Međunarodni dan žena i 5 načina kako ga proslaviti

Međunarodni dan žena i 5 načina kako ga proslaviti

Sretan Međunarodni dan žena!

Bilo da je to vaša majka koja uvijek daje najbolji savjet, vaša učiteljica koja vam neumorno pomaže pod i nakon nastave ili vaša najbolja prijateljica koja vas uvijek uspije nasmijati, pogotovo onda kad vam je najteže, žene u našem životu igrale su veliku ulogu u formiranju današnje generacije i društva kako smo danas. Koji je najbolji način da žene slavimo svakodnevno, i u širem smislu, kako da ove godine proslavimo Međunarodni dan žena?

Donosimo 5 načina kako da danas podržimo žene oko sebe i dovedemo girl power na level više.

Foto: Shutterstock

Kreirajte virtualne aktivnosti i natjecanja

Okupite svoje najbliže prijateljice na Zoomu i osmislite neko zabavno natjecanje vezano uz Međunarodni dan žena. Natječite se koja je ljepše ukrasila kolač, koja od vas je izradila najljepšu čestitku ili za one koje više zanima povijest, možete istražiti svoje znanje oko povijesnim aktivnostima žena (Kahoot je za to savršena opcija).

Donirajte ženskim neprofitnim organizacijama

Podržavati žene koje nikada niste ni upoznali – to je pravi girl power kojim možete podržati Međunarodni dan žena! Doniranje ženskoj neprofitnoj organizaciji ne samo da pomognete onima kojima je potrebno, već i vama pruža osjećaj zadovoljstva i osjećat ćete se ispunjeno. Jedna od njih je Tostan, neprofitna organizacija sa sjedištem u Africi koja radi na tome da djevojčice budu educirane u jednakom rangu s dječacima, i She Should Run, dobrotvorna organizacija koja omogućava ženama da se kandidiraju za političke aktivnosti i rad u tom području.

Kupujte marke koje su u vlasništvu žena

Yey, tko ne voli razgovor o shoppingu! Prije nego što izađete u grad ili otvorite prijenosno računalo za online shopping, razmislite o kupnji nekih od ženskih marki poput Glossier, S’well i Athleta. To je win-win situacija: mi pomažemo njima, one nama (da izgledamo super cute, naravno).

Podržite žene u filmskoj i književnoj industriji

Ako ste tip djevojke koja voli biti na miru pod toplom dekom na kauču ili u krevetu, ovo je prava opcija za vas. Podržite žene u filmskoj i književnoj industriji uzimajući u ruke jednu od njihovih knjiga ili pokrenite jedan od nekih njihovih filmova. Little Women i Frozen dva su od najvećih filmova koje su isključivo režirale žene.

Foto: Shutterstock

Širite ljubav!

Bilo da se iskušate u svim navedenim opcijama ili ni u jednoj od njih, najupečatljivije što možete učiniti je jednostavno biti ljubazni prema ljudima oko sebe, kako danas – tako i svaki dan. Jednostavni kompliment ili riječi podrške mogu napraviti veliku promjenu u nečijem životu. Uostalom, svijetu je uvijek potrebno malo više dobrote. Još jednom, sretan Međunarodni dan žena!