Ne možete se zaposliti? Ovo je 5 mogućih razloga zašto

Ne možete se zaposliti? Ovo je 5 mogućih razloga zašto

Ne možete se zaposliti? Možda postoje neki razlozi na koje biste stvarno trebali obratiti pažnju. Napuštanje poslovnog intervjua s osjećajem demotivacije zbog toga što ste odbijeni može vam teško sjesti na mentalno zdravlje i vašu ustrajnost. Uspjeh vam se čini kao da je još uvijek daleko, no niste razmišljali o tome da možda konstantno radite jedno te istu grešku. To nije neuobičajena pojava, a može postojati niz razloga zašto se nikako ne možete zaposliti. Stoga je apsolutno potrebno identificirati te razloge i probleme kako biste ih mogli promijeniti, a u nastavku o njima možete čitati nešto više.

unsplash.jpg

Ne možete se zaposliti zbog ovih mogućih razloga

Niste dovoljno umreženi i povezani s drugim ljudima

Umrežavanje i povezanost s mnogim različitim ambicioznim ljudima na različitim medijskim platformama veliki je dio procesa zapošljavanja. Što se više povezujete s različitim ljudima, to ćete imati veće izglede da se zaposlite ili pronađete mjesto na koje biste se mogli prijaviti za razgovor. Ako se ne možete zaposliti, ovo je jedan od mogućih razloga.

Prijavljujete se na pogrešne poslove

Prvo se uvijek morate zapitati u čemu ste stvarno dobri i čime biste se voljeli baviti, što planirate za svoju karijeru? Identificiranje vlastitih interesa pomoći će vam da filtrirate poslove na kojima možete imati puno veće šanse za uspjeh. Kad se prijavite za neki posao, a vaš životopis ne zadovoljava određene uvjete i potrebe za to radno mjesto, odmah je jasno da ste promašili svoj smjer.

unsplash.jpg

Vaš životopis nije prilagođen zahtjevima

Jedna očigledna pogreška koju možda radite jest slanje generičkog životopisa ili popratnog pisma na sve poslove za koje ste se prijavili. Nitko neće razumjeti kako će vaše vještine zadovoljiti odgovarajuće potrebe na radnom mjestu. Generičke vještine ne pružaju perspektivu o vašim sposobnostima, a to samo pokazuje da vam nedostaje preciznosti i trud da bude profesionalno. Ako se ne možete zaposliti, ovo je također jedan od mogućih razloga.

Ne pripremate se za pitanja koja bi vas mogli pitati na intervjuu

Nedostatak samopouzdanja i nemogućnost davanja suvislih i smislenih odgovora itekako će vas koštati, kako općenito u životu, tako i na razgovoru za posao. Iako vaš životopis možda može izgledati impresivno, najbitniji je onaj dojam koji ostavite na razgovoru.

Ispadate ili prejakog ili preslabog karaktera

Vaša osobnost govori sve o vama samima. Ako je netko preuzbuđen, na razgovoru za posao to može biti jedna velika crvena zastava. S druge strane, ako ste preblagi u predstavljanju sebe i raspravljanju o uvjetima za posao, voditelj intervjua može pomisliti da možda niste timski igrač. Uglavnom, pokušajte ostati neutralni i smireni. Morate u sebi pronaći neku jedinstvenost.