7 načina kako voditi bilješke tijekom online nastave

7 načina kako voditi bilješke tijekom online nastave

Uvijek je teško istovremeno slušati online satove i voditi bilješke. Ove godine svima nama će predstavljati još teži problem – mješovita nastava (online i uživo). Ali kako učinkovitije voditi bilješke tijekom pohađanja online satova?

Slušajte svoje kolege

Ako slušate svoje kolege, bolje ćete voditi svoje bilješke! Također će vam pomoći da napišete savršene bilješke ako predavanje slušate s punom koncentracijom. Ako želite pisati bilješke tijekom samog predavanja, možete pokušati koristiti skraćene riječi i natuknice. To će vam uštedjeti vrijeme, a možete i više vremena posvetiti slušanju predavanja. Također možete pokušati snimiti ono što se priča na predavanju. Ovo će vam puno pomoći. Tako možete uzastopno preslušavati svoju snimku. Također možete pisati bilješke nakon predavanja slušajući verziju tog svog snimljenog materijala. Ali ovo će trebati vašu snažnu posvećenost i koncentraciju. Postoje brojne aplikacije i načini koji će vam pomoći u vođenju bilježaka tijekom samog predavanja. Slijede u nastavku.

Vaš novi najbolji prijatelj – split screen metoda

Ova će vam metoda vrlo pomoći. Omogućit će vam istodobno gledanje više prozora što je definitivno korisno. Možete slušati predavanje u jednom kutu, a svoj word dokument za bilješke u drugom kutu i tako istodobno bilježiti. Omogućit će vam multitasking! Bit će vrlo korisno kada bilježite i nakon predavanja. Možete istražiti tu temu i pronaći isječke i podatke na internetu. Ova je opcija dostupna na svim uređajima, a na internetu postoji mnoštvo izvora koji će vas naučiti kako se koristiti takvim načinom.

Aplikacije za bilježenje:

Da, postoji mnoštvo aplikacija koje nam omogućuju bilježenje tijekom online predavanja. No, neke nas aplikacije jako uznemiruju svojim oglasima ili dosadnim obavijestima. Evo nekoliko aplikacija koje su vrlo korisne i pomažu nam da se dobro organiziramo i uz to vam daju motivaciju. Te su aplikacije besplatne, ali ako ih želite nadograditi morate platiti.

One note – Windows:

Ovo je besplatna aplikacija i vrlo je korisna za split screen metodu za vaše online satove. Ona pruža razne mogućnosti bilježenja i vrlo je jednostavna za korištenje. Ima razne mogućnosti kao što su organiziranje u odjeljke, dodavanje stranica, različite bilježnice i još mnogo toga. Također možete isprobati različite fontove i možete istaknuti svoje bilješke da izgledaju što urednije. Ovo će biti vrlo korisno ako želite održavati svoje digitalne bilješke urednima i lijepima. Također možete dodati videoisječke i glasovne zapise. Dostupan je u Apple Storeu i Google Playu.

Foto: Unsplash

Good notes:

Ovo je vrlo popularan softver za vođenje bilježaka. Dolazi s mnoštvom opcija koje vam omogućuju crtanje i dizajn.

Potrebno je malo vremena da istražite sve mogućnosti i da naučite kako koristiti sve opcije. Bit će vrlo korisno ako želite učiti ili bilježiti i crtati dijagrame. Njegova je posebna značajka to što možemo odabrati sve stilove papira koji nam se sviđaju i dodati slike! Ako želite biti kreativni, jednostavno možete nešto nacrtati i obojiti kako god želite!

Međutim, imajte na umu da ova aplikacija nije besplatna – morate platiti njeno preuzimanje, a dostupna je samo na Apple Storeu.

Online – Note Pad

Ovo je najlakši način pisanja bilježaka dok ste na online predavanjima. Ovakve web stranice ne traže ni prijavu ni registraciju. Ne možemo umetnuti slike niti istaknuti riječi koje želimo. Možemo samo preuzeti ili spremiti, dakle možete koristiti samo za grubo pisanje.

Foto: Unsplash

Dva uređaja

Tijekom online nastave možete otvoriti zoom na jednom uređaju, a bilježiti na drugom uređaju. To također pomaže onome tko želi voditi bilješke i tijekom same online nastave.

Sretno! 🙂