točno izmjerene.

Postavite im jastučiće za obavljanje nužde

Ako ste u stanu i nemate pristup otvorenom prostoru, jastučići za mokrenje mogu biti od velike pomoći. Lako ih je odbaciti. Stavite ih u jedan kut, tako da za slučaj da vaš ljubimac mora piškiti, može to učiniti tamo.

Naučite svog ljubimca da bude sam

Ovo je navika koju im morate usaditi u njihovu glavu. Koliko god da vam se to ne sviđa, morate svog ljubimca naviknuti da s vremena na vrijeme mora biti sam dok ste vi na poslu. Uvježbajte ih. Počnite s kraćim periodom, a zatim s duljim satima. To će ih polako natjerati da se naviknu na vašu odsutnost. Pobrinite se da tu vježbu prilagodite reakcijama vašeg ljubimca. Kad god se vratite kući, uvijek pohvalite svog krznenog prijatelja.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

NE PROPUSTITE I OVO!

Zabava

Svi oni koji se loše nose s dosadom i žele s vremena na vrijeme osjetiti uzbuđenje, imaju zapravo na raspolaganju nekoliko odličnih, a sasvim...

Razno

Jeste li ikada čuli što je paličnjak? Možda ste ga vidjeli, eventualno držali na dlanu? S obzirom na to da u posljednje vrijeme ljudi...

Posao

San mnogih ljudi danas je imati svoje poslovanje u nekoj od industrijskih grana, a ono što malo tko zna ili im jednostavno nitko nije...

Posao

Svi želimo biti uspješni na poslu. Uostalom, to je dobar put do ugodnog života s prostranim domom, otmjenim automobilom i drugim materijalističkim užitcima, ako...

Copyright 2022 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.