Korisne aplikacije tijekom online nastave (Top 5)

Aplikacije korisne tijekom online nastave (Top 5)

Da bi se prilagodili i napredovali u ovom novom okruženju koje nam je priredila pojava korone, važno je da studenti iskoriste sve pružane im resurse kako bi sebi olakšali online predavanja i polaganje ispita. Stoga donosimo neke korisne aplikacije koje bi svaki student ili učenik trebao imati na svom mobitelu.

Najbolje korisne aplikacije za online nastavu

ThinkUp: Positive Affirmations

Nije lako započeti dan uključivanjem računala i gledanjem u monitor pola dana. Bitno je da studenti započinju svoj dan na najbolji mogući način. Jedan od najjednostavnijih načina za to je preuzimanje korisne aplikacije koja vam pruža dozu pozitive. Budući da je jedna od vodećih za širenje pozitive i za motivaciju, ThinkUp omogućuje ublažavanje tjeskobe i stresa pozitivnim afirmacijama.

Uz preporuku zdravstvenih stručnjaka i svrstavanje na prvo mjesto na Healthlineu, ThinkUp nudi mnoge opcije kako biste donijeli valjane odluke. Ova korisna aplikacija vam omogućuje odabir područja interesa na koja biste se željeli usredotočiti – poput navika, načina razmišljanja, mentalnog zdravlja i samopoštovanja.

korisne aplikacije
Foto: Unsplash

Google Calendar

Mnogim studentima koji uče iz udobnosti vlastita doma lako se desi da izgube koncentraciju u svojim ciljevima i zadacima tijekom dana. Google Calendar postavljen je na 14. mjesto po produktivnosti u trgovini aplikacija i može se pohvaliti s preko 100 000 pozitivnih recenzija. Jedna je od najpopularnijih korisnih aplikacija za studente kojima je potreban jednostavan način izrade rasporeda.

Ova korisna aplikacija vam omogućuje jednostavno planiranje dana, tjedna ili mjeseca kako biste se lakše snašli među svojim kratkoročnim i dugoročnim zadacima. Možete dodati razne podsjetnike koji će vam pomoći da budete u toku s rokovima i važnim datumima. Među mnogim recenzijama možemo uočiti pohvaljen dizajn aplikacije, kao i činjenicu da je aplikacija značajno povećala produktivnost i organizaciju korisnika.

Forest: Stay focused

Budući da je na drugom mjestu po produktivnosti i ima preko 28 000 ocjena, Forest je bez sumnje jedna od najboljih aplikacija koju bi studenti trebali imati na svom mobitelu ako žele izbjeći često tipkanje po mobitelu unutar nekog posla. Aplikacija vam omogućava da posadite sjeme, a ono vremenom izraste u drvo. Međutim, ako u bilo kojem trenutku napustite aplikaciju, stablo će početi propadati.

Aplikacija također nudi detaljne statistike i analitiku vašeg napretka, kao i način praćenja dnevne upotrebe mobitela. Uz to, aplikacija se sastoji od vrlo lijepog sučelja koje krasi privlačan dizajn, a omogućava vam i da sadite prava drveća na Zemlji korištenjem nagradama koje zaradite u aplikaciji.

TED

Technology, Entertainment, Design (TED) – aplikacija je koja spaja neke od najmotiviranijih i najpozitivnijih prezentacija i govora. Uz prateći slogan Ideas worth spreading, TED nudi niz videozapisa koji učenicima i studentima uistinu mogu pomoći da pronađu svoju kreativnost i nadahnuće.

Mnogi ljudi koji su koristili aplikaciju naglasili su činjenicu da je slušanje TED razgovora dok jedu ili vježbaju dobar način da postanu svjesniji nekih socijalnih pitanja te da razviju nove spoznaje o svakodnevnom životu. Sve u svemu, ako ste student koji želi razviti još kreativnosti i nadahnuća – TED je sjajna aplikacija za vas.

korisne aplikacije
Foto: Unsplash

Photomath

Tijekom virtualnog učenja komunikacija s učiteljima sigurno nije izvediva kao što je bila tijekom predavanja uživo. Tijekom učenja matematike vjerojatno ćete se zateći koliko je teško rješavati određen problem i razumjeti različite pojmove. Čak i s mnogim resursima dostupnima na internetu, još uvijek može biti teško razumjeti načina rješavanja određenih zadataka.

Imajući preko 437 000 pozitivnih ocjena, Photomath je uspješno pružio rješenje za ovu dilemu. Kada koriste aplikaciju, studenti jednostavno fotografiraju zadatak koji pokušavaju riješiti, a Photomath će odmah dati rješenje i postupak koji je korišten za njegovo izračunavanje.

Koliko god ova vremena bila neobična za mnoge ljude, nema razloga zašto biste se prepustili preprekama u rješavanju određenih zadataka. Uz brojne resurse koji su nam dostupni na internetu, važno je da ih iskoristimo za napredak tijekom školske ili studentske godine. Stoga vam toplo preporučujemo da preuzmete ove korisne aplikacije koje će vam u svemu tome pomoći.