Zanima vas politika? Evo 5 načina kako je bolje pratiti

Zanima vas politika? Evo 5 načina kako je bolje pratiti

Zbog mnogih političkih pokreta koji su se zahuktali u prošloj godini, sve je važnije biti informiran o politici i događajima koji utječu na naš svakodnevni život.

Foto: Shutterstock

Ako vas zanima politika, evo kako je sve možete pratiti

Više nego ikad prije, ljudi se obraćaju prikladnim resursima za širenje informacija i praćenje vijesti. Bez obzira na vaše predznanje, lakše je nego ikad educirati se o svjetskim događajima i politici. U nastavku slijedi 5 najjednostavnijih smjernica koje će vam pomoći da ostanete informirani.

Pretplatite se na dnevni bilten

Pretplata na dnevne novine ili praćenje nekog portala izvrstan je način da budete informirani o svjetskim događajima. Dnevni bilteni svakog jutra šalju sažetke u vašu pristiglu poštu – i pokrivaju sve, od politike, trenutnih događaja, sporta i pop kulture.

Pročitajte novine

Pozivanje svih ljubitelja old-school novinarstva! Iako možda nećete dobiti istu udarnu vijest kao i na internetu, tiskano novinarstvo pruža čitateljima detaljan uvid u priče koje pokriva, i hej – ne možete pobijediti osjećaj provlačenja kroz stranice novina.

Pratite zakonodavstvo na mreži

Politika je osnova mnogih odluka koje utječu na naš svakodnevni život. Informiranje o zakonodavstvu o kojem se raspravlja na lokalnoj i nacionalnoj razini jednostavan je način da ostanete angažirani u politici i javnoj politici. Ako vas zanima američka politika, Ballotpedia je koristan resurs za praćenje evidencije kandidata i novih zakona, pa ako želite pratiti korake donesene na kongresu, ne bojte se pogledati ga.

Foto: Shutterstock

Iskoristite prednosti društvenih mreža

Nakon pandemije koronavirusa, organizatori su počeli koristiti društvene mreže kao način da informiraju o svjetskim događajima. Prateći influencere, političare i komentatore koji su upućeni u stvari, imat ćete lak pristup prvim izvještajima o najnovijim vijestima. Obavezno provjerite činjenice prije nego što ih rebloggate – iako su društveni mediji ubrzali postupak razmjene vijesti, oni su također poslužili kao leglo za dezinformiranje.

Preuzmite aplikacije za vijesti

Društveni mediji nisu vaša stvar? Nema veze! Postoji mnogo aplikacija za vijesti koje možete preuzeti kako biste bili u toku s onim što se događa u svijetu. Obavezno ispitajte pristranost izvora koje ste odabrali kako biste bili sigurni da niste žrtva dezinformiranja i nemojte se bojati zalutati iz svojih izvora udobnosti jer je nevjerojatno važno informirati se o svim mogućim stranama priče. Ovdje možete proučiti koje sve aplikacije imate na raspolaganju.